Η γνώση είναι επένδυση, είχε πει ο καθηγητής μου στο Πάντειο Γιάγκος Ανδρεάδης -πατέρας του γνωστού από-τη-Ρώμη-για-τον-ALPHA-Θόδωρος-Ανδρεάδης-Συγγελάκης- και είχε δίκιο. Πέρα από το πολύ μπλα μπλα, την πολλή θεωρία και τα ατελείωτα brainstorming, υπάρχει και η χρηματική ανταμοιβή. Δε σπουδάζεις βέβαια για να παίρνεις υποτροφίες, αλλά όταν έρχονται, ειδικά σε τέτοιους καιρούς, δεν σε χαλάνε κιόλας. Εγώ είχα πάρει ένα laptop, επειδή μπήκα τρίτη στη σχολή μου. Εσύ;

255€ μηνιαίως σε υπότροφους εσωτερικού και 639€ μηνιαίως σε υποτρόφους εξωτερικού δίνει το Ίδρυμα Υποτρόφων «Ιωάννου Δ. Πατέρα» σε σπουδαστές και επιστήμονες καταγόμενους από το Νομό Χίου για σπουδές σε ΑΕΙ και για μεταπτυχιακές σπουδές σε χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βορείου Αμερικής. Για διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 210-4291093 κ. Βούρου Ευαγγελία. 
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 31/10/2014.
 
 
160€ μηνιαίως παρέχει το Ίδρυμα Υποτρόφων «Παναγιώτου και Μελπομένης Γεωργίλη» σε τρεις σπουδαστές Ανωτέρων Σχολών, Προπτυχιακών Σπουδών της Ελλάδας. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απόφοιτοι του Λυκείου Καρδαμύλων ή των Τ.Ε.Ε. Καρδαμύλων και να έχουν φοιτήσει στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Καρδαμύλων για έξι χρόνια, με μέσο όρο επιδόσεων "Άριστα" ή έστω "Λίαν Καλώς". Προηγούνται αυτοί που έχουν τον υψηλότερο μέσο όρο επιδόσεως. Πληροφορίες στο 2271044045.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 10/12/2014.
 
 
220€ μηνιαίως δίνει η Διαχειριστική Επιτροπή του Καπετανάκειου Ιδρύματος σε δέκα άπορους, κατά προτίμηση ορφανούς και επιμελείς φοιτητές, καταγόμενους από το Νομό Ηρακλείου Κρήτης, που φοιτούν σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2813-400363 και 2813400364.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 17/10/2014
 
 
100€ μηνιαίως για μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου και 200€ μηνιαίως για σπουδαστές και φοιτητές δίνει το Ίδρυμα «Κέντρο Βοήθειας Νέων Αλεξάνδρου και Άννης Γιαννακάκη» σε δεκαπέντε οικονομικά αδύνατους νέους και νέες, ηλικίας έως 36 ετών, που κατάγονται είτε από πατέρα είτε από μητέρα από τα Δημοτικά Διαμερίσματα του τέως Δήμου Ινναχωρίου, δηλαδή Βάθης, Κεφαλίου, Παπαδιανών, Περιβολίων, Αμυγδαλοκεφαλίου, Κάμπου, Έλους, Βλάτους και Στροβλών και με προτεραιότητα στους καταγόμενους από τις πρώην κοινότητες Βάθης, Κεφαλίου και Περιβολίων Κισάμου, για σπουδές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα ως και για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό διαρκείας έως δύο ετών, εφόσον η κατοικία τους δεν βρίσκεται στην έδρα των σπουδών τους. Οι ενδιαφερόμενοι για διευκρινίσεις μπορούν να απευθύνονται στον κ. Αντώνιο Βακάκη στο τηλέφωνο 2822022128.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 18/10/2014
 
20.000€ εφάπαξ δίνει ο ΟΤΕ και η COSMOTE σε είκοσι υποτροφους για πανεπιστημιακές σπουδές στην Ελλάδα. Οι Υποτροφίες ΟΤΕ - COSMOTE θα απονεμηθούν σε αποφοίτους Ελληνικών Δημοσίων Γενικών ή και Επαγγελματικών Λυκείων του σχολικού έτους 2013-2014, που έχουν εισαχθεί σε Ιδρύματα Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα ως πρωτοετείς φοιτητές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ερωτήματα και να αναζητούν πληροφορίες για τη συμπλήρωση και την υποβολή της αίτησης, καθώς και για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, στην ιστοσελίδα: www.ote-cosmote-scholarships.gr
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 20/10/2014.
 
 
3.200€ ετησίως δίνει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση σε 25 υποτρόφους για προπτυχιακές σπουδές το ακαδημαϊκό έτος 2014-15. Οι Υποτροφίες θα χορηγηθούν σε αποφοίτους ελληνικών εκπαιδευτηρίων μέσης εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2013-14, που ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους σε δημόσιο Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι. της χώρας ως πρωτοετείς για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15.
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εφόσον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
- Εγγράφονται για πρώτη φορά σε δημόσια Πανεπιστήμια ή Τ.Ε.Ι. της Ελλάδας μετά από τη διαδικασία Πανελλαδικών Εξετάσεων του Ιουνίου 2014.
- Το τμήμα στο οποίο εγγράφονται είναι σε άλλο τόπο από τον τόπο του εκπαιδευτηρίου μέσης εκπαίδευσης που αποφοίτησαν και του τόπου μόνιμης κατοικίας της οικογένειάς τους.
- Έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 15.000 μόρια εισαγωγής στις πανελλαδικές εξετάσεις (χωρίς τα ειδικά μαθήματα).
- Το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα για το οικονομικό έτος 2014 δεν ξεπερνά το ποσό των 20.000€.
- Δε λαμβάνουν άλλη υποτροφία από οποιοδήποτε φορέα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.latsis-foundation.org.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 15/10/2014.