Απίστευτο κι όμως αληθινό! Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 3.500 νέοι Κορεάτες που κερδίζουν πολλές χιλιάδες δολάρια τον μήνα, χάρις σε μια εξωφρενική τάση που έχει τρελάνει το Διαδίκτυο.

Η τρέλα αυτή λέγεται Mukbang και έχει εξελιχθεί σε ένα εθνικό φαινόμενο στη Νότια Κορέα επιτρέποντας σε νεαρούς να μετατρέπονται σε δημοφιλή αστέρια και να κερδίζουν πάνω από 10.000 δολάρια το μήνα (ο συγκεκριμένος νεαρός του βίντεο είναι από τους πιο πετυχημένους και κερδίζει 1.500 δολάρια την ημέρα), εκθέτοντας τον εαυτό τους σε livestreaming ενώ απολαμβάνουν το πλούσιο δείπνο τους.

Χιλιάδες θεατές συντονίζονται κάθε βράδυ για να παρακολουθήσουν ανθρώπους που συμμετέχουν στο mukbang και όσο πιο πολλά τα views τόσο πιο πολλά τα χρήματα που κερδίζουν. 

Σύμφωνα με τους πρωταγωνιστές αυτής της τρέλας, ένας από τους λόγους που το mukbang έχει γίνει τόσο δημοφιλές είναι ότι οι άνθρωποι απολαμβάνουν τη χαρά να βλέπουν άλλους να τρώνε και μάλιστα μεγάλες ποσότητες φαγητού, όταν οι ίδιοι δεν μπορούν να φάνε πολύ ή δεν θέλουν να τρώνε το βράδυ ή είναι σε δίαιτα.

Ωστόσο, ο αληθινός λόγος είναι η μοναξιά. Ολο και περισσότεροι άνθρωποι στη Νότια Κορέα ζουν μόνοι τους και το μοναχικό δείπνο εξελίσσεται σε ένα πραγματικό πρόβλημα.

Πλέον, το mukbang είναι τόσο τόσο δημοφιλές που τα εστιατόρια έχουν αρχίσει να δίνουν χορηγίες σε αστέρια του, προκειμένου να διαφημιστούν.

Ωστόσο, παρά τη δημοτικότητα του mukbang στην Κορέα, η μόδα δεν φαίνεται να έχει φτάσει σε άλλες χώρες ακόμα.

Πηγή: neopolis.gr