Stand up comedy, ένα από τα λεγόμενα αντρικά… οχυρά που σιγά σιγά πέφτει. Στην Ελλάδα ειδικά, πόσες φορές είδαμε γυναίκα να αυτοσχεδιάζει με χιούμορ; Ελάχιστες. Κι όμως υπάρχει κάπου στον κόσμο ένα τέκνο, εξ ημισείας ελληνικό που σπέρνει γέλιο (μπορεί κι όχι. Γούστα είναι αυτά!)

Tis xenitias
Η Κατερίνα Βρανά είναι Ελληνίδα που μεγάλωσε στο Λονδίνο και βρήκε τον δρόμο της στον αυτοσχεδιασμό, το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό. Εδώ και μια 3ετία περίπου έχει πάρει σβάρνα τη Βρετανία, ΗΠΑ, Αυστραλία και Ελλάδα και παρουσιάζει τα σόου της. Πρώτα ήρθε το «Marazono stin Xenitia» κι αφού τα Αγγλάκια την ανακάλυψαν και μιλούσαν για την καταγωγή και τις εμπειρίες που μετέφερε από την Ελλάδα, είπε να συνδυάσει την διπλή της προέλευση. Φέτα ελληνική δίπλα στο τσάι της Ελισάβετ: Feta Wiith The Queen. Αυτή κι αν ήταν παράσταση σκέτο… Anarchy In The UK.

Τον Αύγουστο του 2012 το BBC της έκανε αφιέρωμα στην ιστοσελίδα του (http://www.bbc.com/news/uk-politics-18115664). Μετά από 2 χρόνια το CNN τη συμπεριέλαβε στις stand up comedians που έπρεπε να προσέξουν όσοι βρίσκονταν στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου Fringe. Αυτό ήταν.

Από τότε έχει παρουσιάσει το σόου της στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ, ενώ τον περασμένο Απρίλιο επέστρεψε για λίγο στα πάτρια εδάφη και στο Θέατρο 104, αφού μας συστήθηκε μέσα από το TEDx Θεσσαλονίκης. Και θα ξαναέρθει σίγουρα. Για λίγο όμως. Γιατί της αρέσει έξω και τώρα που άρχισε το αστέρι της να φωτίζει θα αργήσει να σβήσει. Ελπίζουμε… Για να μπορούμε ως Ελληνάρες να οικειοποιηθούμε την επιτυχία της!

Μάθετε για το Κατερινάκι στο: www.katerinavrana.com, ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το Cook for me.