Η Swatch παρουσιάζει με υπερηφάνεια την πρώτη της Συλλογή Swatch PROTEAM. Οι αθλητές της Swatch Proteam Coco Ho, Matthias Dandois, Sam Pilgrim και Andy Anderson, εκφράζουν ο καθένας τον προσωπικό του κόσμο στο ρολόι των ονείρων τους και μας δείχνουν τι σημαίνει ο χρόνος για αυτούς.

Παγκόσμιες πρωτιές, νέα ρεκόρ, πρωτόγνωρες κινήσεις. Η Swatch Proteam ζει μια ζωή δράσης, περιπέτειας και δημιουργικότητας. Αυτά τα ρολόγια αφηγούνται την ιστορία καταπληκτικών αθλητών στο απόγειο της καριέρας τους, εμπνέοντας την επόμενη γενιά αθλητών και φαν των αθλημάτων δράσης.

Με τις μοναδικές προσωπικότητες και την απαράμιλλη δημιουργικότητά τους, είναι οι πρωτοπόροι ενός αθλητικού κινήματος στο οποίο θα θέλουν όλοι να συμμετάσχουν.

Πρόκειται για ανθεκτικά στο νερό, Swiss-made και εμπνευσμένα από τα αθλήματα δράσης ρολόγια που θα προκαλέσουν αίσθηση φέτος το καλοκαίρι.

THE PILGRIM – TREAD ON IT/ SAM PILGRIM

Ο Sam Pilgrim είναι επαγγελματίας της ποδηλασίας βουνού freeride και αδιαμφισβήτητα ο πιο επιδραστικός αθλητής του συγκεκριμένου αθλήματος στον πλανήτη. Εκατομμύρια φαν παρακολουθούν τις τακτικές εμφανίσεις του στο διαδίκτυο και τις αθλητικές περιπέτειές του. Γνωστός για την αγάπη και τις ικανότητές του σε διάφορα αθλήματα, ο Sam έγινε διάσημος στον συναρπαστικό κόσμο του MTB ως πρωταθλητής και ως προσωπικότητα. Χάρη στα μοναδικά κόλπα του στην πίστα και τα εκπληκτικά επικίνδυνα ακροβατικά του στα κανάλια του απέκτησε στρατιές φαν και αποτελεί αληθινή πηγή έμπνευσης για τους ανερχόμενους αθλητές.

Το ρολόι του Sam δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από BIG BOLD, αντικατοπτρίζοντας την προσωπικότητά του. Το σχέδιο είναι αυθεντικός Pilgrim και βγαίνει κατευθείαν από κατάστημα ποδηλάτων. Με το λουράκι του με το χαρακτηριστικό πέλμα ελαστικού, το διαφανές ματ καντράν με τις ακτίνες ποδηλάτου και τη στεφάνη που μοιάζει με λάστιχο, αυτό το ρολόι είναι ο ιδανικός σύντροφος όταν βγαίνεις να κάνεις κόλπα στις διαδρομές. Χάρη στις ενδείξεις και τους δείκτες της ώρας με Super-LumiNova® που βοηθούν να φαίνεται η ώρα στο σκοτάδι, αντικατοπτρίζει, επίσης, την ενέργεια του Sam και την αίσθησή του ότι «Η σημερινή μέρα θα είναι επική!» Οι μοναδικές λεπτομέρειες στο THE PILGRIM- TREAD ON IT δεν εξαντλούνται εδώ. Αυτό το ρολόι, που αντικατοπτρίζει το πάθος του Sam για το άθλημά του και τη μοναδική προσωπικότητά του που αγαπά τη διασκέδαση, φέρει στα δύο θηλάκια του το όνομά του και εικόνες εμπνευσμένες από την ποδηλασία βουνού. Η τελική διασκεδαστική λεπτομέρεια είναι το δόντι στο κόκκινο κουμπί πίεσης – ένας προκλητικός υπαινιγμός στο διάσημο νικητήριο χαμόγελό του.

