Ενα πράγμα δεν θέλουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο οι έφηβοι όλου του κόσμου: να είναι διαφορετικοί, να ξεχωρίζουν από το πλήθος, να μη μοιάζουν με τους συνομηλίκους τους.

Μετά το Όλα τα Φωτεινά Μέρη (κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις Πατάκη) που έγινε ένα από τα πλέον αγαπημένα βιβλία λογοτεχνίας για νέους πριν από μερικά χρόνια, η συγγραφέας Τζένιφερ Νίβεν επιστρέφει με το «Όλος ο κόσμος στα χέρια σου». Μια ιστορία για δύο εφήβους που ο καθένας παλεύει να εξαφανίσει (ή μήπως να αποδεχτεί;) τη δική του διαφορετικότητα.

Η Λίμπι πριν λίγα χρόνια είχε γίνει γνωστή σε όλη τη χώρα ως η «πιο χοντρή έφηβη της Αμερικής». Ήταν τόσο πολλά τα παραπανίσια κιλά της που είχε αναγκαστεί να μείνει «φυλακισμένη» στο σπίτι της από όπου την έβγαλαν με μια επιχείρηση διάσωσης που μεταδόθηκε στις ειδήσεις! Τώρα, έχοντας χάσει το βάρος δύο ανθρώπων από πάνω της πρόκειται να πάει ξανά στο σχολείο και να φοιτήσει στην Α' Λυκείου. Ο Τζακ, από την άλλη, είναι ένα από τα δημοφιλή παιδιά, που όμως έχει ένα μυστικό! Πάσχει από προσωπαγωσία μια σπάνια διαταραχή που τον κάνει να μην αναγνωρίζει κανένα πρόσωπο, ούτε καν των οικείων. Κι αυτό είναι κάτι που δεν ξέρει κανείς!

Ο καθένας εξιστορεί τα γεγονότα από τη δική του πλευρά, κάνοντας άλματα στο παρελθόν  για να επιστρέψουν την άλλη στιγμή στο παρόν, έχουν όμως μια κοινή συνισταμένη: την επιθυμία και των δύο να μην αφήσουν τα προβλήματά τους να τους εμποδίσουν να ζήσουν τη ζωή που θέλουν.

Όπως αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα η συγγραφέας, το βιβλίο γεννήθηκε μέσα από τους δικούς της φόβους, τις δικές απώλειες και τις μάχες που η ίδια -αλλά και πολλοί συνομήλικοί της- κλήθηκε να δώσει στα τρυφερά χρόνια της εφηβείας. Παρόλα αυτά, είναι ένα βιβλίο που διαπνέεται από χιούμορ και αισιοδοξία και που στο  τέλος σου αφήνει μια γενναία αίσθηση χαράς -ακόμα κι αν διαβάζεις τις τελευταίες σελίδες με μάτια θολά από τα δάκρυα.

Εάν είσαι κι εσύ ένα κορίτσι ή ένα αγόρι που νιώθει διαφορετικό και δεν ξέρει εάν θέλει να είναι, που αγχώνεται για τα κιλά του ή έχει πέσει θύμα bullying ή που πρόκειται να βρεθεί σε ένα καινούριο σχολικό περιβάλλον και δεν ξέρει τι να κάνει για να ενταχθεί και πώς θα τον αντιμετωπίσουν, είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψεις. Θα γελάσεις, θα θυμώσεις, θα συγκινηθείς, θα ευχηθείς να είχες μια κολλητή σαν τη Λίμπι ή να ήσουν σαν τον Τζακ και θα εμπνευστείς από αυτούς τους δύο αξιαγάπητους ήρωες. Και ίσως συνειδητοποιήσεις ότι όπως και για εκείνους, έτσι και για σένα... Όλος ο κόσμος είναι στα χέρια σου! Το σίγουρο πάντως είναι ότι μόλις πιάσεις αυτό το βιβλίο στα χέρια σου δεν θα το αφήσεις μέχρι να διαβάσεις και την τελευταία σελίδα!

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία online κάνε κλικ εδώ...