Αν είσαι και εσύ φοιτητής δημοσιογραφίας, θα ταυτιστείς χωρίς δεύτερη σκέψη.
1. «Εσείς της δημοσιογραφίας, ρουφιάνοι θα καταντήσετε!»
«Γιατί για κάποιο εξωγήινο λόγο ΌΛΟΙ όσοι σπουδάζουν δημοσιογραφία θα υπηρετούν μεγαλοσυμφέροντα. Θα εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα. