Αυτό το "τι θα βάλω σήμερα;" που βιώνω κάθε πρωί, αλήθεια, δεν αντέχεται άλλο. Λίγο η μεταβατική περίοδος που δεν ξέρεις αν θα κάνει ζέστη ή κρύο, αν θα βρέξει ή αν η γαλότσα είναι ακόμη too much, αν θα φύγεις με ήλιο το πρωί και θα επιστρέψεις με χιονοθύελλα το βράδυ, σε κάνει να μην έχεις ιδέα τι να φορέσεις. Μα την παραμικρή ιδέα. Οπότε, ξεκινάς τις (άσκοπες) δοκιμές, απλά αναστατώνεις την ντουλάπα σου,  ψάχνεις μέχρι και στο βάθος του συρταριού, αλλά όλα φαίνονται μάταια. Το πρωινό ντύσιμο (αλλά και το βραδινό, δε λέω) δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση.

Τι άλλο συμβαίνει σε ΟΛΕΣ μας;

1. Δε βρίσκεις ένα απλό, νορμάλ, μονόχρωμο μπλουζάκι. Ξέρεις, το βαμβακερό, που πηγαίνει με όλα, που δεν είναι ούτε πρόχειρο ούτε επίσημο, που δεν αχνοφαίνεται το σουτιέν σου, που ταιριάζει και στο γραφείο και στην έξοδο που έχεις κανονίσει αμέσως μετά τη δουλειά.

Αποτέλεσμα εικόνας για style gif

2. Αυτό που έχεις σκεφτεί να φορέσεις είναι στα άπλυτα. Σίγουρα. Κι αν το πλύνεις, απλά δε θα προλάβει να στεγνώσει μέχρι να φύγεις από το σπίτι. Ακόμη και να στεγνώσει όμως, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν προλαβαίνεις να το σιδερώσεις έτσι ευλαβικά όπως ήθελες, για να μη γίνει καμιά στραβή. Αναγκαστικά, βρίσκεις άλλη εναλλακτική - κρίμα.

3. Το τζιν σου δε σου μπαίνει πια (όπως παλιά). Αυτό είναι το σημείο όπου θέλεις να καθίσεις πάνω στο βουνό με τα ρούχα που έχει δημιουργηθεί στο δωμάτιο σου και να αρχίσεις να κλαις γοερά. Χειρότερο πράγμα κατά τη διαδικασία του ντυσίματος δεν υπάρχει από το να ανακαλύπτεις ΚΑΙ πως δεν έχεις τίποτα να φορέσεις ΚΑΙ πως έχεις πάρει μερικά κιλά παραπάνω - αυτό κι αν είναι κρίμα. Μεγάλο κρίμα.

4. Δεν έχεις σουτιέν που να ταιριάζει με το φόρεμα/μπλουζάκι σου. Είτε το έχεις χάσει, είτε το έχεις δανείσει στην κολλητή σου, είτε απλά δεν το αγόρασες ποτέ. Υπάρχουν μερικά ρούχα που χρειάζονται συγκεκριμένα σουτιέν για να δείχνουν πιο ωραία και σικ, γεγονός που θες δε θες αμέσως περιορίζει τις επιλογές σου.

Αποτέλεσμα εικόνας για style gif

5. Ανακαλύπτεις ένα ρούχο που έχει ξεβάψει ή απλά συρρικνωθεί στο πλύσιμο. Ντάξει, καταστροφή. Σκέτη καταστροφή. Αυτό θα σε κάνει να είσαι πιο προσεκτική με το πρόγραμμα που επιλέγεις για το πλύσιμο των ρούχων σου κάθε φορά που βάζεις πλυντήριο αλλά και να αγοράζεις τα πάντα ένα νούμερο μεγαλύτερα just in case. Μια ερώτηση μονάχα, όταν το σιδέρωνες δεν κατάλαβες καμία διαφορά;

6. Θα χρειαστεί να μπαλώσεις ένα ρούχο την τελευταία στιγμή. Μια μπλούζα που έχει λεκέ οπότε περίτεχνα θα στολιστεί με φουλάρι, ένα στρίφωμα που ξηλώθηκε κι αναγκαστικά θα το πιάσεις με σελοτέιπ (όχι εγώ, μια φίλη μου), μια ζακέτα που σκίστηκε, οπότε αναγκαστικά θα δεθεί από τη μέση σου και πόσα ακόμη που με μια πρώτη ματιά δείχνουν η τελευταία λέξη του στιλ, αλλά στην ουσία δεν είναι τίποτα παραπάνω από λύση ανάγκης.

xx