Ασχετα με το αν μας έκανε καλό ή όχι, μεγαλώσαμε με κούκλες Barbie, ροζ χρώματα, κουζινικά, κούκλες μωράκια και φυσικά τις λατρεμένες πριγκίπισσες της Disney.

Μετά λοιπόν τις τελευταίες δυναμικές και ανεξάρτητες πριγκίπισσες Brave, Frozen και Tangled, η Disney ίσως ανατρέψει το κλασικό μοντέλο της γυναικείας φιγούρας με το οποίο μας είχε συνηθίσει τόσες δεκαετίες.

Και αυτό γιατί οι γονείς αποφάσισαν να κινητοποιηθούν προκείμενου να δούμε σύντομα στην μεγάλη οθόνη μια πριγκίπισσα με μαθησιακές δυσκολίες και πιο συγκεκριμένα, μια πριγκίπισσα με σύνδρομο Down.

Την δυναμική εκστρατεία ξεκίνησε η Keston Ott-Dahl, μητέρα ενός κοριτσιού 15 μηνών που πάσχει από το συγκεκριμένο σύνδρομο και έχουν ήδη συγκεντρωθεί πάνω από 58.000 υπογραφές για αυτόν το σκοπό.

"H Disney κάνει σπουδαία δουλειά διδάσκοντας στα παιδιά μας την ηθική και το καλό και το κακό αλλά δυστυχώς σε έναν τομέα έχει σημαντικές ελλείψεις. Γιατί οι ταινίες τους δεν έχουν καμία αναφορά σε ήρωες με αναπηρίες, ούτως ώστε να εκπροσωπούνται τα παιδάκια με δυσκολίες. Το υπέροχο μάθημα της διαφορετικότητας, της αποδοχής και της ευαισθητοποίησης θα μπορούσε να διδαχθεί στα παιδία μας μέσα από ήρωες και ηρωίδες των αγαπημένων τους ταινιών" δήλωσε η μητέρα.

Η καμπάνια έχει ήδη υποστηρικτές από όλον τον κόσμο και εμείς ελπίζουμε ότι τα κοριτσάκια με αναπηρία θα μπορούν σύντομα και αυτά να αγαπήσουν αλλά και να συσχετιστούν με τις αντίστοιχες πριγκίπισσες.

Στην παρακάτω σελίδα μπορείς να υπογράψεις κι εσύ!

http://www.delaneyskye.com/