Το Chicago Athenaeum Museum for Architecture and Design και το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies ανακοινώνουν μια σειρά εκθέσεων αρχιτεκτονικής Ελλήνων αρχιτεκτόνων που διαπρέπουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στα Πλαίσια αυτής της σειράς στις 7 Νοεμβρίου  2014 θα παρουσιάσουν στο χώρο του Contemporary Space Athens στην Μητροπόλεως 74  την έκθεση του Αρχιτεκτονικού Γραφείου OFFICETWENTYFIVEARCHITECTS με τίτλο:

''TEN YEARS THROUGH ARCHITECTURE''

Γνωρίσαμε τους OFFICETWENTYFIVEARCHITECTS από την συμμετοχή και την διάκριση τους στον Διαγωνισμό INTERNATIONAL ARCHITECTURE AWARDS . Στο έργο τους διακρίναμε μία θαρραλέα Αρχιτεκτονική με όγκους να ίπτανται αγνοώντας την βαρύτητα με ξεκάθαρες σκληρές γραμμές χωρίς ίχνος περιττών στοιχείων.

Είδαμε στην Αρχιτεκτονική τους μία μίξη μοντέρνου κινήματος με την Ελληνική παράδοση μέσα από την σαφή, ανεπεξέργαστη αλλά  και σοφή χρήση των υλικών  (Ξύλο, πέτρα,πηλός, γυαλί κλπ.).

Γνωρίζοντας οι OFFICETWENTYFIVEARCHITECTS ότι η αρχιτεκτονική είναι η μετάβαση ενός χώρου από  μία κατάσταση Α σε μία κατάσταση Β , επεξεργάζονται με αφοσίωση και μαθηματική ακρίβεια όλα τα δεδομένα που έχουν στην διάθεση τους και απαντούν στα ζητούμενα αυτής της μετάβασης. Δεν υπάρχει τίποτα τυχαίο γι' αυτούς. Τα πάντα στην Αρχιτεκτονική τους είναι απαντήσεις σε ερωτήματα που θέτουν το περιβάλλον , ο πελάτης,  η οικονομία της κατασκευής. Υπάρχει συνέχεια και αλληλουχία στην μεθοδολογία τους, το πέρασμα από το σκίτσο στην κάτοψη ,στις τομές ,στο 3d model και  τελικά στο υλοποιημένο έργο έχει λογική και συνέπεια εντυπωσιάζοντας με την καθαρότητα του.  Υπάρχει ωριμότητα στην δουλειά τους. Μόνο καθαρή αρχιτεκτονική χωρίς ανασφάλειες και εμμονές.

Γνωρίζοντας τους από κοντά είδαμε μία συμπαγή ομάδα νέων κεφάτων ανθρώπων με τεράστιο πλήθος αλλά και φάσμα έργων με καταπληκτικό χιούμορ και πραγματικό πάθος για την Αρχιτεκτονική.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Πληροφορίες: Μητροπόλεως 74, Μοναστηράκι, ira@europeanarch.eu , 210 3428511

Εγκαίνια έκθεσης: 07/11/2014,  7:00 – 9:00 μμ., Διάρκεια έκθεσης: 07/11/ ως 31/12, Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη - Κυριακή 14:00 - 21:00