Φαντάζομαι τα ...πειράματά σου με το μακιγιάζ σου τα έχεις ήδη κάνει. Πάμε τώρα στα χτενίσματα. Για να είσαι super χτενισμένη σε βραδινή έξοδο,σε γάμο, σε πάρτι  μάζεψε  τα μαλλιά σου. Σε κλασικό σινιόν μπαλαρίνας, ή ψηλούς κότσους σε στυλ «λάχανο». Στριφογύρισέ τα, τύλιξέ τα διακόσμησέ τα με κορδέλες, φιόγκους, λουλούδια, χρυσόσκονη ή τσιμπιδάκια με στρας.

Και δεν σου έχω πει το καλύτερο. Είναι πανεύκολο και μπορείς να το κάνεις ΚΑΙ μόνη σου!!!!

Τί λες για ..."στραπατσαρισμένο" κότσο που θυμίζει Μπριζίτ Μπαρντό; 

 

1. ΕΤΣΙ  ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΑ ΣΙΝΙΟΝ 

 

          

  • Απλωσε  σε σχεδόν στεγνά μαλλιά λίγη κρέμα ισιώματος  και ίσιωσε  τα μαλλιά τούφα-τούφα.Το μυστικό για τέλειο σινιόν είναι το καλό ίσιωμα. Εκτός αν εχεις την τύχη τα μαλλιά σου να είναι πράσσο. 
  • Αναποδογύρισε το κεφάλι, ανακάτεψε τα μαλλιά με τα δάχτυλα για να πάρουν όγκο και αφού ανασηκώσεις  και πάλι το κεφάλι σου χτένισέ τα προς τα πίσω και πιάστα με ένα λαστιχάκι χαλαρά στον αυχένα.
  • Αν έχεις μακριά μαλλιά κάντε τα κορδόνι και τυλίξτε το γύρω από το λάστιχο φτιάχνοντας ένα  χαμηλό σινιόν, το οποίο θα στερεώσεις  στο κεφάλι με κρυφές φουρκέτες.( Αν έχεις  ξανθά μαλλιά βάλε ανοιχτόχρωμες φουρκέτες, δεν είναι ωραίο να γεμίσεις μάυρα τσιμπιδάκια το κεφάλι σου) 
  • Απλωσε λίγο κερί φορμαρίσματος στις παλάμες σου και μετά περασέ  τες  απαλά πάνω από το κεφάλι σου για να τιθασεύσετε τυχόν ατίθασες φύτρες μαλλιών.   

        

 

2.  ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ  ΤΟΥΣ ΨΗΛΟΥΣ ΦΟΥΣΚΩΤΟΥΣ ΚΟΤΣΟΥΣ  

 

Τα μακριά μαλλιά αποτελούν βασική προϋπόθεση γι αυτό το χτένισμα, εκτός κι αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις τρέσες ή ποστίς

 

 

 

Αφησε τα μαλλιά σου φυσικά και στέγνωσέ τα αφού απλώσεις λίγο αφρό για έξτρα όγκο. Κάνε σεσουάρ κατά προτίμηση με το κεφάλι γυρισμένο ανάποδα ώστε να φουντώσουν περισσότερο τα μαλλιά και μετά αφού γυρίσεις το κεφάλι κανονικά πιάσε τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού με ένα λαστιχάκι.

 

 

Χρησιμοποιώντας την μυτερή άκρη μιας χτένας δώσε λίγο ‘αέρα’ στα πιασμένα μαλλιά και αφού κρεπάρεις την αλογοουρά με τα δόντια της χτένας τυλίξτε την σε στυλ 50s σε κότσο-λάχανο στην κορυφή του κεφαλιού.

 

Αν έχεις φράντζα, χτένισέ την στο πλάι και άπλωσε λίγο κερί ή αφρό φορμαρίσματος για μείνει στην θέση της, Μπορείς επίσης να τη στερεώσεις  στο πλάι του κεφαλιού με τσιμπιδάκι διακοσμημένο με στρας.    

 

 

3. ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ  ΤΑ  ΤΡΕΛΑ ΤΟΥΙΣΤΕΡ 

 

Τα τουίστερ - κοινώς χτενίσματα με πλεγμένα και ....στριμμένα μαλλιά- είναι βολικά, κατάλληλα για όλες τις ώρες ενώ δίνουν μια φρέσκια νότα στην εμφάνιση είτε ετοιμάζεστε για το γραφείο είτε για το ρεβεγιόν. Δες κι άλλες ιδέες: 

  • Μην ισιώσεις τελείως τα μαλλιά εκτός αν είναι πολύ σπαστά και πιάσε τα πίσω στο κέντρο του κεφαλιού αφού κρεπάρεις τις τούφες πάνω από το μέτωπο.
  • Κάνε ένα χαλαρό κότσο και με την πίσω μυτερή άκρη της χτένας τράβηξε προσεκτικά μερικά τουφάκια δημιουργώντας την εικόνα του πειραγμένου χτενίσματος.
  • Ψεκάσε τα μαλλιά με γκλος σπρέι και με λίγο τζελ τιθασεύστε τις φύτρες στις ρίζες γύρω από το μέτωπο και στα πλαϊνά. 
  • Για πιο βραδινό look καρφώστε στο τουίστερ μια φουρκέτα-μπιζού, διακοσμημένη με  χρωματιστά στρας, ή ένα φιογκάκι. 

 

Εκτός κι αν θέλεις ένα ΦΥΣΙΚΟ ΦΙΟΓΚΑΚΙ- ΚΟΤΣΟ φτιαγμένο από τα ίδια σου τα μαλλιά. Είναι η νέα τρέλλα της showbiz.

 

  

Δες πώς θα δέσεις κι εσύ φιόγκο τα μαλλιά σου: