Η OsteoStrong, μια πρωτοποριακή μέθοδος που δίνει αξιόπιστη λύση στα προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος αντιστρέφοντας ακόμα και τα αποτελέσματα της οστεοπόρωσης, ήρθε στην Ελλάδα!

Σήμερα το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, ο Δρ. John Jaquish, Εφευρέτης της μεθόδου της Οστεογονικής Φόρτισης, ο κος Kyle Zagrodzky, Ιδρυτής και CEO της OsteoStrong Franchising L.L.C. και η κα Μυρτώ Μαυρολέων, Εκπρόσωπος της OSTEOFIT A.E., παρουσίασαν στους δημοσιογράφους τα 4 υπερσύγχρονα ρομποτικά μηχανήματα μυοσκελετικής ενδυνάμωσης Spectrum στα οποία βασίζεται η μέθοδος και μίλησαν για τα θεαματικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της, πιστοποιημένα από πλήθος κλινικών μελετών. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Η OsteoStrong, η οποία απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, από νέους αθλητές μέχρι ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας με οστεοπόρωση και ποικίλα μυοσκελετικά προβλήματα, επιτυγχάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά πόνους στη μέση, στην πλάτη και στις αρθρώσεις, προβλήματα ισορροπίας, αλλά και την κακή στάση του σώματος. Κι όλα αυτά χωρίς κόπο, γυμναστική, φάρμακα ή ειδική διατροφή, σε μόλις 60 δευτερόλεπτα την εβδομάδα!

 

Αναφερόμενος στη φιλοσοφία της μεθόδου, ο Δρ. John Jaquish είπε πως είναι γνωστή στους επιστήμονες που ασχολούνται με την ανθρώπινη φυσιολογία εδώ και δεκαετίες, αλλά σήμερα, χάρη σε εκατοντάδες νέες μελέτες αλλά και στις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, μπορεί να αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Εξήγησε ότι από την ηλικία των 30 χρόνων και έπειτα το ανθρώπινο σώμα χάνει ετησίως το 1% της οστικής του μάζας, με αποτέλεσμα μια σειρά από μυοσκελετικά προβλήματα, σταδιακή μείωση της δύναμης και περιορισμό της ευκινησίας. Μιλώντας για τη βασική αρχή της μεθόδου OsteoStrong, εξήγησε ότι «το μυοσκελετικό σύστημα αντιδρά στην άρση βαρών και στις ισχυρές δυνάμεις που του ασκούνται από τη διαχείριση του ίδιου του του βάρους, αναπτύσσοντας νέα οστική και μυική μάζα. Το σύστημά μας έχει δοκιμαστεί με εξαιρετικά αποτελέσματα σε χιλιάδες άτομα σε όλον τον κόσμο που υποφέρουν από οστεοπόρωση ή βρίσκονται στα πρώτα στάδια της οστεοπενίας. Γι’ αυτό και η μέθοδος έχει χαρακτηριστεί από τον Dave Asprey, τον «πατέρα» του όρου, το «απόλυτο biohack», ένας θετικός τρόπος να αλλάξει κανείς τη ζωή και το σώμα του».

Ο Kyle Zagrodzky είπε σχετικά: «Αυτό που κάνει το σύστημα OsteoStrong τόσο συναρπαστικό είναι ότι τα μέλη μας βλέπουν ριζικά και μετρήσιμα αποτελέσματα καταβάλλοντας προσπάθεια μόλις 60 δευτερολέπτων, μία φορά την εβδομάδα, φορώντας τα καθημερινά τους ρούχα. Μετά τις συνεδρίες, δεν αισθάνονται κούραση, δεν ιδρώνουν και δεν «πιάνονται», συνεπώς μπορούν να συνεχίσουν το πρόγραμμά τους χωρίς καθυστέρηση ή επιβάρυνση. Στην OsteoStrong βλέπουμε νεαρούς αθλητές που βελτιώνουν τις επιδόσεις τους μετά από λίγες μόνον συνεδρίες, μεσήλικες που εξαλείφουν τον πόνο στις αρθρώσεις και στην πλάτη, ανακτώντας τη δύναμη και τη ζωτικότητά τους, αλλά και άτομα ηλικίας 70, 80 ή 90 ετών που αναστρέφουν την οστεοπόρωση και αποκτούν την οστική πυκνότητα ενός τριαντάχρονου. Είναι ένα πραγματικά πρωτοποριακό σύστημα που προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους».

Απαντώντας στο ερώτημα αν η OsteoStrong αντικαθιστά την άσκηση στο γυμναστήριο, οι δύο ομιλητές διευκρίνισαν ότι η OsteoStrong δεν συνιστά γυμναστική, ωστόσο είναι απολύτως συμβατή με την άσκηση και επιπλέον αυξάνει τα οφέλη της, λειτουργώντας προληπτικά σε τυχόν τραυματισμούς που μπορεί να προκληθούν κατά τη διάρκειά της. Αναφερόμενοι στους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής είπαν ότι διαθέτουν την υψηλότερη οστική πυκνότητα μεταξύ όλων των αθλητών λόγω των τεράστιων φορτίων που δέχονται στα οστά τους. Ωστόσο, αναγκάζονται να αποσυρθούν από την ενεργό δράση πολύ νωρίς, ακόμα και στα 20 τους χρόνια, λόγω της υπερβολικής καταπόνησης των αρθρώσεών τους. Η OsteoStrong έχει αποδειχθεί ότι παρέχει όλα τα οφέλη της οστεογονικής φόρτισης, συμβάλλοντας στην οστεογένεση χωρίς όμως τραυματισμούς κι επιβάρυνση των αρθρώσεων.

Για την έλευση της OsteoStrong στην Ελλάδα μίλησε η κα Μυρτώ Μαυρολέων: «Η Osteofit AE είναι θυγατρική της Osteofit Entreprises Company Ltd με έδρα την Κύπρο, η οποία έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα ανάπτυξης του δικτύου της OsteoStrong για την Ελλάδα και την Κύπρο με τη μορφή είτε ιδιόκτητων κέντρων είτε franchise. Δημιουργήθηκε με στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα όλων μας, χαρίζοντας στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη ελευθερία, ανεξαρτησία κινήσεων και ποιότητα ζωής. Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, στο σώμα, στο πνεύμα και στις καθημερινές συνήθειες – και η OsteoStrong μας δίνει αυτή τη δυνατότητα με τρόπο άμεσο και μετρήσιμο».

Το πρώτο κέντρο της OsteoStrong θα λειτουργήσει στο Μαρούσι (Σώρου 3-5) από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου. Στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη δικτύου σε όλη τη χώρα στην επόμενη πενταετία.

Φωτογραφίες