Τον Οκτώβριο του 2012, η Lauren Wasser, η οποία εργαζόταν ως μοντέλο από πολύ μικρή ηλικία, διαγνώστηκε με την πάθηση του Αιφνίδιου Τοξικού Συνδρόμου. Μια σπάνια πάθηση που εμφανίστηκε στις αρχές του 1970 και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο έναν ασθενή.

Η Lauren κατάφερε μετά από αρκετές επεμβάσεις, να διατηρηθεί στη ζωή, έχασε όμως και τα δύο της πόδια. Σήμερα, στα 32 της, η Καλιφορνέζα role model, ζει με δύο τεχνητά άκρα σε χρώμα χρυσό και κάνει τη διαφορά ως μοντέλο με τη στάση ζωής της. 

Αυτό που είναι εντυπωσιακό σε αυτή τη νέα γυναίκα δεν είναι μόνο τα χρυσά άκρα αλλά το ότι συνέχισε με απίστευτη επιμονή το επάγγελμά της. Πιστεύοντας βαθιά στο "όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος", δεν εγκατέλειψε το modelling και με την δημόσια έκθεσή της, γνωστοποιεί όλες τις τελευταίες πληροφορίες για την άγνωστη αυτή πάθηση, η οποία "τραυματίζει" και κάποιες φορές σκοτώνει γυναίκες εδώ και 30 χρόνια. Με την εικόνα της παρέχει πλήρη πληροφόρηση και βοήθεια στις γυναίκες που καλούνται να περάσουν την ίδια περιπέτεια με εκείνη, αξιοποιώντας τη δύναμη της εργασίας της. 

 

Στο πλευρό της βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η οικογένειά της, η οποία την έμαθε να μην τα παρατάει. Αυτό που της έδωσε ελπίδα για το μέλλον είναι ο στόχος της να ανακαλύψει την αληθινή ομορφιά - όχι, δηλαδή, αυτή που είναι εμφανής αλλά εκείνη που κρύβουμε όλες μέσα μας.  

    Η Lauren λατρεύει τον χρυσό. Και η επιλογή της δεν ήταν τυχαία. Είχε την ανάγκη να νιώθει τα τεχνητά πόδια ολοκληρωτικά δικά της.

     Αυτή η επιλογή της θυμίζει κόσμημα. Το δικό της κόσμημα... 

 

Το μήνυμά της προς τα νέα κορίτσια είναι το εξής: 

  "Το μόνο που θα έλεγα είναι να πιστεύετε στον εαυτό σας. Αυτή η πίστη σε εσάς τις ίδιες αλλά και στο ότι τίποτα δεν έχει τεελιώσει, είναι σημαντική. Οι πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή μας μας προετοιμάζουν για τις καλύτερες που έρχονται. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η στιγμή δεν θα κρατήσει για πάντα και θα περάσουν".