Πηγαίνεις στο γυμναστήριο, στο μάθημα χορού, στη γιόγκα, περπατάς αρκετά μέσα στη μέρα και προσέχεις αρκετά τη διατροφή σου. Ένα πράγμα πες μου μόνο, τότε γιατί δε χάνεις αυτά τα 4-5 κιλά που θέλεις; Μήπως κάνεις κάτι από τα παρακάτω;

1. Καταναλώνεις ό,τι προϊόν βρεις αρκεί να μην περιέχει γλουτένη. Ποιος είπε ότι όλα τα gluten free προϊόντα είναι υγιεινά; Aν πιστεύεις ότι ο οργανισμός σου δε σηκώνει τη γλουτένη ή αν είσαι αποδεδειγμένα αλλεργική, τότε καλύτερα να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη διατροφή (με τη βοήθεια διατροφολόγου, επίσημα πράγματα) και μη βαλθείς να καταναλώσεις όλα τα προϊόντα χωρίς γλουτένη, μόνο και μόνο επειδή αυτά ΜΠΟΡΕΙΣ να φας και παράλληλα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο - δεν υπάρχει λόγος. 

2. ή αρκεί να ανήκει στην κατηγορία low fat. Δύσκολα θα βρεις προϊόντα που να είναι όντως low fat και να μην περιέχουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης, μιας και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να είναι αρεστά στο κοινό. Αυτό που αξίζει να θυμάσαι είναι ότι οτιδήποτε καταναλώνεις με μέτρο, δε θα σε βλάψει τόσο, αλλά αν πέσεις με τα μούτρα στα low fat, δε σημαίνει απαραίτητα ότι κάνεις το καλύτερο δυνατό στον οργανισμό σου. Τι θέλω να πω; Αντί να πιεις ένα low fat αναψυκτικό, προτίμησε να πιεις νερό. Το γεγονός ότι ένα προϊόν φέρει την ταμπέλα low fat, δεν το κάνει κι απαραίτητα υγιεινό. Άσε που πολλές φορές τα full fat προϊόντα έχουν θρεπτικά συστατικά που χάνοντα στα low fat. Περίεργο ε;

3. Χρησιμοποιείς τεχνητά γλυκαντικά, τα οποία μόνο καλό δε σου κάνουν. Eπίσης, παρά το γεγονός ότι τα προϊόντα που καταναλώνεις δεν περιέχουν ζάχαρη, το σώμα σου δεν μπορεί να διακρίνει διαφορά ανάμεσα στη γλυκιά γεύση που προέρχεται από ένα low fat προϊόν κι από εκείνη που προέρχεται από ένα ντόνατ. Οπότε, η ινσουλίνη που παράγεται απλά κατακάθεται στο στομάχι σου.

4. Ξεκινάς την ημέρα σου με δημητριακά - ουπς, αυτό το κάνω και γω. Προτίμησε ένα πρωινό φουλ στις πρωτείνες, όπως είναι για παράδειγμα τα αυγά. Τουλάχιστον, τέσταρε το σώμα σου για να δεις ποιος συνδυασμός πρωινού του ταιριάζει καλύτερα.

5. Συνηθίζεις να τρως λίγο κι αρκετά συχνά. Και δε μιλάμε για τα μικρά και συχνά γεύματα που υποβοηθούν τον οργανισμό και το μεταβολισμό σου, αλλά για εκείνες τις λιγούρες που σε κάνουν να καταναλώνεις το ένα σνακ μετά το άλλο.

6. Καταναλώνεις σόγια. Και γιατί να παίρνεις έξτρα οιστρογόνα; Πολλές φορές η σόγια αποτελεί βασική αιτία που παίρνεις βάρος ή που δεν μπορείς να χάσεις τα περιττά κιλά.

xx