ΣΙΝΕΜΑ

Χόμπιτ: Η Μάχη Των Πέντε Στρατών (The Hobbit: The Battle of the Five Armies) του Πίτερ Τζάκσον

Με τους: Ίαν Μακέλεν, Μάρτιν Φρίμαν, Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, Εβάντζελιν Λίλι, Λι Πέις, Λουκ Έβανς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Στίβεν Φράι, Κέιτ Μπλάνσετ, Ίαν Χόλμ, Κρίστοφερ Λι, Χιούγκο Γουίβινγκ, Κεν Σκοτ, Τζέιμς Νέσμπιτ, Ορλάντο Μπλουμ

Με την ανάκτηση του Βασίλειου των Νάνων από τον δράκο Νοσφιστή, ο Μπίλμπο και οι δεκατρείς Νάνοι έχουν άθελά τους συμβάλλει στην εξάπλωση μιας φονικής δύναμης. Ο εξοργισμένος Νοσφιστής επιτίθεται στους ανυπεράσπιστους κατοίκους της Λιμνούπολης. Παράλληλα, κυριευμένος από το πάθος του για πλούτο, ο Θόριν Δρύασπις βάζει τον θησαυρό πάνω από την τιμή και τους φίλους του. Παραμονεύουν όμως μεγαλύτεροι κίνδυνοι, τους οποίους γνωρίζει μόνο ο Γκάνταλφ…. Ο μεγάλος εχθρός τους, Σάουρον έχει στείλει λεγεώνες από Όρκς για να επιτεθούν στο Βουνό της Μοναξιάς. Η φυλή των Νάνων, τα Ξωτικά και οι Άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουν, είτε να ενώσουν τις δυνάμεις τους, είτε να καταστραφούν. Ο Μπίλμπο θα πρέπει να πολεμήσει τόσο για τη ζωή του, όσο και για των συντρόφων του, στην επική Μάχη των Πέντε Στρατών, καθώς το μέλλον της Μέσης Γης παραμένει αβέβαιο.

Serena της Σούζαν Μπίερ

Με τους: Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζένιφερ Λόρενς, Ρις Ίφανς

Βρισκόμαστε στην παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929. Οι νεόνυμφοι Τζορτζ (Μπράντλεϊ Κούπερ) και Σερίνα Πέμπερτον (Τζένιφερ Λόρενς) ταξιδεύουν από τη Βοστώνη στα βουνά της Βόρειας Καρολίνας, όπου χτίζουν μια αυτοκρατορία ξυλείας. Η Σερίνα, δυναμική και φιλόδοξη ανακαλύπτει ότι ο άντρας της έχει ένα εξώγαμο διάδοχο. ’Οταν η Σερίνα μαθαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά, το μέλλον της αυτοκρατορίας των Πέμπερτον απειλείται . Με μίσος αρχίζει να σχεδιάζει το φόνο του κρυφού γιου του Τζορτζ, ενώ παράλληλα προσπαθεί να προστατεύσει την ακίνητη περιουσία τους προτού την κατασχέσει η κυβέρνηση.

Οι Αισθηματίες (The Sentimentalists) του Νίκου Τριανταφυλλίδη

Με τους: Τάκη Μόσχο, Δημήτρη Λάλο, Χάρη Φραγκούλη, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ευτυχία Γιακουμή, Αθηνά Παππά, Αντώνη Σπίνουλα, Κώστα Ξυκομηνό, Ρένο Χαραλαμπίδη

Ένας μεσήλικας αστός, υπεράνω πάσης υποψίας, με το παρατσούκλι  ο “Δάσκαλος” (Τάκης Μόσχος) ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλη του μαζί με την έφηβη κόρη του (Ηλιάνα Μαυρομάτη).  Πίσω όμως από τη μάσκα του εκκεντρικού λάτρη της τέχνης,  θησαυρίζει ως τοκογλύφος και αρχαιοκάπηλος, διακινώντας τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα.  Τις  βρωμοδουλειές του  έχουν αναλάβει να «φροντίζουν» δύο νεαροί:  o Eρμής (Δημήτρης Λάλος) και ο Γιάννης (Χάρης Φραγκούλης).  Έκαστος εκ των δύο διαπράττει από ένα μοιραίο λάθος. Ο μεν Ερμής ερωτεύεται την έφηβη κόρη του «Δασκάλου», ο δε Γιάννης παθιάζεται με μία πόρνη (Ευτυχία Γιακουμή). Αμφότεροι, θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα του να είναι Αισθηματίες....

