Φαντάσου το σκηνικό: έξω κάνει κρύο (μπορεί και να ρίχνει καμιά χιονονιφάδα ή έστω χιονόνερο)... Εσύ κάθεσαι σε μια αναπαυτική πολυθρόνα δίπλα σε ένα αναμμένο τζάκι και στο τραπεζάκι δίπλα σου βρίσκεται ένα τεράστιο φλιτζάνι με ζεστή σοκολάτα... Φοράς φανελένιες πιτζάμες με ταρανδάκια και παντόφλες που μοιάζουν με λούτρινα αρκουδάκια. Τι λείπει για να συμπληρωθεί ιδανικό το σκηνικό; Ένα καλό βιβλίο! Ε, λοιπόν, εμείς έχουμε να σου προτείνουμε όχι μόνο ένα αλλά τρία φανταστικά βιβλία που θα προσθέσουν ρομαντική διάθεση, μυστήριο και συγκίνηση στον ελεύθερο χρόνο των διακοπών των Χριστουγέννων!!!

Όσα δεν είπαν οι λέξεις, της Ελένης Γαληνού

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Αθήνα 2016. Η Ροζαλία, μια ογδοντάχρονη γυναίκα, ζει μόνη σε μια παλιά μονοκατοικία στην Αθήνα. Ένα πρωί ανακαλύπτει στη ράχη της βιβλιοθήκης της ένα ξεφτισμένο ημερολόγιο. Από τον γραφικό χαρακτήρα αντιλαμβάνεται πως είναι δικό της, όμως αδυνατεί να θυμηθεί την ύπαρξή του. Καθώς το ξεφυλλίζει, εκπλήσσεται δυσάρεστα. Οι σκισμένες σελίδες, οι μουτζούρες και οι βίαια κομμένες φωτογραφίες δεν αρμόζουν στον ευγενικό της χαρακτήρα. Σε κάποια σελίδα συναντάει μια ζωγραφιά που της κινεί περισσότερο το ενδιαφέρον από τον περίεργο τρόπο που είναι κομμένη. Πασχίζει να βρει απάντηση, όμως παράλληλα νιώθει πως αυτή η λήθη την προστατεύει από κάτι σκοτεινό και απειλητικό.
Το βράδυ, καθώς πηγαίνει να κοιμηθεί κρατώντας το ημερολόγιο, ένα χαρτάκι θα γλιστρήσει από μέσα, όμως εκείνη δεν θα το δει. Είναι το κομμάτι που έλειπε από τη ζωγραφιά που τόσο την είχε προβληματίσει.
Το σκουριασμένο γρανάζι της μνήμης θα αρχίσει πάλι να γυρνάει και να φέρνει στο φως συγκλονιστικά γεγονότα, ανατρεπτικές αλήθειες, έρωτα, προδοσία, παιχνίδια της μοίρας και του μυαλού, που συντάραξαν τη ζωή της.
Ένα σκισμένο ημερολόγιο, μια παλιά ζωγραφιά και οι χτύποι ενός ρολογιού θα ενώσουν και τα τελευταία κομμάτια της ιστορίας της και με τον τρόπο τους θα αποκαλύψουν Όσα δεν έγιναν λέξεις.

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα με συνταρακτικές αποκαλύψεις και μια ζωή που παλεύει να μείνει λησμονημένη.

Το Τριανταφυλλάκι, της Jennifer Donnely

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ανατολικό Λονδίνο, 1888: ένα μέρος όπου ληστές, μπράβοι, πόρνες και άνθρωποι της καθημερινότητας ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή, ενώ τις νύχτες τριγυρίζει ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Εκεί, δίπλα στα νερά του Τάμεση, μια έξυπνη και θαρραλέα κοπέλα τολμάει να κάνει όνειρα για μια ζωή μακριά από τις σαθρές αποβάθρες, τα βρομερά σοκάκια και τη θλίψη της φτωχογειτονιάς.
Παρά τις ατελείωτες ώρες που εργάζεται σε ένα συσκευαστήριο τσαγιού, η Φιόνα Φίνεγκαν ξέρει ότι η ζωή της είναι καλύτερη από πολλών άλλων. Επιπλέον, έχει και τον Τζο. Η Φιόνα κι ο Τζο είναι ερωτευμένοι από παιδιά και ονειρεύονται ότι κάποια μέρα θα ανοίξουν το δικό τους μαγαζί.
Όμως το ανατολικό Λονδίνο είναι ένα επικίνδυνο μέρος για μια κοπέλα μόνη – κι ο Αντεροβγάλτης δεν είναι ο μοναδικός κίνδυνος που ρίχνει τη βαριά σκιά του πάνω του. Η Φιόνα πρέπει να δραπετεύσει από εκεί με κάθε τρόπο, να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή και να ξεχάσει τον Τζο. Πώς όμως θα τα καταφέρει, αφού ο Τζο είναι ο μοναδικός άντρας που αγάπησε;

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της θρυλικής τριλογίας Το Τριανταφυλλάκι, που εκτυλίσσεται μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης στις αρχές του 19ου αιώνα, είναι η ιστορία ενός έρωτα που δεν σβήνει παρά τις δυσκολίες και μιας δυναμικής νέας γυναίκας που είναι αποφασισμένη να επιβιώσει και να θριαμβεύσει.

Να ονειρευτώ ξανά, της Ιφιγένειας Τέκου

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Κέρκυρα, Σεπτέρμβιος1943. Ανήμερα της εορτής του Σταυρού το νησί σημαδεύεται με φωτιά, καταστροφές και απώλειες. Δύο νέοι, άγνωστοι μεταξύ τους μέχρι χθες, τρέχουν να σωθούν από τα γερμανικά βομβαρδιστικά. H μοίρα, όμως, θα τους ενώσει μονάχα για λίγο και μπροστά στη γερμανική κατοχή, τα όνειρά τους θα πάρουν μια απρόβλεπτη τροπή. Δίπλα τους άνθρωποι που τους αγάπησαν και τους μίσησαν πολύ σε ένα περίεργο γαϊτανάκι ανατροπών.
Άραγε είναι εφικτή μια δεύτερη ευκαιρία ακόμα κι όταν όλα μοιάζουν χαμένα, ακόμα κι όταν το κακό παραμονεύει ενώ ο έρωτας μοιράζει τις υποσχέσεις του;

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Κέρκυρα της δεκαετίας του ’40 και του ’60.
 

Και τα τρία βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.