Με καταγωγή το Τρινιντάντ και το Τομπάγκο, ο Οίκος Angostura®, με καταγωγή το Τρινιντάντ και το Τομπάγκο, συμπληρώνει φέτος τα 200 χρόνια από την ίδρυσή του και γιορτάζει σε όλο τον κόσμο. Ο Οίκος Angostura®, ξεκινώντας από τα γνωστά σε όλους μας bitters, αυτή τη στιγμή διαθέτει ένα από τα πιο πολυβραβευμένα χαρτοφυλάκια ρούμι στον κόσμο, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης σε όσους λατρεύουν το ρούμι.

Εδώ και δύο αιώνες, κάθε σταγόνα Angostura® bitters αφηγείται μια μοναδικά πλούσια ιστορία, η οποία ξεκίνησε το 1824, όταν ο γενικός χειρούργος Δρ Johann Seigert δημιούργησε για πρώτη φορά τη συνταγή των bitters, ως αποτέλεσμα της έρευνάς του. Λίγα χρόνια αργότερα, καθώς η δημοφιλία των bitters αυξανόταν συνεχώς, δημιουργήθηκε το 1ο αποστακτήριο του Οίκου, με βάση την πόλη Angostura, τη σημερινή Σιουδάδ Μπολίβαρ. Στη δεκαετία του 1870, οι τρεις γιοι του Δρ Siegert άρχισαν να παρασκευάζουν τα γνωστά σε όλους μας Angostura® bitters, και μετέφεραν το εργοστάσιο στο Τρινιντάντ, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Στη δεκαετία του 1950, όταν τα bitters είχαν ήδη αποδειχθεί μια τεράστια εμπορική επιτυχία, η Angostura® αποφάσισε να εφαρμόσει την τεχνογνωσία και το πάθος της για να επεκταθεί, παράγοντας ρούμι. Σήμερα ο Οίκος Angostura® συνεχίζει να εξελίσσεται επενδύοντας τόσο στο ρούμι και τα bitters, όσο και σε νέες κατηγορίες προϊόντων, ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς και τις ανάγκες των καταναλωτών. Μετά τα πρώτα αρωματικά bitters, που πλέον αποτελούν βασικό προϊόν για κάθε bar, ο Οίκος Angostura® εισήγαγε τα orange bitters, ενώ η καινοτομία συνεχίστηκε το 2020 με το λανσάρισμα των  cocoa bitters. Τα  cocoa bitters  αποτελούν ένα ιδιαίτερο προϊόν που δημιουργήθηκε με σεβασμό προς το περιβάλλον, καθώς παράγεται από οργανικά καλλιεργημένο κακάο. Η επιλογή αυτή του Οίκου, πέρα από περιβαλλοντικό όφελος, αποτελεί και μια πρωτοβουλία στήριξης της τοπικής κοινωνίας, καθώς ενισχύει την προοπτική ενός βιώσιμου μέλλοντος για τους μικροκαλλιεργητές βιολογικού κακάο.

Στην Ελλάδα, η πιο πρόσφατη προσθήκη στην αγορά αποτελεί το Tamboo Spiced Spirit. Ένα εκλεκτό απόσταγμα, με έντονα αρώματα μπαχαρικών της Καραϊβικής, όπως  κάρδαμο, γαρύφαλλο και κανέλα. Πήρε το όνομά του από τα χειροποίητα όργανα μπαμπού που αποτελούν το παραδοσιακό soundtrack  του Καρναβαλιού. Tο χρυσαφένιο, πραγματικά premium brand spirit είναι ιδανικό ως συστατικό βάσης για μοναδικά cocktail ή και ως ποτό, μόνο με πάγο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οίκου Angostura®, Laurent Schun, δήλωσε: «Κάθε εταιρεία που συμπληρώνει τα 200 χρόνια πραγματοποιεί ένα απίστευτο επίτευγμα. Είμαστε πολύ περήφανοι και πραγματικά ενθουσιασμένοι που μπαίνουμε στο διακοσιοστό έτος μας. Έχουμε πολλά σχέδια για το μέλλον, όπως η προσθήκη ορισμένων συναρπαστικών νέων προϊόντων. Το 2024 θα είναι 366 ημέρες εορτασμού. Όσο για τα επόμενα 200 χρόνια, το μέλλον διαφαίνεται λαμπρό για την Angostura».

Αποκλειστικός διανομέας και αντιπρόσωπος του Οίκου Angostura®, για την Ελλάδα είναι η Beverage World.