ΘΕΑΤΡΟ

«Σλάντεκ» του Εντεν Φον Χόρβατ @ Θέατρο Πόρτα

Ένα συγκλονιστικό κείμενο -δοκίμιο για την εκκόλαψη του φασισμού στο Μεσοπόλεμο, το άγνωστο στην Ελλάδα έργο του Εντεν Φον Χόρβατ «Σλάντεκ», ο Δημήτρης Καραντζάς το αντιμετώπισε ως μουσική παρτιτούρα, υιοθετώντας μια παραδειγματική αφαίρεση. Δεν είναι τυχαία η ρήση του Θωμά Μοσχόπουλου: «Ο Καραντζάς γεννήθηκε σκηνοθέτης». Δεν υπάρχει σκηνικό, δεν αλλάζει κανένα κοστούμι. Υπάρχει μια εμμονή, μια προσήλωση σχεδόν θρησκευτική για την ουσία.

Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι, τηλ. 2107711333 // Ημέρες & ώρες παραστάσεων:  Παρασκευή 21.15, Σάββατο 21.15, Κυριακή 19.00

O Δικηγόρος Ντάροου @ Θέατρο Δημήτρης Χορν

Με τον καθηλωτικό μονόλογο «Ο δικηγόρος Ντάροου» του Ντέιβιντ Γ. Ρίντελς ο Σταμάτης Φασουλής, από τη σκηνή του Θεάτρου Δημήτρης Χορν, μας συστήνει τον Αμερικανό δικηγόρο Κλάρενς Ντάροου, μια δυναμική προσωπικότητα που αναλάμβανε την υπεράσπιση όσων κανείς άλλος δεν ήθελε: των άπορων, των καταπιεσμένων και των θυμάτων προκατάληψης. Στην ελληνική μεταφορά του έργου τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Χατζόπουλος. Πρόκειται για ένα ρόλο – σταθμό, που πρωτοερμήνευσε το 1974 ο Χένρι Φόντα, ενώ μόλις φέτος την άνοιξη, ο Κέβιν Σπέισυ έδωσε μ' αυτόν την αποχαιρετιστήρια παράστασή του από τη σκηνή του Old Vic Theater του Λονδίνου, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Στην Ελλάδα, τον έχουν ερμηνεύσει στο παρελθόν ο Τίτος Βανδής και ο Γιώργος Φούντας. O Μανόλης Παντελιδάκης, που υπογράφει τη σκηνογραφία, επεκτείνει τη σκηνή και μέσα στην πλατεία του θεάτρου, για να φέρει τον ηθοποιό ανάμεσα στους θεατές.

Αμερικής 10, Κολωνάκι, 210 3612500. Δευτέρα με Κυριακή έως 23 Δεκεμβρίου 2014.

