Το έχεις πάρει απόφαση. Ό,τι κι αν σου λέει ό,τι κι αν κάνει εσύ επιμένεις να μην τον πιστεύεις. Σου ορκίζεται παντού για την πίστη του σε σένα κι εσύ δεν λες να το αντιληφθείς. Για να τα λέμε και όλα όμως σου έδωσε κι αυτός ο άτιμος τις αφορμές του. Αφορμές που σε έναν άντρα δεν είναι απολύτως τίποτα, αλλά για μια γυναίκα, και δη εσένα που είσαι και αφόρητα ζηλιάρα, είναι σα να σου βάζει τα μαλακά μόρια πάνω σε κάρβουνα. Αναστενάρισσα γίνεσαι. Κι αφού είδες κι απόειδες ότι με τις λογικές μεθόδους το μυαλό σου δεν πείθεται και τρελαίνεσαι διαρκώς, είπες να ξεκατινιαστείς και να πας σε μέντιουμ και χαρτορίχτρα μπας και κάποια ανώτερη δύναμη σε βοηθήσει. Εγώ δεν σε στηρίζω να ξέρεις, αλλά μερικές συμβουλές θα στις δώσω.

1.Στο μέντιουμ πας πάντα με δύο φίλες για παρέα. Πρώτον γιατί αν σου επιβεβαιώσει τους φόβους σου – και κάτι μου λέει ότι αυτό θα κάνει – θα πρέπει να σε κρατάνε καθώς λιποθυμάς. Δεύτερον γιατί δεν ξέρεις τι μέρος του λόγου είναι η μανδάμ.

2. Για να ανοίξει το στόμα, πρέπει να γεμίσει το χέρι. Κοινώς, ασήμωσε ή καλύτερα χρύσωσε να σου πει την μοίρα σου.

3. Κάτω από 50ευρω δεν θα σου πάει. Να ξέρεις ότι θα πονέσει πρώτα η τσέπη και μετά η καρδιά.

4. Στο μέντιουμ δεν λέμε πολλά. Είναι από τις περιπτώσεις που πρέπει να το λακωνίζειν σώζει. Μιλάς σαν σε τηλεγράφημα . «Θέλω να δω αν με απατά ο φίλος μου. Τον λένε Γιώργο, είμαστε μαζί 3 χρόνια». Τέλος. Τα υπόλοιπα θα στα πει αυτή.

5. Αν μιλάει με πνεύματα είναι ή απατεώνισσα ή την λένε Φοίβη Μπουφέ. Αν μιλάς με τα πνεύματα είσαι για τρελάδικο.

6. Άμα σου ζητάει ρευστό για κάθε ερώτηση που της κάνεις τότε σηκώνεσαι και φεύγεις. Απορώ γιατί ήρθες εξ αρχής εδώ.

7. Δεν ανανεώνεις ποτέ το ραντεβού σου σε ένα μέντιουμ. Σε μια χαρτορίχτρα ή στην Γεωργία Βασιλειάδου που λέει τον καφέ μπορείς να πας και δεύτερη φορά.

8. Οι χαρτορίχτρες και τα μέντιουμ λένε αοριστίες και πολύ γενικόλογα πράγματα. Βλέπουν π.χ. στην μπάλα ένα κουνέλι και αυτό θα πει ότι ο φίλος σου το πνίγει το κουνέλι. Δηλαδή αν έβλεπαν κατσαρόλα τι θα σήμαινε; Ότι χαμουρεύεται με το στιφάδο;

9. Μην πάρεις τοις μετρητοίς όσα σου πει. Είναι τόσο πονήρω που ξέρει τι θες να ακούσεις και θα σου πει ότι είναι άπιστος. Δεν ισχύει. Εγώ στο είπα να μην έρθεις. Καλύτερα προσέλαβε έναν ντετέκτιβ.