Την Κυριακή 14 Μαΐου, τη φετινή μέρα της μητέρας, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει τα δεύτερά του γενέθλια μαζί με την Ολυμπιονίκη Ντενίζ Δημάκη, με μοναδικές δράσεις για όλη την οικογένεια και ελεύθερη είσοδο σε όλες τις μητέρες.

 

Οι φετινές εορταστικές δράσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας είναι αφιερωμένες στην μητέρα, στον άνθρωπο που μεταλαμπαδεύει τις αξίες και τα ιδανικά της ζωής και μας δίνει τα εφόδια να αγωνιζόμαστε συνεχώς. Προσκεκλημένη του Μουσείου θα είναι η Ολυμπιονίκης, εν ενεργεία αθλήτρια του Τριάθλου και μητέρα Ντενίζ Δημάκη.

 

Η Ντενίζ Δημάκη, η πρώτη Ελληνίδα τριαθλήτρια που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους σε ένα παιχνίδι ρόλων. Οι μικροί επισκέπτες του Μουσείου, σε μια βιωματική δράση, θα πάρουν τον ρόλο του δημοσιογράφου και θα ανακαλύψουν πληροφορίες για την προσκεκλημένη αθλήτρια, για το άθλημα του Τριάθλου και για το πώς είναι να είσαι μαμά Ολυμπιονίκης. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν και τον ρόλο του αθλητή, μέσα από αθλητικές δραστηριότητες, και να συμμετέχουν σε ένα εικαστικό εργαστήριο όπου θα ζωγραφήσουν και θα κατασκευάσουν χειροτεχνίες αφιερωμένες στις μαμάδες τους.

 

Παράλληλα, εκείνη την ημέρα, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας τιμά τις μητέρες και τις προσκαλεί σε μια ξεχωριστή επίσκεψη στο Μουσείο με τα παιδιά τους,  προσφέροντας τους ελεύθερη είσοδο για τις ίδιες και μια 45λεπτη περιήγηση στη Μόνιμη Έκθεση του Μουσείου. Οι καθοδηγούμενες περιηγήσεις  θα διεξάγονται από τις 14.00 το μεσημέρι μέχρι τις 18.00 το απόγευμα, στο ακριβώς της κάθε ώρας και σε ομάδες των 25 ατόμων (σημ.: δεν απαιτείται προκράτηση θέσης).

 

Πρόγραμμα Εορταστικών Δράσεων

10:00 – 21:00

Δωρεάν είσοδος για τις μητέρες (τελευταία είσοδος: 20:00)

12:30 – 12:40

Γνωριμία με την Ολυμπιονίκη και τριαθλήτρια Ντενίζ Δημάκη

12:40 – 13:20

Εκπαιδευτικές και βιωματικές δράσεις για παιδιά με την Ντενίζ Δημάκη

«Ας γίνουμε δημοσιογράφοι»

«Προπονούμαι για το τρίαθλο»

13:30 – 14:00

Εικαστικό εργαστήριο

«Με τη μαμά μου στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας»

14:00 – 18:45

Δωρεάν καθοδηγούμενες περιηγήσεις (διάρκειας 45’)

 

Για να μάθετε περισσότερα για το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας επισκεφτείτε τη σελίδα του https://athensolympicmuseum.org