EVENT

Athens Erotica Art-The Sex World Convention Tour @ Ολυμπιακός Πόλος Tae Kwon Do

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου το  Athena Erotic Art 2014  σηκώνει αυλαία  και υποδέχεται τους Αθηναίους αλλά κι όλους τους Έλληνες σ’ ένα φεστιβάλ για το σεξ και τον ρόλο του στη σύγχρονη κοινωνία. Για τέσσερις ημέρες, σεμινάρια – διαλέξεις και τολμηρά, non stop, δρώμενα, όπως Sex Art, Performing Arts, Show Rooms, Night Εvents, πραγματοποιούνται παράλληλα, στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο του γηπέδου Tae Kwon Do στο Φάληρο, με σκοπό να απογειώσουν τις αισθήσεις. Σε μια διαδραστική εμπειρία όπου αθωότητα και λαγνεία θα εναλλάσσονται διαρκώς, το Erotic Art 2014 αποτελεί  μια πολυεπίδεδη ωδή στον έρωτα και τη σαρκική απόλαυση, μια ειρηνική «επίθεση» στις αισθήσεις των επισκεπτών, μια μοναδική ευκαιρία για γνώση και ψυχαγωγία. Την έκθεση θα ανοίξει τιμητικά στις 19 Δεκεμβρίου στις 19.00 η κορυφαία Αμερικανίδα σεξολόγος Dr Ruth η οποία έρχεται αποκλειστικά για αυτό το σκοπό στην χώρα μας.

Παρουσίαση: Εύη Αδάμ -Τζέην Σαμπανίκου

Sex Editor: Ειρήνη Χειρδάρη

Για πληροφορίες – προσκλήσεις εγκαινίων: www.erotic-festival.com, Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου Μωραϊτίνη 2

Lord of The Rings-Hobbit Party @ Αρχιτεκτονική

Η δεύτερη τριλογία του Πίτερ Τζάκσον, το Hobbit φτάνει στο τέλος της με το Battle of the Five Armies. Η ταινία ξεκινάει να προβάλλεται από αύριο στις αίθουσες και το Σάββατο ακολουθεί ένα μεγάλο event. Οι φυλές της Μέσης-Γης συναντιούνται το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι στην πρώτη μεγάλη συνάντηση των Ελλήνων fans (The Lord of the Rings Greek Fan Club) των αριστουργημάτων του Tolkien. Οι διοργανωτές έχουν φτιάξει ειδικό μενού με αυτά που τρώνε τα Χόμπιτ, τα ξωτικά και οι άνθρωποι της Μέσης Γης, ενώ θα υπάρξουν και πολλά δώρα.

Είσοδος για όλη την μέρα: 6€ (μαζί με Μπύρα ή Κρασί ή Αναψυκτικό + 1 λαχνός για την κλήρωση)

Το πρωινό των ξωτικών:

1x Lembas Ψωμί με Jam + 1x Κέικ + 2x Μπισκότα + 1x Tάρτα Quiche Lorraine (γραβιέρα, bacon, μοσχοκάρυδο) ή Τάρτα Λαχανικών (καρότο, κολοκύθι, τυρί emmental-gouda-regato) + 1x Τσάι: 5,40-6,05€ (+ 4 λαχνοί για την λοταρία)

1x Lembas Ψωμί με Jam + 1x Κέικ + 2x Μπισκότα + 1x Tάρτα Quiche Lorraine (γραβιέρα, bacon, μοσχοκάρυδο) ή Τάρτα Λαχανικών (καρότο, κολοκύθι, τυρί emmental-gouda-regato) + 1x Καφέ : 6,20-6,85€ (+ 4 λαχνοί για την λοταρία)

Το menu του Shire:

1x Κρεατόπιτα (Μοσχάρι, τυρί, κρεμμύδι, καρότο, καστανή μπύρα, μανιτάρια) ή Κοτόπιτα (κρεμμύδι, καρότο, ντομάτα) + 1x Μερίδα Γαλλικές Πατάτες (με ελαιόλαδο/θυμάρι, μανιτάρια σωτέ, λιωμένο τυρί cheddar, bacon) + 1x Μηλόπιτα: 11,70€ (+ 3 λαχνοί για την λοταρία)

Με κάθε αγορά ποτού ή έχτρα φαγητού κατά την διάρκεια του event δικαιούστε ένα λαχνό για κάθε τεμάχιο της παραγγελία σας, όσους περισσότερους λαχνούς συγκεντρώσετε τόσες μεγαλύτερες πιθανότητες έχετε να κερδίσετε δώρα.

