Η Champion®, το εμβληματικό athleticwear brand, «δημιουργός» αυθεντικών αθλητικών εμφανίσεων από το 1919, παρουσιάζει τη νέα διεθνή καμπάνια “Champion What Moves You”. Ως ένα brand με πρωταρχική αποστολή να παρέχει σε κάθε «πρωταθλητή» έναν καμβά για να ξετυλίξει τον αληθινό του σκοπό στη ζωή, η Champion® αναλαμβάνει ενεργό δράση, επιστρατεύοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο αληθινών creators – από rappers μέχρι street artists και υποδηματοποιούς – βάζοντάς τους στην «καρδιά» της ιστορίας του brand.

H καμπάνια φέρνει στο προσκήνιο έξι δημιουργούς από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Λατινική Αμερική και την Αυστραλία, που διακρίνονται σε διαφορετικούς κλάδους και εξιστορούν τη ζωή τους μέσα από τα μάτια εγχώριων σκηνοθετών. 

Για την Champion®, ένας «δημιουργός με σκοπό» είναι κάποιος που ισορροπεί μεταξύ  του προσωπικού του πάθους και της επιδραστικής συνεισφοράς του. Όλοι οι creators που συμμετέχουν στην καμπάνια είναι διαφορετικές προσωπικότητες που αξιοποιούν τα προσωπικά τους χαρίσματα για να κατακτήσουν μακροπρόθεσμους στόχους που ταυτίζονται με τις αξίες τους και τα προσωπικά όρια αλλά και να ξεχωρίσουν μέσα στην κοινότητα που δραστηριοποιούνται για ένα καλύτερο μέλλον.

 

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν χαρακτηριζόμαστε από αυτό που δημιουργούμε αλλά από τον τρόπο που το αξιοποιούμε» αναφέρει η Vanessa LeFebvre, President of Global Activewear της Champion. «Στο επόμενο αυτό κεφάλαιο της ιστορίας του brand, επαναπροσδιορίζουμε τι σημαίνει πραγματικά να είσαι Πρωταθλητής – για εμάς δεν είναι πλέον ένας τίτλος ή μία διάκριση, αλλά το να δημιουργείς κάτι που έχει πραγματική επίδραση. Το να είσαι Πρωταθλητής σημαίνει να ακολουθείς το πάθος σου, να δημιουργείς και να κατακτάς αυτό που σε παρακινεί “Champion What Moves You”)».

Η καμπάνια αντικατοπτρίζει όλες τις αξίες της Champion®,: Δημιουργικότητα, συνεργασία, στοχοπροσήλωση και εσωτερική ενδυνάμωση, συνδυασμένα με καλή πρόθεση και με στόχο να προσφέρουν το «καλό». Κάθε ένας από τους έξι δημιουργούς δεν έχει απλά ξεχωρίσει στην τέχνη του, αλλά έχει κατορθώσει να γίνει «πρωταθλητής» σε σημαντικούς τομείς και στόχους ζωής που ξεπερνούν την επιθυμία για νίκη. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι:

 

  • Kevin “SignKid” Walker: Μουσικός και Παραγωγός, Ηνωμένο Βασίλειο: Κωφός συγγραφέας, παραγωγός και συνθέτης ραπ μουσικής, ο SignKid γεφυρώνει μέσα από τη μουσική το χάσμα ανάμεσα στον κόσμο που ακούει και τον κόσμο που δεν ακούει.  «Πρωταθλητής» στο κίνημα για την προσβασιμότητα στη μουσική, έχει μεταφράσει τη βρετανική νοηματική γλώσσα (BSL) και τη βρετανική νοηματική αργκό σε μια οπτική γλώσσα όχι μόνο για κωφούς και βαρήκοους, αλλά και για άτομα με ακοή που θέλουν να μάθουν τη νοηματική γλώσσα.

 

 

  • Joshua Marin: Επισκευαστής παπουτσιών, Ηνωμένες Πολιτείες: Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του καταστήματος επιδιόρθωσης υποδημάτων “Fix Your Kicks” στην N Western Avenue στο Σικάγο, συγχωνεύει τους κόσμους της παράδοσης και της σύγχρονης κουλτούρας επαναστήνοντας την τέχνη του υποδηματοποιού. Μέσω της τέχνης του και της αγάπης του για την κουλτούρα του δρόμου, πρωτοστατεί σε μία νέα συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από τη βιωσιμότητα, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι μόνο τα ρούχα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για να επαναπροσδιορίσουμε το στιλ μας αλλά και τα αθλητικά παπούτσια.

