Γνωρίζεις ότι ο Sean Wotherspoon είναι το top ανερχόμενο αστέρι του νεανικού στυλ στις ΗΠΑ; Καθαρόαιμη ενέργεια και ασταμάτητη περιέργεια χαρακτηρίζουν αυτόν τον πειραματιστή και φανατικό της street culture, ο οποίος εκφράζεται μέσα από τον κόσμο του Instagram και μοιράζεται το πάθος του με σχεδόν ένα εκατομμύριο followers, ανεβάζοντάς τους στη σέλα μιας Vespa.

Sean & Vespa ενώνουν έμπνευση, δημιουργικότητα και πρωτοπορία για να φτιάξουν μαζί ένα νέο στυλ: τολμηρό, ατίθασο και διασκεδαστικό για εκείνους που αγαπούν ένα μοναδικό, νεανικό πνεύμα, μέσα αλλά και έξω από το μητροπολιτικό περιβάλλον.  Ο Sean θα καθορίσει τα αισθητικά πρότυπα μιας ειδικής και περιορισμένης έκδοσης Vespa Primavera, που θα συμπληρώνεται με ένα κράνος και μια αποκλειστική capsule συλλογή ενδυμάτων. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της δημιουργικής διαδικασίας θα παρουσιαστούν στην EICMA 2019, τον Νοέμβριο στο Μιλάνο, ενώ τα προϊόντα αναμένονται στην αγορά την άνοιξη του 2020.

Ο influencer δεν έκρυψε τη χαρά του για την συνεργασία: “Δεδομένης της απίστευτης ιστορίας και της μοναδικής παράδοσης της Vespa και της Piaggio, δεν θα μπορούσα να μην είμαι ενθουσιασμένος. Δεν βλέπω την ώρα να βυθιστώ στον κόσμο της Vespa για να δώσω νέα πνοή σε αυτή την παράδοση και να την ερμηνεύσω μέσα από το δικό μου όραμα. Το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό! Ακολουθήστε με και σύντομα θα το ανακαλύψετε”.

Αντίστοιχα, ο Μichele Colaninno από την πλευρά της Vespa τόνισε ότι “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τον Sean, έναν από τους πιο ταλαντούχους και δημιουργικούς σχεδιαστές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπήρξε από την αρχή ενθουσιασμός και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προκύψει κάτι θεαματικό. Μόνο εδώ θα μπορούσε να συμβεί, στην Καλιφόρνια, από όπου προέρχονται οι νέες τάσεις που επηρεάζουν τον τρόπο ζωής σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή είναι μόνο η αρχή μιας σειράς συνεργασιών που στο προσεχές μέλλον θα ενισχύσουν την παρουσία της Vespa και των άλλων εμπορικών σημάτων μας, όπως η Moto Guzzi και η Aprilia, στον κόσμο του σχεδιασμού και του στυλ, όπου ανήκουν από τη φύση τους".

Η προώθηση της χρωματικής κουλτούρας είναι σήμερα η αποστολή του Sean και η συνάντηση με τη Vespa μοιάζει με μία φυσική εξέλιξη. Η ιδέα που αμέσως γοήτευσε τον σχεδιαστή ξεκινάει από μια "vintage" ψυχή που ανανεώθηκε πλήρως με τον πιο σύγχρονο τρόπο, όπως απαιτεί  το DNA του Vespa brand. Η συνεργασία στοχεύει στη δημιουργία μίας κοινότητας ατόμων που θέλουν να διασκεδάζουν, όχι μόνο παίζοντας με τη μόδα, αλλά κυρίως κινούμενοι στους δρόμους, σκορπίζοντας στυλ, χρώμα και χαρά. Και η Vespa είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση!

Από τα Air Max 97 στην σέλα της Vespa

To 2013, o Sean μαζί με δύο φίλους άνοιξε το Round Two στο Richmond της Βιρτζίνια, ένα κατάστημα που θα γινόταν θρύλος μέσα σε λίγους μήνες. Σήμερα, υπάρχουν καταστήματα Round Two σε όλες τις μητροπόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Το πάθος για τα sneakers και τα αθλητικά ρούχα των τελευταίων δεκαετιών, η αγάπη για τη δημιουργικότητα και το χρώμα που χαρακτήριζε τις δεκαετίες του '80 και του '90 μαζί με μια επαναστατική και ακαταμάχητη δημιουργική ζωντάνια αποτέλεσαν τη βάση μιας παγκόσμιας επιτυχίας που οδήγησε τον Sean να συνεργαστεί πρώτα με τη Nike και στη συνέχεια με μεγάλα ονόματα όπως οι Disney, Prince, Lacoste και Galleries Lafayette.

Από τα μέσα του 20ου Αιώνα στo Street Culture των Millennials

Ήταν το 1946 όταν η Vespa έκανε το ντεμπούτο της στους δρόμους μιας Ευρώπης συντετριμμένης από τις πρόσφατες πολεμικές συγκρούσεις, που ξεχείλιζε όμως από δημιουργικότητα και επιθυμία για ανανέωση. Μετά από εβδομήντα τρία χρόνια ιστορίας και πάνω από δεκαοχτώ εκατομμύρια σκούτερ, η Vespa αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς στυλ, κομψότητας και τεχνολογίας. Μία μάρκα γνωστή και αγαπημένη σε όλο τον κόσμο που, μόνο την τελευταία δεκαετία προσέθεσε πάνω από ενάμισι εκατομμύριο Vespa, ακμάζοντας σε μία από τις πιο ευτυχισμένες και ζωντανές περιόδους στην ιστορία της.