Είδα πρόσφατα την ταινία The fault in our stars εμπνευσμένη από το oμώνυμο βιβλίο του John Green. Μια ενδιαφέρουσα, ρεαλιστική και συγκινητική ιστορία, που δε βασίζεται στο κλασικό «happy ending» που ζητάμε όλοι, αλλά ένα μάθημα ζωής για την απώλεια, τις δυσκολίες, την ασθένεια, την αγάπη, τους φίλους και την οικογένεια. Δεν περίμενα ότι μια τέτοια ταινία θα έπαιρνε περισσότερο τη μορφή απειλής για την ψυχική υγεία των παιδιών και όχι ενός σημαντικού διδάγματος.

Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς του σχολείου Frank Augustus Miller Middle School στο Riverside της Καλιφόρνια, θεώρησαν ότι αυτή η ταινία βλάπτει τους έφηβους επειδή αφορά στο θάνατο. Η απάντηση του συγγραφέα στην απαγόρευση του βιβλίου του στο συγκεκριμένο σχολείο, δε θα μπορούσε να μην είναι διπλωματική και αποστομωτική «Είμαι εξίσου χαρούμενος και δυστυχισμένος. Χαρούμενος γιατί τα παιδιά στο Riverside δε θα γευτούν το θάνατο εφόσον δε διαβάζουν το βιβλίο μου.Είμαι δυστυχισμένος γιατί ήλπιζα να τους μυήσω στην ιδέα του θανάτου και να κλονίσω τα όνειρα τους για αθανασία».

Το βιβλίο αποσύρθηκε από τα ράφια της βιβλιοθήκης και απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε μελλοντική δωρεά αντιτύπων στη βιβλιοθήκη. Okay? Not okay!