Ξεχάστε την αψεγάδιαστη κούκλα με τις εξωγήινες αναλογίες με τις οποίες μεγαλώσατε εσείς, τα παιδιά σας, τα ανίψια σας, τα εγγόνια σας.

Για πρώτη φορά στα 56 χρόνια της ύπαρξής της, η Barbie αποκτάει καμπύλες, γίνεται πιο κοντή ή πιο ψηλή, έχει διαφορετικό χρώμα και φοράει πιο απλά ρούχα και φυσικά κατακτά το πρωτοσέλιδο του αμερικανικού περιοδικού Time.

Από το 1959 κανείς δεν είχε τολμήσει να αλλάξει τη σιλουέτα της, τις αναλογίες της που δεν ήταν δυνατόν να έχει καμία γυναίκα πάνω στη γη.

Πλέον, η επανάσταση της Barbie έχει ξεκινήσει.

Το καμπανάκι για την αλλαγή προτύπων

Στο πλαίσιο μιας έρευνας που είχαν κάνει Βρετανοί ειδικοί σε κορίτσια ηλικίας 5 - 8 ετών, είχαν φτάσει στο συμπέρασμα ότι τα κορίτσια που έπαιζαν με Barbie είχαν χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και λιγότερο θετική άποψη για το παρουσιαστικό τους από τα άλλα που δεν είχαν δει ποτέ αυτή την κούκλα.

Μάλιστα, στόχος των πρώτων κοριτσιών ήταν να αποκτήσουν ένα πιο λεπτό σώμα απ'ό,τι τα άλλα κορίτσια που δεν είχαν παίξει ποτέ με Barbie.

Επιτέλους, το μήνυμα των μη ρεαλιστικών προτύπων ομορφιάς που βομβαρδίζουν την αγορά καταστρέφοντας την αυτοπεποίθηση των μικρών κοριτσιών περνά στην κοινωνία μας.

Η συνέχεια εδώ!

Πηγή: neopolis.gr