 

TIME WITH ANDY ANDERSON/ ANDY ANDERSON

 

Το φαινόμενο του σκέιτμπορντ από τον Καναδά, Andy Anderson, είναι ένας αυθεντικός σούπερσταρ των σπορ, διάσημος για το μοναδικό στυλ, τα πρωτότυπα κόλπα του, καθώς και για το ότι φοράει πάντοτε κράνος ασφαλείας. Το ξεχωριστό στυλ του στο σκέιτμπορντ συνίσταται στο ότι συνδυάζει τεχνικά κόλπα εμπνευσμένα από τα πρώτα χρόνια του στο άθλημα με σύγχρονες τεχνικές. Ο Andy είναι γνωστός για τη δημιουργικότητά του, τη δεξιοτεχνία του και τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο βλέπει τον κόσμο.

Η πρωτοτυπία συναντά τη βαθιά σκέψη σε αυτό το πραγματικά μοναδικό NEW GENT που κατασκευάζεται από υλικά βιολογικής προέλευσης. Με το εντυπωσιακό κίτρινο και μαύρο χρώμα, το περίτεχνο σχέδιο είναι ένας στοχασμός επάνω στη διασυνδεσιμότητα του κόσμου. Στην μπροστινή πλευρά, σε μαύρο επάνω σε κίτρινο χρώμα, η ολόσωμη εκτύπωση απεικονίζει ένα δίκτυο πυροσβεστικών κρουνών που αντιπροσωπεύουν τις αγαπημένες τοποθεσίες σκέιτμπορντ του Andy σε όλο τον κόσμο. Στην πίσω πλευρά, το λουράκι φέρει εκτύπωση μανιταριών, σε κίτρινο επάνω σε μαύρο χρώμα – ένα φυσικό φαινόμενο που παραπέμπει στους κατασκευασμένους από τον άνθρωπο πυροσβεστικούς κρουνούς της μπροστινής πλευράς. Στο καντράν εμφανίζονται οι τοποθεσίες όπου ο Andy έκανε σκέιτμπορντ για να γίνει δεκτός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, ενώ το θηλάκι φέρει την υπογραφή του. Το χειρόγραφο σημείωμα στο εσωτερικό της συσκευασίας ολοκληρώνει την ιδέα της διασυνδεσιμότητας και προσφέρει στους φαν και τους ακολούθους μια εις βάθος ματιά του τρόπου με τον οποίο βλέπει ο Andy τον κόσμο.

 

COCO HO BLU/ COCO HO

Η σούπερσταρ του σερφ, Coco Ho, είναι μια σέρφερ στα καλύτερά της, με μια εντυπωσιακή σειρά τίτλων, βραβείων και φαν στο ενεργητικό της. Η Coco Ho αποτελεί σταθερή παρουσία στη διεθνή σκηνή του σερφ από το 2009, ενώ ξεκίνησε το σερφ σε ηλικία επτά χρονών. Είναι γνωστή για τη θετική ενέργεια, το στυλ και τις εντυπωσιακές ικανότητές της στο σερφ. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του σερφ γυναικών και αποτελεί πρότυπο για όλους τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες του σερφ που θέλουν να βγουν στη θάλασσα και να καβαλήσουν τα κύματα.

Το SKIN IRONY που δημιούργησε σε συνεργασία με τη Swatch είναι τόσο cool και αναζωογονητικό όσο μια βουτιά στον ωκεανό και είναι εμπνευσμένο από τη φυσική κομψότητα και χάρη της, καθώς και από την καριέρα της να δαμάζει τα κύματα. Για την Coco, η κάθε μέρα ξεκινάει με το να μεταβεί απρόσκοπτα από το σπίτι στην παραλία στον ωκεανό και τελειώνει με κουβεντούλα το ηλιοβασίλεμα ή βραδινή έξοδο με τους φίλους. Και φυσικά, το ρολόι των ονείρων της ταιριάζει άψογα και χαρίζει αβίαστη κομψότητα σε κάθε περίσταση. Με τη χρυσαφί, εξαιρετικά λεπτή κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, το ιριδίζον καντράν με τις τιρκουάζ λεπτομέρειες, το περλέ λουράκι και το θηλάκι με το όνομα της Coco, είναι ένα σχέδιο που αφηγείται την ιστορία της μέρας της. Αντλώντας έμπνευση από τις όμορφες τοποθεσίες στις ακτές του ωκεανού στη Χαβάη όπου μεγάλωσε, αυτό το ρολόι δεν θα μπορούσε να έχει σχεδιαστεί παρά μόνο από την Coco.

