Χρήματα για σπουδές σε απόφοιτους λυκείου, φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτητές που κάνουν το διδακτορικό τους προσφέρουν αυτή τη βδομάδα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Παπαδρακάκη και το.. Facebook!


-Το Α.Π.Θ. χορηγεί για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 ανταποδοτικές υποτροφίες σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Σχολών και των Τμημάτων του. Οι υπότροφοι συμμετέχουν αποκλειστικά σε εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες με φυσική παρουσία σε χώρους εκπαίδευσης, καλύπτοντας ειδικές ανάγκες της Σχολής ή του Τμήματος, σε μονάδες εκπαίδευσης ή έρευνας. Οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν την αίτηση υποψηφιότητας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις Γραμματείες των Σχολών και των Τμημάτων, σε προθεσμίες που ορίζονται από αυτές. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Σπουδών, υπεύθυνη κ. Ελένη Χρυσοβελίδου, τηλ. 2310 – 996771.


-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Αλκιβιάδη Παπαδρακάκη χορηγεί μία υποτροφία σε αριστούχο ή έχοντα τους μεγαλύτερους βαθμούς απόφοιτο του 1ου Λυκείου της πόλεως Ηρακλείου Κρήτης, σχολικού έτους 2013-2014, για την συνέχιση των σπουδών του στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) της χώρας. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Ιδρύματος οδός 1821 αρ. 39, 4ος όροφος, Ηράκλειο, τηλέφωνο: 6978286551. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 27/11/2014.

-Το Facebook ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα υποτροφιών, διετούς διάρκειας, οι οποίες θα είναι ανοικτές για φοιτητές από όλο τον κόσμο, που εκπονούν το διδακτορικό τους. Οι επιτυχόντες, οι οποίοι μπορούν να προέρχονται από οποιαδήποτε χώρα, θα λάβουν υποτροφία που θα καλύπτει τα δίδακτρα τους για περίοδο 2 ετών, καθώς και 37.000 δολάρια ετησίως. Οι υποτροφίες αφορούν την υποστήριξη διδακτορικών στα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα:
 -Architecture
 - Computer Vision
 - Data Mining
  -Databases
 - Distributed Systems
 - Economics and Computation
  - Human-Computer Interaction & Social Computing
  - Machine Learning
   -Natural Language Processing
   -Networking & Operating Systems
  - Programming Languages & Compilers
   -Security & Privacy
  - Software Engineering

Επισημαίνεται ότι οι επιλαχόντες θα έχουν την ευκαιρία παρουσιάσουν την έρευνα τους στα κεντρικά γραφεία του Facebook με όλα τα έξοδα πληρωμένα καθώς τη δυνατότητα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων διαρκεί έως τις 6/01/2015. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της υποτροφίας: https://www.facebook.com/fellowship.