Μπορείς να φανταστείς μια ζωή χωρίς γέλιο; Πόσο μονότονη θα'ταν η καθημερινότητα, πόσο ανυπόφορες θα μας φαίνονταν και οι παραμικρές δυσκολίες...Το γέλιο είναι το αλατοπίπερο της ζωής, το κερασάκι στην τούρτα, η σαντιγύ στο προφιτερόλ και το τζατζίκι στο πιτόγυρο. Πέρα όμως από το να κάνει λίγο πιο ευχάριστο και πικάντικο το πέρασμά μας από τον μάταιο τούτο κόσμο, το γέλιο μας ωφελεί σωματικά και ψυχικά  μ'ένα σωρό άλλους απίθανους τρόπους. Πάμε να τους δούμε:

Αυξάνει το προσδόκιμο ζωής

Με άλλα λόγια, μας βοηθάει να ζήσουμε περισσότερο. Έρευνα που έγινε σε ανθρώπους και των 2 φύλων, ηλικίας 65-85 ετών απέδειξε ότι όσοι ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και δεν περιμένουν ότι θα τους συμβούν φριχτά πράγματα, έχουν όντως μεγαλύτερη πιθανότητα να τ'αποφύγουν. Διότι, σου λέει, νους και σώμα συνδέονται στενά και η ψυχική διάθεση επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό την σωματική υγεία.

Σου κάνει ένα ανοσοποιητικό...τούρμπο!

Γίνε γελαστό παιδί και θα υποφέρεις σπανιότερα από κρυολογήματα και βηχαλάκι. 'Ασε που το γέλιο μειώνει και τα επίπεδα τουλάχιστον τεσσάρων ορμονών που σχετίζονται με το στρες!

Ανακουφίζει από τον πόνο

Το να γελάς με κάτι αστείο και σου αποσπά την σκέψη από τον πόνο, αλλά και οδηγεί στην έκκριση της ενδορφίνης, μιας ορμόνης που λειτουργεί στον οργανισμό όπως η μορφίνη και "ναρκώνει" τον πόνο προσωρινά.

Είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό

Είναι προφανές ότι το γέλιο αποτελεί το δυνατότερο φάρμακο ενάντια στην θλίψη, την ένταση, την ανησυχία και τον εκνευρισμό. Δηλαδή, ενάντια σε όλα τα αρνητικά συναισθήματα που οδηγούν στην κατάθλιψη.

Κάνει καλό στην σχέση σου

Εάν είσαι στο ψάξιμο για το έτερόν σου ήμισυ, το γέλιο είναι σύμμαχός σου. Βλέπεις, αρέσει πολύ στ'αγόρια όταν γελάμε με τ'αστειάκια τους. Αν πάλι βρίσκεσαι ήδη σε σχέση, θα ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να έχετε κοινή αίσθηση του χιούμορ με τον άλλο για να πάνε καλά τα πράγματα.

Σε κοινωνικοποιεί

Το γέλιο είναι μεταδοτικό. Αν γελάς εσύ, θα γελάνε και οι γύρω σου και αντίστροφα. Η χαρούμενη ατμόσφαιρα, λοιπόν, βοηθάει στο να "δέσει" μια παρέα. Εξάλλου, ποιος δεν θέλει για φίλο έναν άνθρωπο που είναι κινητή πηγή θετικής ενέργειας;

Γυμνάζει το μέσα σου!

Το "έχω κάνει κοιλιακούς από τα γέλια" είναι κυριολεκτικό. Το γέλιο γυμνάζει όχι μόνο τους κοιλιακούς μύες, αλλά και τους ώμους, το διάφραγμα και την καρδιά. 'Εχει αποδειχθεί ότι 100 χάχανα= 15 λεπτά ποδήλατο ή 10 λεπτά κουπί (απ'αυτά που κάνεις στο γυμναστήριο).

Βελτιώνει την αναπνοή

Γελώντας, εισπνέεις και εκπνέεις περισσότερο αέρα, πράγμα που κάνει καλό στα πνευμόνια σου. Ιδιαίτερα σημαντικό για όσους υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα, όπως το άσθμα.

Σε βοηθάει να χάσεις βάρος

Ωωωω ναι! Το γέλιο αυξάνει τον καρδιακό σου παλμό, ο οποίος με την σειρά του ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου. Οπότε, αν είσαι σε φάση δίαιτας και γυμναστικής, ξεκίνα και καμιά κωμική σειρά για να'χεις σίγουρα αποτελέσματα.

Το γέλιο είναι φίλος καρδιακός

Όπως είπαμε και πιο πριν, το γέλιο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κρατήσεις την καρδούλα σου fit και την κυκλοφορία του αίματός σου άψογη. Το να γελάς καθημερινά ισοδυναμεί, για την καρδιά σου, με εγγραφή σε γυμναστήριο, αφού 15 λεπτά γέλιου την ημέρα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με 30λεπτη άσκηση 3 φορές την εβδομάδα.