Σταμάτα να ψάχνεις το κινητό σου. Μην κοιτάς πια το Facebook του. Μην παρατηρείς εάν μυρίζει διαφορετικά ή φέρεται περίεργα. Απλά δες τα δάχτυλά του!

Όχι δεν τρελαθήκαμε. Το λέει έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης! Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εκείνοι που είχαν ισομεγέθη δείκτη και παράμεσο ήταν πιθανότερα πιστοί/ές σύντροφοι, ενώ, αντίθετα, όσοι είχαν μακρύτερο παράμεσο είχαν και περισσότερες πιθανότητες να είναι άπιστοι/ες.

Και γιατί αυτό; Θεωρείται ότι η έκθεση σε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, της ορμόνης που συνδέεται με τη σεξουαλική επιθυμία, κατά την ενδομήτρια ζωή επηρεάζει το μήκος των δακτύλων. Όσοι έχουν μακρύτερο παράμεσο πιθανώς να είχαν εκτεθεί σε υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ενώ η ορμονική έκθεση δεν είναι δυνατόν να προβλέψει τη συμπεριφορά κάθε ατόμου, η προαναφερθείσα σχέση σημαίνει ότι το μήκος των δαχτύλων μπορεί να συμβάλει στον εντοπισμό όσων πιθανώς να είναι πιο άπιστοι.

«Αυτή η έρευνα αφήνει να εννοηθεί ότι σε κάθε φύλο ενδεχομένως να υπάρχουν δύο ξεχωριστοί τύποι ανθρώπων που ακολουθούν διαφορετική στρατηγική ζευγαρώματος» δήλωσε ο δρ Ράφαελ Βλοντάρσκι του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

«Παρατηρήσαμε την εμφάνιση μίας ομάδας ανδρών και μίας γυναικών που τείνουν να είναι πιστοί και μία ξεχωριστή κατηγορία ανδρών και γυναικών με τάση απιστίας σε ό,τι αφορά τις σεξουαλικές τους σχέσεις. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αυτές οι διαφορές είναι δυσδιάκριτες και είναι αντιληπτές μόνο όταν εξετάζουμε πολυάριθμες ομάδες. Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιος θα είναι περισσότερο ή λιγότερο πιστός» προσθέτει.