Το  Yolo ήταν μαζί με τους 4 νικητές, την προηγούμενη Τετάρτη 10/10/2014 στην μουσική παράσταση "Τι είναι η πατρίδα μας?" στο υπέροχο και φιλόξενο χώρο της μουσικής σκηνής ΜΕΘΟΔΙΑΣ όπου περάσαμε πολύ όμορφα, τραγουδήσαμε υπέροχα Ελληνικά τραγούδια, χορέψαμε και γελάσαμε με την καρδιά μας με τα σατιρικά σκετς που είχε  ετοιμάσει η ομάδα "ΕΚΘΕΣΙΣ ΙΔΕΩΝ".

 

 

Στο τέλος της μουσικής παράστασης, αφού χειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκομένους, ανανεώσανε το ραντεβού τους, για την  Τετάρτη 17/12/2014 την ίδια ώρα (21:30) στον ίδιο χώρο (την μουσική σκηνή ΜΕΘΟΔΙΑ φυσικά!!).

Εμείς πήγαμε στα καμαρίνια και βρήκαμε τον Βαγγέλη Αυγέρη και τον Μάνο Φύτρο (συντελεστές της μουσικής παράστασης) και μας είπαν τα πάντα για την παράσταση και όχι μόνο!

 Τελικά τι είναι η πατρίδα μας;

 Βαγγέλης: Η πατρίδα μας; Η πατρίδα μας τι είναι; το όλον, τα πάντα, είναι το όνειρο. Είναι η αγάπη η ζωή εδώ που γεννηθήκαμε, ο τόπος μας. Ο οποίος μας πικραίνει παράλληλα και εμείς προσπαθούμε να δείξουμε αυτή τη πίκρα. Να την κάνουμε χαρά και ευτυχία αυτό είναι η πατρίδα μας η χαρά και η ευτυχία τίποτα άλλο δεν είναι. Όλη μας η ζωή είναι η πατρίδα μας.

Μάνος: τα είπε όλα.

 Από που αντλείτε την έμπνευση για τα σκετς και τα θεατρικά σας;

Μάνος: Έμπνευση, όλοι μας εδώ και 23 χρόνια αντλούμε ως ερασιτέχνες που είμαστε, γιατί μας αρέσει αυτό που κάνουμε, από 2 ανθρώπους. Τον Γιώργο Γιαννακόπουλο και την θεατρική μας ομάδα "Διάθλαση" για τα σκετς καθώς και τον Βαγγέλη Αυγέρη για τα τραγούδια. Αυτούς γνωρίσαμε, 23 χρόνια μαζί τους είμαστε, αν και εγώ προσωπικά είμαι τα 13, άλλοι είναι πιο πολλά από εμένα(!!) και μαζί τους θα 'μαστε. Όσο ψώνιο και αν έχουμε, όση τρέλα και αν έχουμε, ότι και αν θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον, δεν θα μας επηρεάσει και δεν θα μας διώξει μακριά από αυτούς τους ανθρώπους.

 

 

Η μουσική και η σάτιρα είναι αντίδοτο για την κρίση;

 Β: Ναι βεβαίως αντιδοτάρα όχι αντίδοτο μεγάλο αντίδοτο. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά και μπορούμε και δίνουμε χαρά στον κόσμο

Μ: και παίρνουμε 

Β: και παίρνουμε και χαρά και δίνουμε και χαρά εμείς που ασχολούμαστε με τη μουσική και τη σάτιρα, εκείνη τη στιγμή που παίζουμε απάνω στη σκηνή είμαστε θεραπευμένοι. Οι ασθενείς είναι από κάτω

 Ποια είναι τα δημιουργικά σας σχέδια, για το μέλλον;

Μ: Το μέλλον είναι αβέβαιο όπως και το παρελθόν όπως και το παρόν. Εμείς κάνουμε αυτό που γουστάρουμε και είμαστε ανοιχτοί για όλα και για όλους. Όπως είπε και ο Βαγγέλης είμαστε έτοιμοι να δώσουμε θεραπεία σε όποιον μας τη ζητήσει. Συμφωνείς κύριε Αυγέρη;

B:Αμέ, συμφωνώ γιατί είμαι ήδη από μόνος μου άρρωστος

Μ: σε 1 άτομο σε 100, σε 200 εμείς θα είμαστε εκεί.

 

ΙΝFO

Mουσική σκηνή ΜΕΘΟΔΙΑ

 (Κωνσταν/ λεως 113 & Αγίου όρους 15, ΑΘΗΝΑ - ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ -πλησίον METRO Κεραμικός)

Τηλ. 2103458605,