Η μόδα γίνεται ακόμα μια φορά πηγή έμπνευσης για τη μικρή οθόνη. Αυτή τη φορά η νέα σειρά «Cristóbal Balenciaga» μας προσφέρει ένα σύντομο ταξίδι στη ζωή, το όραμα και τη καριέρα του θρυλικού σχεδιαστή μόδας. Η νέα, ισπανόφωνη σειρά αποτελείται από έξι επεισόδια των πενήντα λεπτών και έκανε την πρεμιέρα της στο Disney+ στις 19 Ιανουαρίου.

Η σειρά είναι μια δημιουργία της Λούρντε Ιγκλέσιας και των επίσης βραβευμένων με τα βραβεία Κινηματογράφου Goya, Χοσέ Μαρία Γκοενάγκα, Τζον Γκαράνιο και Αιτόρ Αρέγι. Πρωταγωνιστής είναι ο ηθοποιός Αλμπέρτο σαν Χουάν, ο οποίος και υποδύεται τον Ισπανό σχεδιαστή.

Από την τεχνική πλευρά, η ομάδα της σειράς «Cristóbal Balenciaga», αποτελείται από εξαιρετικούς επαγγελματίες. Μεταξύ άλλων, ο συνθέτης Αλμπέρτο Ιγκλέσιας, νικητής 11 βραβείων Goya, υποψήφιος 19 φορές, τέσσερις φορές υποψήφιος για Όσκαρ, τρεις φορές υποψήφιος για βραβείο Bafta και δύο φορές υποψήφιος για Χρυσές Σφαίρες, είναι υπεύθυνος για το αρχικό soundtrack. Από την άλλη, η Μπίνα Ντάιγκελερ, υποψήφια για Όσκαρ για την ταινία ζωντανής δράσης «Mulan» και υποψήφια για βραβείο Emmy για την ενδυματολογία της «Mrs. America», είναι η ενδυματολόγος της σειράς, μαζί με τον συνεργάτη της, Πέπο Ρουίζ Ντοράδο.

Η υπόθεση της σειράς

Η νέα σειρά έχει ως αφετηρία της το 1937, όταν ο Balenciaga ετοιμάζεται να παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή υψηλής ραπτικής. Πίσω του, αφήνει μια επιτυχημένη καριέρα στα ατελιέ του στη Μαδρίτη και στο Σαν Σεμπαστιάν, ντύνοντας την ισπανική ελίτ. Ωστόσο, τα σχέδια που δεν φαίνεται να επαρκούν στην εκλεπτυσμένη αυτοκρατορία της μόδας που έχει δημιουργηθεί στο Παρίσι, όπου οι Chanel, Dior και Givenchy είναι το σημείο αναφοράς της Haute Couture.

Καθοδηγούμενος από την εμμονή του για έλεγχο σε όλες τις πτυχές της ζωής του, ο σχεδιαστής θα καθορίσει το στιλ του και τελικά θα γίνει ένας από τους σημαντικότερους σχεδιαστές όλων των εποχών.

Η σειρά επιχειρεί να εξερευνήσει την ψυχή ενός αινιγματικού ανθρώπου, του οποίου η επίδρασή του στη μόδα ήταν και είναι πολύ βαθιά. Έτσι, τα επεισόδια παρουσιάζουν – εκτός από τις επιτυχίες του, και τη λιγότερη λαμπρή περίοδο της καριέρας του σχεδιαστή, καθώς και τον έντονο ανταγωνισμό που υπήρχε με άλλα μεγάλα ονόματα.