Η βαλίτσα των καλοκαιρινών διακοπών είναι πάντα μία ευχάριστη διαδικασία γιατί τότε αρχίζει πραγματικά το ταξίδι! Δεν έχει σημασία το πόσες  μέρες θα πάτε διακοπές αλλά με την πραγματική σας διάθεση για απόδραση.

  1. Ξεκινήστε την διαδικασία προετοιμασίας των αποσκευών αρκετές μέρες νωρίτερα. Δώστε αέρα διακοπών στο σπίτι, μεταδώστε ευχάριστη διάθεση σε όλους.
  1. Ετοιμάστε μία αναλυτική λίστα των πραγμάτων που πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να ξεχωρίσετε ποια είναι αυτά που πραγματικά χρειάζεστε.
  1. Επιλέξτε ρούχα που να μπορούν να ταιριάξουν μεταξύ τους & να δημιουργήσουν πάνω από ένα look αλλά και αρκετά μαγιό και καφτάνια για να νοιώθετε άνετα και περιποιημένη. Π.Χ.: all time classic λευκό t – shirt, ένα jean, μία ζακέτα μπεζ που ταιριάζει με τα πάντα και ανταποκρίνεται άψογα στα καλοκαιρινά μελτέμια . Κυρίως διαλέξτε λεπτά ρούχα που δεν πιάνουν χώρο και είναι εύκολο να πλυθούν αν χρειασθεί στον όχι και τόσο βολικό χώρο των «σπιτιών» των διακοπών! 
  1. Ακόμα και αν φύγετε για αρκετές μέρες, πάρτε μόνο ΜΙΑ πετσέτα θαλάσσης ώστε να μην βαρύνουν οι αποσκευές σας και να μην χάσετε επωφελή χώρο. 
  1. Αν είστε γονείς, κάντε μία ξεχωριστή πάνινη τσάντα με τα παιχνίδια θαλάσσης και μία με τα παιχνίδια που θα χρειαστούν για τις ελεύθερες ώρες ώστε να μην χάνετε ώρα κατά την διάρκεια των διακοπών και να είναι πιο εύκολο στο κουβάλημα.
  1. Επιλέξτε να πάρετε μαζί σας καλλυντικά σε μικρές συσκευασίες & μην υπερβάλλετε με την επιχείρηση παπούτσια: Σαγιονάρες, σανδάλια, εσπαντρίγιες και πλατφόρμες σε ουδέτερο χρώμα.
  2. Πριν φτιάξετε την βαλίτσα σας, τοποθετήστε τα ρούχα διπλωμένα πάνω στο κρεβάτι ώστε να κάνετε τον τελευταίο έλεγχο ότι είστε καλυμμένοι.