Οι φετινές ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, έχουν ήδη ξεκινήσει από την πρώτη του Νοέμβρη και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 14 του μήνα. Τι πρέπει όμως να προσέξουμε προτού ξεχυθούμε στους δρόμους ή πραγματοποιήσουμε ηλεκτρονικές αγορές;

Τήρηση των μέτρων ασφαλείας

Στην περίπτωση που διαλέξετε να επισκεφτείτε τα καταστήματα λιανικής, πρέπει, οπωσδήποτε, να κρατάτε αποστάσεις και να φοράτε τη μάσκα σας. Ενδέχεται να υπάρχει συνωστισμός, αφού η περίοδος των εκπτώσεων, ακόμα και σε εποχή κρίσης, είναι για πολλούς, ιδιαίτερα ελκυστική. Επιλέξτε ώρες που δεν έχει υπερβολική κίνηση και βάλτε σε προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία σας. Όταν επιστρέψετε σπίτι, μπείτε στο ντους, αλλάξτε ρούχα και καθαρίστε προσεκτικά την τσάντα σας. 

 

Προσοχή σε φθαρμένα – χαλασμένα προϊόντα

Συχνά, οι πολύ χαμηλές τιμές κρύβουν τον κίνδυνο των φθαρμένων ή των χαλασμένων προϊόντων, τα οποία οι καταστηματάρχες επιδιώκουν να ‘’ξεφορτωθούν’’. Γι' αυτό εξετάστε κάθε προϊόν και δείτε με μεγάλη σχολαστικότητα κάθε αντικείμενο για να αξιολογήσετε την ποιότητα των αγορών σας και πόσο value for money είναι. Σκεφτείτε λογικά: "αξίζει να δώσετε έστω κι ένα ελάχιστο ποσό για ένα ζευγάρι φθαρμένα παπούτσια;" Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα σας φρενάρει από ανώριμες κινήσεις. 

 

Διαδικτυακή απάτη

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο, ειδικά στην περίοδο των εκπτώσεων, είναι η εξαπάτηση των πολιτών μέσω των διαδικτυακών αγορών. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές, όταν μοιράζεστε προσωπικές πληροφορίες ή στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, για να μην πραγματοποιηθεί υποκλοπή στοιχείων και περαιτέρω χρέωση - ακόμα κι αν ο ιστότοπος έχει ακριβώς ό,τι ονειρεύεστε να αποκτήσει η γκαρνταρόμπα σας. 

 

Έρευνα Αγοράς

Πριν οδηγηθούμε στην αγοραστική απόφαση, πρέπει να κάνουμε μια έρευνα αγοράς. Να δούμε, δηλαδή, τι πραγματικά χρειαζόμαστε, να εντοπίσουμε ποιοτικά προϊόντα και να συγκρίνουμε τις τιμές. Σε περίοδο lockdown που οι έξοδοι είναι περιορισμένες, εποχιακά ρούχα και αξεσουάρ που δεν θα είναι στη μόδα την επόμενη σεζόν δεν αξίζει να αγοραστούν. Εξετάστε τι έχετε στην ντουλάπα σας, ποιες είναι οι ελλείψεις σας και τι προσφέρεται που αξίζει να μείνει για χρόνια στην γκαρνταρόμπα σας και μετά προχωρήστε σε αγορές.  Ένα boho καφτάνι που σας φαίνεται πάμφθηνο αλλά τελικά δεν θα φορέσετε ποτέ, θα πιάσει χώρο στη ντουλάπα σας και δεν είναι απαραίτητο!