 

G-TURN/  MATTHIAS DANDOIS

Ο ήρωας του BMX flatland, Matthias Dandois, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο του BMX. Εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο άθλημα της επιλογής του, καταπλήσσει το κοινό σε όλο τον κόσμο με το φυσικό χάρισμα, την «προσγειωμένη» προσωπικότητα και τις απίστευτες ικανότητές του στον χειρισμό του ποδηλάτου. Πολυτάλαντος αθλητής, ανακάλυψε για πρώτη φορά το BMX σε ηλικία 12 χρονών και δεν κοίταξε πια ποτέ πίσω του. Το πάθος του για το άθλημα εξελίχθηκε σε καριέρα πλήρους απασχόλησης όταν έγινε επαγγελματίας, και έγινε μέλος της Swatch Proteam το 2020.

Το G-TURN είναι ένα BIG BOLD βιολογικής προέλευσης, σχεδιασμένο να αφηγείται το τι σημαίνει ο χρόνος για τον Matthias. Είναι μεγάλου μεγέθους και, ταυτόχρονα, διακριτικό, αντικατοπτρίζει το στάτους και την προσωπικότητα του Matthias και περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που σχετίζονται άμεσα με την αγάπη του για το άθλημά του. Η ονομασία του προέρχεται από το αγαπημένο κόλπο του και περιλαμβάνει τραχιά διαφανή ματ κάσα και λουράκι. Το χρυσαφί καντράν με τη λεπτομέρεια του πέλματος ελαστικού και οι λεπτομέρειες της στεφάνης και του λουριού είναι εμπνευσμένα στο σύνολό τους από τα χρυσά μετάλλια που κατέκτησε μέχρι σήμερα ο Matthias στη λαμπρή καριέρα του. Οι λεπτομέρειες στο καντράν και τη στεφάνη είναι αφιερωμένες στις εννιά, μέχρι σήμερα, νίκες του σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ ο δακτύλιος του καντράν διαθέτει Super-LumiNova® για μοναδική εμπειρία λάμψης στο σκοτάδι. Η στεφάνη με τις σημαντικότερες ημερομηνίες της ζωής του αποτελούν πηγή πληροφοριών για τη ζωή του αλλά και έμπνευσης για αυτόν που φοράει το ρολόι. Το θηλάκι και η συσκευασία φέρουν τα αρχικά του Matthias, προσθέτοντας μια διακριτική προσωπική πινελιά ενός αθλητή που είναι γνωστός σε όλους τους φαν του BMX. Από τα κόλπα στη ζούγκλα του τσιμέντου μέχρι την κατάκτηση κακοτράχαλων διαδρομών, την ανάβαση σε μπάρες και το σερφ στα αγριότερα κύματα, αυτά τα νέα ρολόγια αξιοποιούν την ουσία του κάθε αθλήματος και αποτυπώνουν την προσωπικότητα και την αυθεντικότητα του κάθε αθλητή που συνέβαλε στη δημιουργία τους. Το αποτέλεσμα είναι μια συλλογή σχεδιασμένη για δράση που είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει το πάθος για τα αθλήματα δράσης και θα χαρίσει τη δύναμη σε κάθε χρήστη να κυνηγήσει τις δικές του γεμάτες αδρεναλίνη περιπέτειες με στυλ.

 

Η Συλλογή Swatch PROTEAM κυκλοφορεί στα ράφια των καταστημάτων Swatch σε όλο τον κόσμο και στο Swatch.com στο διαδίκτυο στις 18 Ιουλίου 2024.