Πώς θα σου φαινόταν αν παραμέριζες για λίγο τα δικά σου προβλήματα κι άφηνες χώρο για αυτά των συνανθρώπων σου; Ο εθελοντισμός δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές ή σε όσους έχουν λύσει τα οικονομικά τους προβλήματα, αλλά σε ανθρώπους που έχουν όρεξη να προσφέρουν και να βιώσουν το αίσθημα της ανιδιοτέλειας. Αν το σκέφτεσαι, σου προτείνουμε έξι Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς που αξίζει να γνωρίσεις.

  1. Φλόγα – Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια

Εδώ και 31 χρόνια η Φλόγα μάχεται για τη βελτίωση της ιατρικής φροντίδας και των θεσμικών παροχών στις οικογένειες παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, καθώς και την οικονομική τους στήριξη και την ενημέρωση για τον παιδικό καρκίνο. Ο σύλλογος, με τη βοήθεια εθελοντών, φροντίζει να ψυχαγωγεί και να απασχολεί τα παιδιά με ποικίλες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη στους γονείς. Στο sitefloga.org.gr θα ενημερωθείς για τη δράση του οργανισμού, αλλά και για το πώς μπορείς να βοηθήσεις στο έργο του.

  1. Γραμμή Ζωής

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Γραμμή Ζωής» προσφέρει την υποστήριξή του στους ηλικιωμένους μέσα από προγράμματα κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού. Προγράμματα όπως «Εθελοντής Γείτονας», Τηλεειδοποίηση – γνωστό και ως «κόκκινο κουμπί», «Κάθε μέρα δίπλα τους» – διανομή τροφίμων, είναι μόνο μερικές από τις ενέργειες της οργάνωσης που έχει ως σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της τρίτης ηλικίας. Στο sitelifelinehellas.gr θα μάθεις για όλες τις δράσεις της οργάνωσης.

  1. Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιού και Οικογένειας ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ – Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου

    Αν και αρχικά ιδρύθηκε το 1976 με σκοπό την υποστήριξη, ηθική και οικονομική, των καρκινοπαθών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», πλέον ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ έχει διευρύνει το ιδιαίτερα σημαντικό έργο του, προσπαθώντας να «καλύψει το κεφάλαιο ‘Καρκίνος’» όπως αναφέρει. Ο οργανισμός λειτουργεί με έναν μεγάλο αριθμό μελών, καθώς και εκπαιδευμένους εθελοντές και σκοπός του είναι η ενημέρωση και η υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο, ενώ παράλληλα εκπαιδεύει εθελοντές και στηρίζει τους καρκινοπαθείς στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Στο siteoekk.gr θα μάθεις κι εσύ πώς μπορείς να βοηθήσεις στο έργο του οργανισμού.

     

    4. Κοινωνική και Εκπαιδευτική Δράση – Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας

    Εδώ και 17 χρόνια η Κοινωνική και Εκπαιδευτική Δράση  μάχεται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την ατομική αξιοποίηση των δυνατοτήτων των κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες και σε ομάδες που βρίσκονται σε ασθενή οικονομική και κοινωνική θέση ή έχουν ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα. Ο οργανισμός έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα σημαντικό δίκτυο εθελοντών και να γίνει το «σπίτι» των κοινονικά αποκλεισμένων παιδιών που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνού. Στο sitesupportfamily.gr θα μάθεις πώς μπορείς να προσφέρεις κι εσύ.

     

    5. ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

    Έχοντας δημιουργήσει το πρώτο Θεραπευτικό Πρόγραμμα για έφηβους, νεαρούς ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και τις οικογένειές τους, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, υποστηρίζει τόσο τους χρήστες όσο και τον περίγυρό τους στην απαιτητική διαδικασία της απεξάρτησης και της κοινωνικής δραστηριοποίησης. Ενημερώσου στο sitekethea-strofi.gr.

     

    6. ΣΠΑΖ – Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων

    Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματίο ΣΠΑΖ έχει ως έδρα του τη Γλυφάδα και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αδέσποτα ζώα. Αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές και αιρετό 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο και τα περισσότερα έξοδα καλύπτουν στειρώσεις και επείγοντα ιατρικά περιστατικά. Στο sitespazgreece.gr θα ενημερωθείς για το πώς μπορείς να βοηθήσεις στο έργο του ΣΠΑΖ, καθώς και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τον σκύλο και τη γάτα.

     

    Φωτό από: Steven Depolo

 

 

 

Πηγή: www.tsemperlidou.gr