Είσοδος για όλη την μέρα: 6€ (μαζί με Μπύρα ή Κρασί ή Αναψυκτικό + 1 λαχνός για την κλήρωση)

Τιμοκατάλογος ροφημάτων και ποτών για το event:

Μπύρα: 4€ (Άλφα μπουκάλι 500ml)/Ποτό: 6€(Απλό), 8€(Special), 60€(Μπουκάλι Απλό/5 άτομα)/Κρασί: 4€ & 25€(Μπουκάλι/5 άτομα)/Σφηνάκι: 2€-3€

Facebook Event: www.facebook.com/events

Διοργάνωση: Street Production, Ελασιδών 6 (Πειραιώς 116, Γκάζι), Αθήνα, 697 163 7301

 

PARTY/DJ SETS

19/12: Q-Sessions: Kumquat w/ Echonomist + Ondrej + Tolis Q @ Six D.O.G.S.

Τα Q-Sessions είναι το νέο project του Tolis Q μέσω του οποίου θα υποδέχεται στα decks Έλληνες και ξένους καταξιωμένους παραγωγούς και DJS. Η αρχή θα γίνει με το ελβετικό label Κumquat, τον γνωστό σε όλους μας  Echonomist και τον ιδιοκτήτη του label, Ondrej.

Αβραμιώτου 6, Μοναστηράκι

20/12: Satoshi Tomie @ Pixi

Το Σάββατο 20 Δεκέμβρη το PIXI γιορτάζει 3 seasons και καλωσορίζει στην Αθήνα τον ταλαντούχο Iάπωνα μουσικό παραγωγό και Dj Satoshi Tomiie .Μαζί του θα πλαισιώσουν το Dj Booth Οι Έλληνες Djs Zoo Roo .

Facebook Event: www.facebook.com/events

Doors open :23.00

Ticket price : 15 € w/ drink incl.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ/ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ

19-26/12: Sister @ Half Note Jazz Club

Οι "O Sister" αναβιώνουν τη χρυσή εποχή του σουίνγκ με ονειρικά φωνητικά, ρούχα εποχής και ατμόσφαιρες α λα Γούντι Άλεν και Boardwalk Empire! Η τζαζ στη δεκαετία του '20 και του '30 καλύπτει τα γιορτινά χριστουγεννιάτικα βράδυα, από Παρασκευή 19 έως Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, στο Half Note Jazz Club.

Πηγή:www.monopoli.gr

21/12: Film Present Eclipse @ Ρομάντσο

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, οι Film επιστρέφουν ζωντανά στο Ρομάντσο, με την πρώτη τους συναυλία για την παρουσίαση του πολυαναμενόμενου νέου τους άλμπουμ "Eclipse", με το οποίο επαναπροσδιορίζουν τον ήχο τους με μια άκρως ενδιαφέρουσα νέα ηλεκτρονική κατεύθυνση. Την βραδιά θα ανοίξει το dark-synth pop ντουέτο των Cruel Anagrams.

Πηγή:www.monopoli.gr

22/12: Maraveyas Ilegal @ Βοτανικός Live Stage

Ο Κωστής Μαραβέγιας (Maraveyas Ilegal), μετά τις δύο sold out συναυλίες του στο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και την πολύ επιτυχημένη καλοκαιρινή του περιοδεία, προσκαλεί και φέτος όλους σε μία και μοναδική εορταστική συναυλία στο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ Live Stage, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου. Μία μοναδική βραδιά με τη γνώριμη πλέον ενέργεια του Κωστή Μαραβέγια και τον ξεσηκωτικό του χαρακτήρα. Άλλος ένας εορταστικός χειμώνας, με μία εκρηκτική live παράσταση με βασικό μήνυμα τη μουσική, τη χαρά και την ελπίδα!

