Eξυπνα κινητά, έξυπνες τηλεοράσεις, έξυπνα ρολόγια, έξυπνα δαχτυλίδια... Και με την τσάντα, τι γίνεται; Οι γυναίκες την κρατάμε καθημερινά και οι άντρες συχνά -συνήθως σε επαγγελματικά ραντεβού και σε ταξίδια, με τη μορφή χαρτοφύλακα ή μικρής βαλίτσας-. Πόσο χρηστικό θα ήταν και η τσάντα που χρησιμοποιείται για να βάζουμε το κινητό, τα κλειδιά και το πορτοφόλι μας, να μπορεί να μας ειδοποιεί κάθε φορά που την ξεχνάμε σε ένα καφέ ή να έχει τη δυνατότητα να φορτίζει το tablet μας; Κι όμως τώρα πια γίνεται!


Phorce Pro

Σίγουρα σου έχει τύχει να «ξεμείνεις» από μπαταρία στο κινητό και στο laptop σου και να νιώθεις ότι είσαι εκτός προγράμματος. Η τσάντα Phorce Pro είναι η τσάντα που.... φορτίζει τις συσκευές σου! Μπορεί να φορτίσει το κινητό, το tablet και το smartphone σου. Φαντάσου την ευκολία που παρέχει, λοιπόν, καθώς από μια συνάντηση σε μια άλλη, ή σε ένα ταξίδι που πρέπει να πας, απλά βάζεις το tablet μέσα στην «έξυπνη» τσάντα και μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου, έχει φορτίσει! Η Phorce Pro φορτίζει πλήρως ένα laptop, ενώ ένα smartphone -για παράδειγμα το iphone 5s- το φορτίζει δεκατέσσερις φορές. 
Επίσης, η εν λόγω τσάντα μπορεί να συνδέεται μέσω Bluetooth με το κινητό σου, ώστε να ξέρεις πόση ενέργεια έχει ακόμα για να φορτίσει τις συσκευές σου, ενώ αν την ξεχάσεις κάπου, εκείνη σε ειδοποιεί με ένα notification στο κινητό, προκειμένου να το καταλάβεις εγκαίρως και να την αναζητήσεις!
Πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της όμως, η Phorce Pro είναι και ιδιαίτερα χρηστική και όμορφη. Διατίθεται σε μαύρο και κόκκινο χρώμα, ενώ μπορεί να «μεταβληθεί» από τσάντα χειρός σε τσάντα ταχυδρόμου και από τσάντα ταχυδρόμου σε μικρή βαλίτσα.
Μπορείς να την παραγγείλεις μέσω του επίσημου site (http://phorce.com) στην τιμή των 549€ περίπου. 

 


Bluesmart


Από το κινητό σου, μπορείς να έχεις τον πλήρη έλεγχο αυτής της «έξυπνης» βαλίτσας. Τι εννοούμε όταν λέμε πλήρη; Καταρχάς, μπορείς να την κλειδώνεις και να την ξεκλειδώνεις αυτόματα από το smartphone σου, μόνο εσύ και κανένας άλλος, εκτός κι αν θέλεις να έχουν πρόσβαση σε αυτήν άτομα που εμπιστεύεσαι. Επίσης, ζυγίζεται μόνη της ώστε να ξέρεις από πριν εάν έχεις υπέρβαρο, ενώ μπορεί να φορτίσει μέχρι και δύο συσκευές -κινητό ή tablet- ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, το κινητό σου μπορεί να φορτιστεί μέχρι και έξι φορές.
Κι επειδή δε θέλεις σε καμία περίπτωση να χάσεις αυτό το «στολίδι», η Bluesmart μπορεί να σε ειδοποιήσει όταν απομακρύνεσαι από αυτήν, ενώ μέσω του δικτύου της εταιρείας, έχεις τη δυνατότητα να βρεις την τοποθεσία που την έχεις ξεχάσει ή που βρίσκεται εάν έχει κλαπεί. 
Επίσης, η έξυπνη βαλίτσα έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να έχεις εύκολη πρόσβαση στις συσκευές σου και να μην τις αναζητάς κάπου κρυμμένες μέσα στη βαλίτσα. Μέσω της εφαρμογής της Bluesmart  στο κινητό σου, μπορείς να ενημερωθείς για όλες τις ταξιδιωτικές πληροφορίες που έχεις φανταστεί, όπως για παράδειγμα πόσο χρόνο έχεις περάσει σε κάθε χώρα, ποια αεροδρόμια έχεις επισκεφτεί κ.α.
Μπορείς να την αποκτήσεις μέσω της ιστοσελίδας (www.indiegogo.com) στην τιμή των 500€ περίπου. 

 

Ευχαριστούμε τη συντακτική ομάδα του www.techpress.gr για τη βοήθεια στα θέματα τεχνολογίας.