Γύρω στα 20 λογικά θεωρείς ότι είσαι πολύ μεγάλη μιας και έχεις τελειώσει το σχολείο, είσαι σε μια σχολή ή έχεις βρει δουλειά. Δε θα λεγα ότι είσαι μεγάλη, αλλά ότι είσαι στην καλύτερη φάση για να ανακαλύψεις τον εαυτό σου, να αποβάλλεις συνήθειες του παρελθόντος και να βρεις νέες που θα σε χαρακτηρίζουν και θα σου φανούν χρήσιμες στη ζωή σου.

1.  Ενημερώσου για ό,τι συμβαίνει.

Ξεκίνα να διαβάζεις εφημερίδα ή έστω να ενημερώνεσαι από μερικά ειδησεογραφικά sites (πέρα από το yolo!). Δε χρειάζεται να χάνεσαι μέσα στα πολιτικά άρθρα, αλλά να έχεις μια εικόνα του που πάμε και ποιοι κυβερνούν.Είναι καλό να αποκτήσεις άποψη για πολλά θέματα επικαιρότητας.  Όσο για τα διεθνή, μην τα σνομπάρεις. Συνήθως αυτά που γίνονται μακριά από τη χώρα μας, είναι τα πιο σημαντικά.


2. Να βρίσκεις πάντα χρόνο να τρως πρωϊνό

  Το έχεις εμπεδώσει και απ την γκρίνια της μάνα σου και από τους διαιτολόγους στα πρωινάδικα: " το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας". ΄Οπως θα βρεις χρόνο να βαφτείς πριν βγεις από το σπίτι, έτσι ακριβώς να φροντίσεις να φας ένα θρεπτικό πρωινό  πριν αρχίσεις τη μέρα σου. Και όχι η τυρόπιτα με διπλό καπουτσίνο ΔΕΝ είναι καλό πρωινό!

3. Να φροντίζεις το δέρμα σου!

Ενυδατικές κρέμες, αντιηλιακές, και να μτεμακιγιάρεσαι και να πλένεις πολύ καλά το πρόσωπό σου - και τα δόντια σου-  απαραιτήτως πριν κοιμηθείς! Καλύτερα να επισκεφτείς κάποιο δερματολόγο ή αισθητικό ώστε να μάθεις ποια προϊόντα ταιριάζουν καλύτερα στην επιδερμίδα  σου. Μετά από χρόνια, θα ευχαριστείς τον εαυτό σου γι' αυτό.

 

4. Μάθε να είσαι συνεπής.

 Το ξέρω ότι αυτό ίσως δε "μαθαίνεται" ακριβώς, ή το χεις ή δεν το χεις, αλλά τουλάχιστον το ξυπνητήρι σου θα σε βοηθάει στο να είσαι στην ώρα σου. Μπορείς να προγραμματίζεις τη μέρα σου, βάζοντας μερικές υπενθυμίσεις (μην το παρακάνεις!), εκτός αν θες να λήξουν οι λογαριασμοί πριν τους πληρώσεις και να ξεχάσεις το interview για δουλειά.

 

 

5. Σήκω απ΄τον καναπέ και κουνήσου!

Γράψου στο γυμναστήριο ή σε κάποια δραστηριότητα που να  γυμνάζει και να σ' ευχαριστεί.(Οχι το scrable δεν πιάνεται ). Μπορείς να αφιερώνεις κάποιο χρόνο μέσα στη μέρα για να περπατάς ή να πηγαίνεις για τρέξιμο, ποδήλατο, χορό. Κατέβασε ένα πρόγραμμα ασκησης από το pc σου, ή πάρε βαράκια και λάστιχα και γυμνάσου στο δωμάτιο σου! Οτιδήποτε θα σου προσφέρει υγεία κι ευεξία.

 

 

6. Φρόντισε την σχέση σου με τους γονείς σου

Δημιούργησε μια καλή σχέση με τους γονείς σου, συζήτα μαζί τους, πηγαίνετε καμιά βολτίτσα , κανε σινεμά μαζί. Μην τους παραμελείς επειδή έχεις κανονίσει εξόδους, καφέδες και βόλτες και πάει λέγοντας. Συντήρησε τις συνήθειες του καλού παιδιού (πχ οικογενιακό τραπέζι, επίσκεψη στον παππού και τη γιαγιά, βοήθεια στο super market) και προσπάθησε να περνάς ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Ηταν, είναι και θα είναι οι άνθρωποι σου!