Θέλεις να ανανεώσεις τη ντουλάπα, τη διάθεση και το στυλ σου αλλά το ταμείο...είναι μείον; Σε καταλαβαίνω, φίλη μου, αλλά όπως λέει και μια παροιμία το στυλ δεν χρειάζεται λεφτά -ή τουλάχιστον δεν χρειάζεται πολλά λεφτά.

Υπάρχουν πέντε απλοί τρόποι που θα σε κάνουν να αλλάξεις την ντουλάπα και να ανανεωθείς στο φουλ!

1. Πήγαινε σε second hand μαγαζιά


Επιτέλους, μετά από χρόνια στο εξωτερικό, ήρθε και στην Ελλάδα. Θα πάθεις σοκ από την ποικιλία και τις φθηνές τιμές! Από μπλούζες μέχρι... γούνες και από παντελόνια μέχρι γυαλιά ηλίου, με λεφτά που αγοράζεις ένα πακέτο τσιγάρα. Μην κολλάς στο ότι είναι second hand, είναι λάθος οπτική. Το μόνο που θα ήταν καλό να αποφύγεις είναι τα παπούτσια, γιατί μπορεί να κολλήσεις κανένα μύκητα – κι αυτό εάν δεν είναι αξιόπιστο το μαγαζί που έχεις πάει.Δες εδώ όλα τα παπούτσια που πρέπει να έχεις στην γκαρνταρόμπα σου φέτος!

2. Επισκέψου τη ντουλάπα της μαμάς και της γιαγιάς σου


Ήτανε τα γενέθλια μιας καλής φίλης και δεν είχα τι να βάλω. Πάω λοιπόν στη μαμά μου, για άσχετο λόγο, και βλέπω μέσα σε μια σακούλα, ένα φοβερό φόρεμα που ήταν έτοιμο να πεταχτεί, γιατί πια της ήταν πολύ στενό. «Τι είναι αυτό μαμά;» «Ένα φόρεμα που φόραγα στα 20». Το βάζω, μου ήταν άψογο και το βράδυ στο πάρτυ όλοι μου έλεγαν τι γαμάτο φόρεμα ήταν αυτό! Δοκίμασέ το κι εσύ, άλλωστε το vintage είναι στη μόδα!

3. Κάνε ένα πάρτυ ανταλλαγής ρούχων


Επίσης μόδα που ξεκίνησε από το εξωτερικό και σιγά σιγά αρχίζει να εξαπλώνεται στη μικρή μας Ελλάδα. Απλά κανονίζεις συνάντηση με πέντε φίλες και δέκα γνωστές, φέρνουν ρούχα που δεν θέλουν πια, δεν τους κάνουν ή τα έχουν βαρεθεί και εσύ βρίσκεσαι στον παράδεισο των ρούχων! Μην ξεχνάς άλλωστε πως το σκουπίδι κάποιας, είναι ο θησαυρός μιας άλλης.

4. Μεταποίησε τα παλιά σου ρούχα


Εδώ βέβαια χρειάζεται να πιάνει λίγο το χέρι σου. Βάλε πούλιες, κρόσια, δαντέλες, μπαλώματα, σκίσε το τζιν σου, μάκρυνε το κοντό σου φόρεμα ή κόντυνε το μακρύ σου φόρεμα, κάνε το παντελόνι σου σορτάκι και πολλά ακόμα .... δημιουργήματα- αρκεί να έχεις φαντασία. Τα χρήματα που θα χρειαστείς είναι ελάχιστα. Δες εδώ ανοιξιάτικους τρόπους να φορέσεις το τζιν!

5. Πήγαινε σε υπαίθριες αγορές


Θα βρεις απίστευτες ευκαιρίες σε τιμές κάτω του κόστους και θα κάνεις και τη βόλτα σου-ειδικά τώρα που είναι άνοιξη και έχει ωραίο καιρό. Προσπάθησε να μην αγοράσεις το πρώτο πράγμα που θα βρεις γιατί στην επόμενη γωνία θα υπάρχει κάτι καλύτερο. Κάνε πρώτα ένα γύρο από την αγορά και μετά επίλεξε τι θα πάρεις.

6. Πάρε τα ρούχα του αγοριού σου


Boyfriend style! Φαρδιά παντελόνια του αγοριού σου με στενά μπλουζάκια δικά σου ή πουκάμισο του δικού σου με κοντό σορτσάκι δικό σου. Φοβερό στυλ και το κυριότερο: δωρεάν! Δες εδώ πως θα φορέσεις το πουκάμισο-φόρεμα.