Την ξέρεις την αίσθηση του να γυρνάς από διακοπές πιο κουρασμένη από πριν; Αυτό λοιπόν θα αποφύγουμε φέτος τα Χριστούγεννα. Τώρα θα μου πεις, εσύ έχεις μεγάλα σχέδια: βόλτες, ξενύχτια, ποτά... Πού καιρός για ξεκούραση; Και όμως, με τα 5 tips που θα βρεις παρακάτω, θα επιστρέψεις από τις διακοπές πιο λαμπερή κι απ' τα φωτάκια του δέντρου!

Ωραία Κοιμωμένη
Οι διακοπές είναι η ιδανική ευκαιρία να κάνεις πιο στενή παρέα με το κρεβάτι σου, όχι με την πικάντικη έννοια όμως. Προσπάθησε να αναπληρώσεις τα κενά ύπνου που σίγουρα έχεις ώστε να βρεις δυνάμεις να απολαύσεις αυτές τις μέρες χωρίς να σέρνεσαι. Και τα ξενύχτια φυσικά μέσα στο πρόγραμμα είναι, απλώς καλό είναι να υπάρχει μια ισορροπία.
 
Πήρες τις βιταμίνες σου;
Ανάλογα με τις ανάγκες σου, μπορούν να σε ενισχύσουν απίστευτα. Για τις μέρες των γιορτών προτείνουμε να παίρνεις μια πολυβιταμίνη κάθε μέρα, η οποία θα σε "κρατήσει" και θα σε τονώσει ώστε να τρέχεις από κάλεσμα σε κάλεσμα ανενόχλητη.

Πιες το κι έγινε
Νερό, νερό, νερό. Πάω στοίχημα ότι δεν πίνεις ούτε το μισό απ' όσο πρέπει κάθε μέρα (2 λίτρα δηλαδή). Βάλ΄το στο πρόγραμμα όμως καθώς είναι ο μόνος τρόπος να έχεις καθαρό μυαλό και να αποβάλλεις τις τοξίνες από το γουρούνιασμα των γιορτών. Άσε που θα αποφύγεις και την αφυδάτωση που σίγουρα καραδοκεί με τόσο αλκοόλ λόγω γιορτών.

Γυμνή αλήθεια
Το ότι πρέπει να ξεβαφόμαστε σωστά κάθε μα κάθε βράδυ, ακόμα κι αν δεν έχουμε βαφτεί, είναι νόμος. Τώρα ok, γιορτές είναι, αν τύχει να γνωρίσεις το έτερον ήμισυ στο ρεβεγιόν και καταλήξεις να περάσεις το βράδυ μαζί του αδιαφορώντας για το ντεμακιγιάζ, δε θα σου πω και τίποτα, τις υπόλοιπες όμως μέρες μην το ξεχνάς. Για κανένα λόγο.

Για σένα νοιάσου...

Και γυμνάσου. Όχι, δε θα σε βάλω να τρέχεις στον διάδρομο Χριστουγεννιάτικα, ένα 20λεπτο περπάτημα τη μέρα όμως μπορείς να το κάνεις. Ή ένα 15λεπτο ζέσταμα στο σπίτι σε συνδυασμό με μερικές ασκησούλες και διατάσεις. Είναι ο μόνος τρόπος να νιώθεις λιγότερες ενοχές γι' αυτά που έφαγες, τρως και πρόκειται να φας αυτές τις μέρες.