Τρία κτίρια. Δύο σχοινοβασίες στους ουρανούς. Ένας άνδρας. O γνωστός σχοινοβάτης Nik Wallenda κατάφερε και πάλι να εντυπωσιάσει, όταν την περασμένη Κυριακή αποφάσισε να περπατήσει σε τεντωμένο συρματόσχοινο ανάμεσα σε τρεις ουρανοξύστες, πάνω από τον ποταμό του Σικάγου. Το άκρως παράτολμο εγχείρημα παρακολούθησαν live οι συνδρομητές της Nova, αποκλειστικά στο Discovery Channel, το οποίο θα προβάλει την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στις 22:00 το ντοκιμαντέρ «Σχοινοβατώντας ανάμεσα σε ουρανοξύστες», που παρουσιάζει το όλο σκηνικό που στήθηκε για τον γνωστό σχοινοβάτη και την όλη προσπάθεια λεπτό προς λεπτό.

Ο Nik Wallenda αντιπροσωπεύει την έβδομη γενιά μιας ιστορικής οικογένειας σχοινοβατών, που έζησε και πέθανε στο σύρμα. Στην πρόσφατη σχοινοβασία στην «πόλη των ανέμων», όπως χαρακτηρίζεται το Σικάγο, το σύρμα είχε ανοδική κλίση με γωνία 15 μοιρών, όσο οκτώ όροφοι. Καθοδηγητής του και στις δύο διαδρομές ήταν ο πατέρας του Τέρι. Ο πιο διάσημος σχοινοβάτης στην οικογένεια ήταν ο προπάππους του Carl Wallenda, ο οποίος σκοτώθηκε το 1978, σε μια σχοινοβασία στο Πουέρτο Ρίκο. Μάλιστα, στο ντοκιμαντέρ του Discovery Channel, ο Nik Wallenda προαναγγέλλει την επόμενη σχοινοβασία του στο φαράγγι Ταλούλα στην Τζόρτζια, που πραγματοποίησε αρχικά ο προπάππους του και θα επαναλάβει ο ίδιος μέσα στην επόμενη χρονιά.

«Ήταν τόσο απίστευτο το συναίσθημα να κάνεις αυτή τη βόλτα στο Σικάγο» δήλωσε ο 35χρονος σχοινοβάτης, που κατάφερε να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη σε εκατομμύρια τηλεθεατές που τον παρακολούθησαν live σε περισσότερες από 220 χώρες. «Η πόλη κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και ονειρευόμουν από παιδί να το πραγματοποιήσω. Νιώθω ευλογημένος που είχα αυτή την ευκαιρία και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στην πόλη του Σικάγου, αλλά και το Discovery Channel για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στις ικανότητές μου». Το καλοκαίρι του 2013, ο Nik Wallenda διέσχισε το περίφημο φαράγγι Γκραντ Κάνιον πάνω σε ένα τεντωμένο συρματόσχοινο, διαμέτρου μόλις πέντε εκατοστών, χωρίς κανένα προστατευτικό μέσο.