Το «5 δευτερόλεπτα πριν την αγάπη» είναι το καινούριο βιβλίο της γνωστής sex editor Ειρήνης Χειρδάρη. Πρόκειται για ένα βιβλίο για την ερωτική αγάπη ή, καλύτερα, για όσα μας σταματούν στο δρόμο για την ερωτική αγάπη. Όπως, για παράδειγμα, τα βίτσια μας. Ή η λαγνεία μας. Οι σκέψεις μας. Ή το γεγονός ότι δεν μας αγάπησε ποτέ πραγματικά η ίδια η μητέρα μας.   

Στις 13 ερωτικές ιστορίες που το αποτελούν, θα συναντήσεις ήρωες που όλο και κάπου τους έχεις συναντήσει στη ζωή σου, όπως μια γυναίκα που μετά από ερωτική απογοήτευση παίρνει όρκο να μην πει ποτέ ξανά τα λόγια των ερωτευμένων, κι έτσι ο νέος αγαπημένος της δεν μαθαίνει τα συναισθήματά της. Ή ένα κορίτσι που μεγαλώνει απότομα και μαθαίνει τον έρωτα μέσα σε μια τοξική, καταστροφική σχέση. Κι ένας άντρας που δεν μπορεί να μπει σε νέα σχέση, γιατί τον στοιχειώνει ο απότομος και ξαφνικός χωρισμός με την πρώην του και το γεγονός ότι δεν μίλησαν, δεν εξήγησαν, δεν επούλωσαν τις πληγές τους. Ήρωες βγαλμένοι από την ελληνική κοινωνία του σήμερα, «καταραμένοι» άντρες και γυναίκες που έχουν κολλήσει κάπου στον δρόμο προς την αγάπη, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

«Είναι το πρώτο βιβλίο ερωτικής λογοτεχνίας που γράφω», σχολιάζει η συγγραφέας. «Κάπου θα το βρείτε σκληρό, κάπου συναισθηματικό, κάπου αστείο, κάπου τόσο πορνό, ωστόσο είναι ένα βιβλίο που το έγραψα με σκοπό απλά να είναι αληθινό. Και το αφιερώνω σε όλους εκείνους που δεν κατάφεραν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν ολοκληρωτικά, όσο κι αν πόθησαν και ερωτεύτηκαν, και όσο κι αν τους πόθησαν και τους ερωτεύτηκαν». 

To βιβλίο «5 δευτερόλεπτα πριν την αγάπη» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις SEXELIXIS BOOKS.