Αυτή είναι η πρώτη φορά που το brand Calzedonia, το οποίο ανήκει στο διάσημο ομώνυμο Ιταλικό όμιλο,  επιλέγει για μούσα μία Γαλλίδα. Η ηθοποιός παρουσιάζεται ως το ιδανικό πρόσωπο για την ευρωπαϊκή καμπάνια της μάρκας. Ως Γαλλικό icon, μοιράζεται τις ίδιες αξίες με το brand, τόλμη και θηλυκότητα και απηχεί σε όλες τις γυναίκες.

Iταλίδα από την πλευρά της γιαγιάς της, η Laetitia είναι πολύ δεμένη με την Ιταλία και τις παραδόσεις της. Είναι πολύ εξοικειωμένη με τη Μεσογειακή κουλτούρα, γεγονός που έκανε αυτή τη συνεργασία να ρέει πολύ εύκολα. Μία δυνατή καλλιτεχνική ανταλλαγή.

Η Summer 2023 συλλογή της Calzedonia αποτελεί μία ωδή σε όλες τις γυναίκες, στο πνεύμα ελευθερίας τους, επιβεβαιώνει το στυλ και τη μοναδικότητά τους. Σε αυτή τη νέα συλλογή, το brand προσφέρει μία ποικιλία στυλ, σχημάτων και μεγεθών, τις βασικές τάσεις που θα κάνουν το καλοκαίρι αξέχαστο.

Αρκετά θέματα υπογραμμίζονται σε αυτή τη συλλογή.

Tο πρώτο, Coastal Chic, παρουσιάζει extravagant details όπως μεγάλα βολάν, πολυτελή κεντήματα, αδιαφάνεια και διαφάνεια, καθώς και υλικά με 3D υφή σε καθημερινά κομμάτια για την παραλία και το βραδινό ντύσιμο.

Tο δεύτερο, Summer Festival, εμπνεύστηκε από ένα ταξίδι. Η επιστροφή μιας ανατρεπτικής μόδας με denim effect μπικίνι, tie dye χρώματα, crochet ή κομμάτια με δίχτυ ή μεταλλικές υφές στο δέρμα.

Tο τρίτο, Wild Nature, είναι ένας φόρος τιμής στην πανίδα και τη χλωρίδα που αναμειγνύονται σε ένα mix & match από prints σε ζεστά χρώματα εμπνευσμένα από τη γη και τη φωτιά.

Αυτή τη χρονιά, η Laetitia Casta θα πρωταγωνιστεί σε αρκετές ταινίες, αναμεσά τους και η πολυαναμενόμενη "Le Consentement" της Vanessa Filho, αλλά θα εμφανιστεί και στο θέατρο. Επίσης, θα συνεχίσει τον ρόλο της ως πρέσβειρα της UNICEF με μία αποστολή που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο 2023.