Για να ‘σαι εντός πλάνου και μόδας… χρειάζονται οι κατάλληλες συσκευές που διαθέτουν την καλύτερη μπροστινή κάμερα!

Η τρέλα με τις selfies έχει πια καθιερωθεί και ποτέ δεν θα φανταζόμασταν πως θα κοιτάγαμε την… μπροστινή κάμερα περισσότερο από την κύρια!

Σύμφωνα με τη Sony, η λήψη φωτογραφιών του τύπου selfies έχει αυξηθεί κατά 17.000% από το 2012, και η λέξη selfie προστέθηκε στο επίσημο Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης το 2013. Πάμε να δούμε τα πέντε smartphones με την πιο ποιοτική μπροστινή κάμερα!

Sony Xperia C3
Το Xperia C3 διαθέτει στην πρόσοψη κάμερα με αισθητήρα 5MP και με σύστημα ευρυγώνιου φακού 25mm, ενώ η ύπαρξη LED flash στη πρόσοψη, το κάνει ακόμα πιο χρηστικό. Η μπροστινή κάμερα χρησιμοποιεί τη τεχνολογία Superior Auto, όπως και η κύρια, και επομένως η λήψη φωτογραφιών αποτελεί απλή υπόθεση. Παράλληλα, το Sony Xperia C3, διαθέτει οθόνη τεχνολογίας IPS LCD, με διαγώνιο 5.5 ιντσών ανάλυσης 720p (267ppi), η οποία συνεπικουρείται από τη τεχνολογία Sony Mobile BRAVIA Engine 2, για καλύτερη ποιότητα απεικόνισης.
Ενδεικτική τιμή: Αναμένεται

LG G3
Κάτω απ' το όμορφο design του LG G3, κρύβεται ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από τελευταίας γενιάς χαρακτηριστικά, έτοιμα να αντιμετωπίσουν κάθε απαίτηση. Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων του, είναι και η κάμερα ανάλυσης 13 MP και video 1080p με geo-tagging, ενώ το ενσωματωμένο LED Flash επιτρέπει τις λήψεις και σε περιβάλλον με ανεπαρκή φωτισμό. Όσο για τις selfies… με την μπροστινή κάμερα 2.1, τον οπτικό OIS σταθεροποιητή και την τεχνολογία Laser που μετράει τις αποστάσεις των αντικείμενων οι φωτογραφίες σου θα 'ναι πιο καθαρές από ποτέ!
Ενδεικτική τιμή: 599€

Samsung Galaxy S5 mini
Οι προηγμένες δυνατότητες εστίασης και η λειτουργία HDR του Samsung Galaxy S5 mini αποδίδουν εξαιρετικά αποτελέσματα στις φωτογραφίες. Η δεύτερη κάμερα είναι 2,1MP και πέρα από φωτογραφίες και βίντεο παρέχει τη δυνατότητα Dual Video Call.  Άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαθέτει το συγκεκριμένο κινητό είναι οι εφαρμογές S Health που σε βοηθάει να γυμναστείς και να πετύχεις τους fitness στόχους σου, ενώ μπορείς να μετρήσεις  και τους σφυγμούς σου απλά και μόνο, κρατώντας το!
Ενδεικτική τιμή: 499€

iPhone 6
Η εμπρόσθια κάμερα παραμένει στα 1,2MP στο νέο iPhone 6, ωστόσο διαθέτει νέο αισθητήρα f/2.2 ο οποίος είναι 81% φωτεινότερος από τον προκάτοχο του. Παράλληλα, δεν λείπουν οι βελτιώσεις που αφορούν σ την αναγνώριση προσώπου ενώ στα νέα features έχουμε τη λειτουργία ριπής στις selfies (Burst Selfie Mode). Η πίσω κάμερα είναι στα 8MP iSight με True Tone flash, 1.5 micron pixels και f/2.2 aperture κι ο νέος αισθητήρας προσφέρει ακόμη ταχύτερη αυτόματη εστίαση και βελτιωμένη αναγνώριση προσώπων, χαμόγελων και ματιών.
Ενδεικτική τιμή: Αναμένεται

HTC Desire 816
Με τεχνολογία autofocus για αυτόματη εστίαση, LED flash για φωτογραφίες σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό και μπροστινή κάμερα ανάλυσης 5MP για selfies και κλήσεις εξαιρετικής εικόνας και ήχου, το HTC Desire 816 θα σε ικανοποιήσει απόλυτα, αν θέλεις οι φωτογραφίες σου να ‘ναι όπως πρέπει! Σε άλλα χαρακτηριστικά, διαθέτει πίσω κάμερα 13MP, τετραπύρηνο επεξεργαστή και μνήμη 8GB.
Ενδεικτική τιμή: 369€