Πληροφορίες: Ιερά Οδός 72 και Σπύρου Πάτση (είσοδος από Κασσάνδρας 19), 2103473835, Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00, ώρα έναρξης 21.30, Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος όρθιων, προπώληση και ταμείο: 12€ με μπύρα

Πηγή:www.monopoli.gr

ΦΑΓΗΤΟ

Bistrot Le Mignon

Το Bistrot le Mignon άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στη Χάρητος και έχει ήδη γίνει το νέο αγαπημένο στέκι της Αθήνας για αυθεντικές εμπειρίες κλασικής και σύγχρονης γαλλικής κουζίνας. Ο Γιάννης Μαλούχος και ο Γιώργος Λυκιαρδόπουλος ένωσαν τις δυνάμεις τους και με τη δυνατή υπογραφή του Απόστολου Τραστέλη στο μενού, δημιούργησαν ένα ατμοσφαρικό, φινετσάτο, παριζιάνικο bistrot με γεύσεις και αρώματα εκλεπτυσμένης γαλλικής κουζίνας. Η κουζίνα, από τον σεφ Δημήτρη Σταμούδη, προτείνει κλασικές γαλλικές σπεσιαλιτέ με σύγχρονες εμπνευσμένες παρεμβάσεις. Με κύριο χαρακτηριστικό τις καλές πρώτες ύλες και τα ποιοτικά υλικά, τα πλέον δημοφιλή γαλλικά πιάτα φιγουράρουν στο κύριο μενού. 

Kitty Kat

Ένας χώρος με το κόκκινο να κυριαρχεί και να θυμίζει εστιατόρια της υψηλής κοινωνίας στην Κίνα, με μεγάλους καθρέφτες και μυρωδιά καμπαρέ. Άνοιξε πριν λίγο καιρό στην θέση του παλιού Far East και είναι για τα πάντα: πάρτι, ποτό, φαγητό. Καθημερινά από τις 6 μ.μ. σε καλωσορίζει για να δοκιμάσεις γεύσεις με έμφαση στην αμερικάνικη κουζίνα αλλά και με κλασικά διεθνή πιάτα όπως tandoori, tikka masala και chevice σερβιρισμένα στη λογική του εύχρηστου, του απλού και του προσιτού.

Σταδίου 7, Σύνταγμα, 2103423560

ΠΟΤΟ 

Heteroclito

Οι συστάσεις περιττεύουν για ένα από τα πολύ δυνατά στέκια του κέντρου, ένα wine bar που καθιέρωσε τα wine bars αλά ιταλικά στην συνείδηση του Αθηναίου. Οι οινόφιλοι, θα ταξιδέψουν στους δρόμους του ελληνικού κρασιού, θα ανακαλύψουν τις καλύτερες επιλογές από το σύνολο των γηγενών ποικιλιών –γνωστών, διάσημων, ιδιαίτερων, σπάνιων, διαφορετικών και μοναδικών – θα βάλουν στο ποτήρι τους αγαπημένες ετικέτες, θα δοκιμάσουν πρωτοεμφανιζόμενες ή εξαιρετικά μικρής παραγωγής. Στο heteroclito το κρασί βρίσκει το γευστικό του ταίρι με ελληνικά τυριά, αλλαντικά και εδέσματα, τα οποία αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. 

Φωκίωνος 2 και Πετράκη 30, Αθήνα 105 63,  210-3239406

Barreldier

Δεν έχει συμπληρώσει ούτε δύο εβδομάδες και έχει κάνει ντόρο και υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Ο bartender ο Μάριο έχει πάθος με τα κοκταίηλ, τα οποία αναπαλαιώνει σε βαρέλια και προσφέρει μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία γευστικά και όχι μόνο. Φτιάχνει δικά του bitter, σιρόπια, shrub, κάθε Παρασκευή έχει free μπουφέ και διοργανώνει και jazz events στην Στοά. Τιμές; Τα κοκταίηλ μπορεί να είναι εκλεπτυσμένα, αλλά έχει και με 8 ευρώ, ενώ τα ακριβά είναι στα 13.

Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, 21 0325 4711