Η H&M με περηφάνια παρουσιάζει τη συλλογή Innovation Stories, μια συλλογή που εστιάζει στην αυτοέκφραση και εξερευνά τα όρια μεταξύ της online και της offline ζωής μας, συνδυάζοντας τη δεξιοτεχνία της υψηλής μόδας με τη φαντασία μιας εικονικής γκαρνταρόμπας. Η συλλογή H&M Innovation Metaverse Design Story θα διατίθεται στο hm.com από τις 8 Δεκεμβρίου.

«Η ολοένα και πιο εικονική διάσταση της μόδας δημιουργεί συναρπαστικές μελλοντικές ευκαιρίες για την H&M, επιτρέποντάς μας να δημιουργήσουμε εξίσου δυναμικά, και τολμηρά σχέδια και στις φυσικές μας συλλογές. Εκτός από τις ατελείωτες δημιουργικές δυνατότητες, μας επιτρέπει επίσης να εστιάσουμε στο όραμά μας, για μια πιο βιώσιμη και συμπεριληπτική μόδα, στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο», λέει η Ann-Sofie Johansson, creative advisor της H&M.

Η ομάδα σχεδίασης τροφοδοτήθηκε από τις απέραντες δυνατότητες του metaverse καθώς και από την απτική ομορφιά του φυσικού κόσμου, η ready to wear συλλογή προσκαλεί την αυτοέκφραση και εξερευνά τη βιωσιμότητα σε τρεις διαστάσεις. Η πρώτη περιλαμβάνει ξεχωριστές γυναικείες και ανδρικές εμφανίσεις και μια σειρά από αξεσουάρ σχεδιασμένα με γνώμονα την κυκλικότητα. Η δεύτερη εστιάζει σε κομμάτια διαθέσιμα ως μέρος ενός προγράμματος ενοικίασης σε επιλεγμένα καταστήματα H&M ανά τον κόσμο. Στη συνέχεια, υπάρχει η τρίτη διάσταση, η ψηφιακή συλλογή, που σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από κοινού από την H&M και το Ινστιτούτο Ψηφιακής Μόδας, το ψηφιακό ατελιέ και το thinktank με έδρα το Λονδίνο.

«Στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Μόδας είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την H&M σε μια ψηφιακή συλλογή που ξεπερνά τα όρια της μόδας όπως την ξέρουμε, απελευθερώνοντας σωματικούς περιορισμούς, αγκαλιάζοντας περαιτέρω τη δημιουργικότητα. Αυτά τα ψηφιακά ενδύματα είναι για κάθε σώμα, εκτείνονται πέρα από τις εποχές, πέρα από το φύλο και πέρα από την πραγματικότητα, και μας βοηθούν να σκεφτούμε τον πλανήτη», λένε η Leanne Elliott Young και η Cattytay, συνιδρύτριες του Ινστιτούτου Ψηφιακής Μόδας.

ΒΑΣΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Για τη γυναικεία σειρά, ένα φόρεμα με κορσέ, κίτρινο νέον με δραματική τούλινη φούστα κυριαρχεί στο προσκήνιο μαζί με ένα λιλά μάξι φόρεμα με εμποτισμένο tromp l'oeil print. Εμπνευσμένο από την απτική ομορφιά της φύσης, ένα φούξια φουσκωτό μίνι φόρεμα και ένα βολάν μωβ μίνι φόρεμα παραπέμπουν και τα δύο σε ανθισμένο λουλούδι. Για τους άντρες, ένα μεγάλου μεγέθους μαύρο μπουφάν με χάντρες μαζί με ένα παλτό από ψεύτικη γούνα και κουκούλα σε πράσινο του δάσους συνδυάζονται με πολυτελές παντελόνι σε σχήμα κορδέλας και χαλαρή ραφή. Στα αξεσουάρ, τα διακοσμημένα γυναικεία μεταλλικά εκρού σανδάλια με σπειροειδή δέσιμο μέχρι τον μηρό και τα υπερσύγχρονα μονοκόμματα χυτά αθλητικά παπούτσια για άνδρες, έχουν μια πρωτοποριακή γοητεία. Επιπλέον, τα φουτουριστικά κοσμήματα εμπνέονται από το υγρό μέταλλο που μοιάζει σαν να έχει γεμίσει από pixel. Στρογγυλά σχέδια για το λαιμό και τους καρπούς με τη μορφή στροβιλιζόμενων τσόκερ, μανσέτες βραχιολιών και μανσέτες αυτιών. Το μαγευτικό, πληθωρικό στυλ έχει ζωντανέψει από τον Ibrahim Kamara, δημιουργικό σύμβουλο της H&M για αυτό το έργο.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ

Η κυκλικότητα είναι βασικός στόχος για τη συλλογή. Για την H&M, πολλά κομμάτια διαθέτουν ανακυκλωμένες ίνες πολυεστέρα κατασκευασμένες εξ ’ολοκλήρου από παλιά ενδύματα και απορρίμματα υφασμάτων που συλλέγονται σε συνεργασία με το πρόγραμμα συλλογής ενδυμάτων μας στα καταστήματα. Πολλά είδη περιλαμβάνουν μόνο-υλικά – υλικά που αποτελούνται από μία ίνα, αντί για μείγμα – και διαθέτουν στολίδια και διακοσμητικά που αφαιρούνται εύκολα, επιτρέποντας μια πιο ομαλή διαδικασία ανακύκλωσης μόλις το ρούχο φτάσει στο τέλος της ζωής του. Φόρεμα της συλλογής έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας μια διαδικασία κοπής μοτίβων μηδενικών αποβλήτων, μια τεχνική σε στυλ παζλ που εξαλείφει τα υπολείμματα υφάσματος από τα τραπέζια κοπής και εξασφαλίζει ελάχιστη σπατάλη υλικών. Εξίσου πρωτοποριακή είναι η χρήση καινοτόμων υλικών, όπως ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας REPREVE® Our Ocean™ που κατασκευάζεται από πλαστικά μπουκάλια που έχουν περισυλλεχθεί από τον ωκεανό, περιλαμβάνεται σε ένα παλτό και μπουφάν από ψεύτικη γούνα. Και, μετά από χρόνια ανάπτυξης, 100% ανακυκλωμένες πούλιες φτιαγμένες από απορρίμματα πλαστικών μπουκαλιών κοσμούν δύο φορέματα, ένα κολάν και ένα σετ σακάκι και φούστα.

 

Ζήστε την εμπειρία H&M Metaverse

Οι πελάτες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη συλλογή θα μπορούν να ζήσουν μια καθηλωτική εμπειρία Metaverse, στο hm.com. Αυτός ο διαδραστικός εικονικός χώρος, θα είναι διαθέσιμος από την 1η Δεκεμβρίου, γιορτάζοντας τα μοναδικά ψηφιακά ενδύματα που κατασκευάστηκαν για τη συλλογή. Έτσι, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τη μόδα στο μέλλον, όπου η ψηφιακή τέχνη επεκτείνει τις εκφραστικές δυνατότητες της μόδας.

Σχετικά με τη συλλογή H&M Innovation Stories

Η H&M Innovation Stories κυκλοφόρησε στις αρχές του 2021 και περιλαμβάνει μια σειρά θεματικών συλλογών αφιερωμένων στην προώθηση πιο βιώσιμων υλικών, τεχνολογιών και διαδικασιών παραγωγής. Οι προηγούμενες κολεξιόν περιλάμβαναν στρατηγικές κυκλικού σχεδιασμού και υφάσματα που ανακτούν τα απόβλητα και πιο βιώσιμες μεθόδους εργασίας με το χρώμα.