Εάν αναζητάς ένα βιβλίο ιδανικό για το καλοκαίρι, ένα ανάγνωσμα που θα σε ταξιδέψει στον τόπο και το χρόνο και θα σε κάνει να γελάσεις με την καρδιά σου, αλλά και να συγκινηθείς, πιάσε αμέσως στα χέρια σου τους «Ακροβάτες του Χρόνου», του Πολυχρόνη Κουτσάκη!

Με ένα πολύ ελκυστικό και ιδιαίτερο στυλ γραφής που γεμίζει το μυαλό με εικόνες, σαν να βλέπεις κινηματογραφική ταινία, ο συγγραφέας με καταγωγή από την Κρήτη, πλέκει ένα συναρπαστικό αφήγημα που κρατάει το ενδιαφέρον σου μέχρι την τελευταία σελίδα, δημιουργώντας σε κάθε «στροφή» της ιστορίας του και διαφορετικά συναισθήματα.

Ο Λεωνίδας και η Αφροδίτη είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι σύγχρονων εφήβων, με τις κόντρες και τους μικροκαβγάδες του και, φυσικά, με διάφορα προβλήματα με τους γονείς τους! Μας αφηγούνται την ιστορία ενός άλλου ζευγαριού, του Λεώ (παππού του Λεωνίδα) και της Ειρήνης που γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στις αρχές του 1930. Στην πορεία συναναστράφηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με μερικούς από τους σημαντικότερους ανθρώπους του 20ου αιώνα και μέσα από διάφορες υπερφυσικές περιπέτειες συντέλεσαν αποφασιστικά στο να προκύψουν πολλά από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα αυτής της περιόδου. Μέσα από τις απίστευτες ιστορίες τους, πολλά ξεκαρδιστικά γεγονότα και γλυκόπικρες αλήθειες για τη ζωή, οι δύο σύγχονοι νεαροί διαπιστώνουν ότι εκείνη η παλιά ιστορία μοιάζει σε πολλά σημεία με τη δική τους. Σύμπτωση; Ίσως και όχι!

Το βιβλίο διαβάζεται μονορούφι, σαν ένα παραμύθι γεμάτο χιούμορ αλλά και μαγεία. Ένα ευφυές απολαυστικό παραμύθι που θα σε αφήσει όταν το κλείσεις με το πιο γλυκό χαμόγελο στα χείλη!

Πιθανότατα επειδή έχει ως ήρωες δύο εφήβους, το βιβλίο έχει χαρακτηριστεί «εφηβικό», όμως σε διαβεβαιώνουμε ότι θα το απολαύσεις ακόμα κι αν έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που πέρασες στην ενηλικίωση.

Ο συγγραφέας έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Βιβλίου για το μυθιστόρημα «Μια ανάσα μόνο», το δεύτερο μέρος της Τριλογίας της Κρήτης που περιλαμβάνει επίσης τα «Καιρός για ήρωες» και «Δεν είσαι εδώ».

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, αποτελεί την νέα, αναθεωρημένη και μεγαλύτερη σε όγκο έκδοση του ωμώνυμου μυθιστορήματος που είχε εκδοθεί το 2005

Διαβάστε περισσότερα εδώ...