 

                                                                                  

  • Soulhan: Rapper, China: Με την Καντονέζικη γλώσσα να γίνεται ολοένα και λιγότερο διαδεδομένη στην Κίνα, ο SoulHan έχει θέσει ως στόχο να διαφυλάξει την ομορφιά της γλώσσας του και την κουλτούρα γύρω από αυτή, μέσα από την τέχνη της μουσικής. Η αυξανόμενη βάση θαυμαστών του ενισχύει την πεποίθηση πως βασικό συστατικό ενός πρωταθλητή είναι το να παραμένει αυθεντικός.

 

 

  • Ryota Daimon: Ζωγράφος και skater, Iαπωνία: Ο Ryota Daimon είναι ζωγράφος και skater, που χρησιμοποιεί την τέχνη του για να επικοινωνήσει την πολυπλοκότητα της ζωής. Στα πρόθυρα κατάθλιψης μετά τον θάνατο του στενού του φίλου, αναζητά την ψυχική υγεία μέσω της αυτοέκφρασης και η τέχνη του λειτουργεί ως εργαλείο για θεραπεία, ανάπτυξη, κατανόηση και χαρά. Δεν είναι απλώς ένας καλλιτέχνης, αλλά και ταλαντούχος skateboarder που οι εμπειρίες του μέσα από την κοινότητα του skateboard αποτελούν έμπνευση, επιτρέποντάς του να βιώσει την ελευθερία της έκφρασης σε μια άλλη διάσταση.

 

 

  • Las Diablillas: Γυναικεία ομάδα softball: Σε μια μικρή πόλη των Μάγια στο Μεξικό, υπάρχει μια αποκλειστικά γυναικεία ομάδα softball: η Las Diabillas. Με ηλικίες από 14 έως 40 ετών, οι συνήθεις ασχολίες τους είναι μοδίστρες, μαγείρισσες, αγρότισσες και κτηνοτρόφοι. Όλες μαζί όμως, συνθέτουν μία ομάδα softball που σπάει εμπόδια και αμφισβητεί τους κοινωνικούς κανόνες. Ο αθλητισμός δεν είναι μέρος της γυναικείας κουλτούρας των Μάγια – στην πραγματικότητα, είναι πολύ απαξιωμένος. Το Las Diablillas μεταφράζεται σε «μικρούς διαβόλους» και αυτές οι παίκτριες σπάνε τα καλούπια για να κατακτήσουν ένα νέο μονοπάτι γυναικείας ενδυνάμωσης, μέσω της ελευθερίας που προσφέρει ο αθλητισμός.

 

 

  • Aretha Brown: Καλλιτέχνης του δρόμου και ακτιβίστρια, Australia: Ζωγράφος και ακτιβίστρια από τη Μελβούρνη, η Aretha χρησιμοποιεί τη φωνή της ως τρόπο έκφρασης για να μιλήσει για τα άτομα που βρίσκονται στο περιθώριο. Το 2017, η Aretha έγινε πρωτοσέλιδο για την ομιλία της στη διαδήλωση της Ημέρας Εισβολής στη Μελβούρνη, καλώντας 50.000 διαδηλωτές να καθιερώσουν την εκπαίδευση γύρω από την Ιθαγενή Αυστραλιανή ιστορία. Το 2019, η Aretha ίδρυσε την κολεκτίβα «Kiss my Art», απευθυνόμενη σε νεαρές γυναίκες και non- binary καλλιτέχνες. Η αποστολή της ομάδας είναι να ανακτήσει δημόσιους χώρους μέσω της street art και της ζωγραφικής.

 

«Μεγαλώνοντας, δεν είχα τη δυνατότητα να βλέπω άτομα σαν εμένα στον κόσμο της ψυχαγωγίας, οπότε έκανα αποστολή μου να γίνω εγώ αυτό το άτομο, να βρω τον χώρο μου και να καταργήσω τους αποκλεισμούς», αναφέρει ο Kevin Walker aka Signkid. «Η προσπάθεια να εξασφαλίσω την προσβασιμότητα στη μουσική βρίσκεται στο DNA μου. Σκοπός μου ως creator είναι να κάνω τον κόσμο πιο συμπεριληπτικό και να βοηθήσω τους ανθρώπους να κατανοήσουν τις εμπειρίες των κωφών στην καθημερινή ζωή. Η συνεργασία με την Champion μου έδωσε έναν καμβά για να μοιραστώ την ιστορία μου, τη δουλειά μου και το πάθος μου με τον κόσμο».

 

Η προβολή της ολοκληρωμένης καμπάνιας “Champion What Moves You” ξεκινά σε παγκόσμια κλίμακα τον Σεπτέμβριο του 2023 και περιλαμβάνει την αναπαραγωγή spots διάρκειας 60, 30 και 15 δευτερολέπτων στις ψηφιακές πλατφόρμες και τα Social Media της Champion.

#ChampionAccessibility #ChampionWhatMovesYou #WhatDoYouChampion

#ChampionGreece #DaretobeChampion #BeYourOwnChampion

Instagram: @championgreece