Για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα και να σπουδάσεις είτε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο, χρειάζονται δυστυχώς χρήματα! Γι’αυτό υπάρχουν τα ιδρύματα που σου προσφέρουν υποτροφίες κι εμείς εδώ στο Yolo που στις βρίσκουμε και στις γράφουμε!


-Το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Αν. Σαραντόπουλου προκηρύσσει για την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016
- Δύο υποτροφίες για σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στους πρώτο και δεύτερο από βαθμολογική άποψη (βαθμός απολυτηρίου Λυκείου), μαθητές ή μαθήτριες Τεγεατικής καταγωγής που αποφοίτησαν το 2015 από το Λύκειο Τεγέας υπό την προϋπόθεση ότι θα φοιτήσουν σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ
- Δύο υποτροφίες για σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στους πρώτο και δεύτερο από βαθμολογική άποψη (βαθμός απολυτηρίου Λυκείου), μαθητές ή μαθήτριες Μαντινειακής καταγωγής που αποφοίτησαν το 2015 από τα Λύκεια της Επαρχίας Μαντινείας (πλην Τεγέας) υπό την προϋπόθεση ότι θα φοιτήσουν σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ
- Μία υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές
Για τυχόν διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο διοικητή του ιδρύματος (τηλέφωνα: 210-3218048 ή 8656434)
Καταληκτική Ημερομηνία: 16/11/2015

-Υποτροφία θερινών τμημάτων Ανωτάτων Σχολών, DAAD, Γερμανία
Απευθύνεται σε:
- Προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ελληνικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
- Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν επίσης τελειόφοιτοι ή και απόφοιτοι φοιτητές, οι οποίοι, κατά την έναρξη της υποτροφίας θα πρέπει να αποδείξουν ότι θα είναι φοιτητές εν ενεργεία σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
- Δεν μπορούν να συμμετάσχουν κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών καθώς και διδάκτορες ή υποψήφιοι διδάκτορες.
Σκοπός, χρονική διάρκεια, χρηματικό ποσό, παροχές
- Συμμετοχή σε θερινά τμήματα γλώσσας και σεμινάρια γνωριμίας με την χώρα και τον πολιτισμό (Landeskunde), όπως επίσης μαθήματα επιστημονικής ορολογίας σε ανώτατα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
στη Γερμανία. Tη λίστα με τα προσφερόμενα τμήματα θα βρείτε εδώ www.daad.de/hsk-kursliste
- Τα τμήματα διαρκούν περ. 3-4 εβδομάδες, κατά τους θερινούς μήνες Ιούνιο έως Οκτώβριο 2016, με τουλάχιστον 25 διδακτικές ώρες ανά εβδομάδα.
- Το συνολικό ποσό της υποτροφίας ανέρχεται στα 850€. Πρόκειται για μερική υποτροφία και οι αιτούντες καλούνται να καλύψουν τα δίδακτρα του τμήματος, τη διαμονή και διατροφή τους καθώς και τα ταξιδιωτικά έξοδα.
- Η υποτροφία παρέχει ιδιωτική ασφάλιση ασθενείας κατά τη διαμονή σας στη Γερμανία
Απαιτούμενες προϋποθέσεις
- Kατά την έναρξη της υποτροφίας οι αιτούντες δεν θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη συνολική διάρκεια των προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών τους στην Ελλάδα.
- Για τους προπτυχιακούς φοιτητές ισχύει ότι θα πρέπει, κατά την έναρξη της υποτροφίας, να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 2 έτη σπουδών. Η αίτηση θα γίνει επομένως στο τρίτο εξάμηνο των σπουδών σας.
- Πιστοποιητικό γλωσσικής επάρκειας: τουλάχιστον επιπέδου Β1ή TestDaf3. Τα πιστοποιητικά γλωσσικής επάρκειας επιπέδου Β1 ή TestDaf3 δεν επιτρέπεται να είναι παλιότερα από 1 έτος. Ο περιορισμός αυτός δεν αφορά τα πιστοποιητικά γλωσσικής επάρκειας ανωτέρου επιπέδου, δηλ. B2, C1, C2 ή TestDaF 4
Καταληκτική ημερομηνία: 1/12/15.

-Μεταπτυχιακές Υποτροφίες από το DAAD, Γερμανία 
Απευθύνεται σε Τελειόφοιτους και Απόφοιτους φοιτητές όλων των κλάδων.
Η υποτροφία προσφέρεται για ένα ακαδημαϊκό έτος με δυνατότητα παράτασης και απευθύνεται σε απόφοιτους ή τελειόφοιτους Ελληνικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους στη Γερμανία το χειμερινό εξάμηνο 2016/17, όπως επίσης σε υποψήφιους, οι οποίοι κατά την υποβολή της αίτησης είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα γερμανικού πανεπιστημίου και βρίσκονται στο πρώτο εξάμηνο των σπουδών τους.
Καταληκτική ημερομηνία: 30/11/15.