Θυμάσαι τι τσακωμούς είχες ρίξει με την μαμά σου όταν της έφερες από το πουθενά ένα κουνέλι στο σπίτι; Που σου γκρίνιαζε ότι δεν θα το προσέχει εκείνη για σένα και ότι θα μένει μόνο στο δωμάτιο σου; Αυτή ήταν η πρώτη στιγμή που συνειδητοποίησες πόσο πολύ θες να έχεις ένα κατοικίδιο μες στο σπίτι είτε γιατί αγαπάς τα ζώα είτε γιατί θα ήθελες να γεμίζεις τον χρόνο σου προσφέροντας σε ένα αβοήθητο πλάσμα.

Τώρα που είσαι μεγάλο κορίτσι και υπεύθυνη σκέφτεσαι ότι δεν θα τσακωθείς με τη μαμά για να πάρεις το ζώο. Θα το κάνεις και θα το προσέχεις εσύ. Μόνο που δεν είσαι σίγουρη για το τι ζώο θες να πάρεις; Θα αποτολμήσω να σου δώσω μερικές κατευθύνσεις.

1.Είσαι ρομαντική, ευαίσθητη και δοτική, αλλά θες και να παίρνεις. Τότε ο σκύλος είναι η απάντηση. Βασικά ο σκύλος είναι η απάντηση σε κάθε χαρακτηριστικό, οπότε θεώρησε δεδομένο να πάρεις σκύλο. Δεν ζητάει πολλά. Ένα πιάτο, τρεις βόλτες για την ανάγκη του και ένα χέρι απλωμένο για να τον χαϊδεύει και να το γλείφει. Επίσης θα του βάλεις να φάει χθεσινά φασόλια και θα νομίζει ότι τρώει κατσικάκι σαφράν με σος βερύκοκου και μαρμελάδα μελιτζάνας!

2. Είσαι κομψή, elegant και λιγότερο εκδηλωτική και δεν θες να διαθέσεις πολύ χρόνο. Μια γάτα κουμπώνει άριστα στον χαρακτήρα σου. Αυτή ζητάει μόνο το πιάτο και την άμμο της. Αν δεν έχεις όρεξη για χάδια δεν θα χιμήξει πάνω σου. Θα τρίψει τον πισινό και την ουρά στα πόδια σου, θα παίξει με τις πατούσες σου ή μια μάλλινη μπάλα και θα αράξει στον θρόνο της. Να ξέρεις όμως ότι στο φαγητό είναι ντίβα. Μόνο αν την πας στο Βαρούλκο θα ευχαριστηθεί κι αυτό όχι πάντα. Α, και όταν έχει ορέξεις σου σπάει τα νεύρα.

3. Μένεις σε μονοκατοικία και έχεις μεγάλη αυλή. Πάρε σκύλο, πάρε γάτα, πάρε και ένα πόνυ. Χωρίς πλάκα κάποια ζώα δεν είναι για το σπίτι. Αλλά για το εξοχικό σου ένα άλογο θα ήταν ιδανικό. Αν είσαι και πιο ελεύθερο πνεύμα θα το παίρνεις και θα πηγαίνετε βόλτες στα δασάκια κάτω από τη σκιά.

4. Είσαι τυπική και δεν προβαίνεις σε συναισθηματικές εξάρσεις. Ένα κουνελάκι ή ένα χάμστερ θα σου ταίριαζαν απόλυτα.

5. Είσαι ονειροπόλα. Ένα πουλί, ιδίως παπαγαλάκι θα αποτελέσει το όχημα σου για να πετάξεις με την φαντασία.

6. Είσαι πιο extreme και εναλλακτική. Ή αλλιώς σε λένε Λάζαρο και έχεις παίξει στο Είσαι Το Ταίρι μου. Ένα ιγκουάνα θα σου προσδώσει άλλον αέρα στις παρέες. Ιδίως στα αγόρια θα είναι μια καλή ατάκα για να τους ανεβάσεις στο σπίτι σου χωρίς να φοβάσαι μην σε κακοχαρακτηρίσουν. «Θες να σου δείξω το ιγκουάνα μου;». Αν στο πει αυτός είναι προστυχιά να ξέρεις.

7. Είσαι ο Τζόι ή ο Τσάντλερ. Μια χήνα ή μια κότα ή και τα δύο μαζί θα συμπληρώσουν την τρέλα σου. Μόνο βεβαιώσου ότι δεν πήρες κόκορα και έχε στο νου σου ότι μυρίζουν πολύύύύ.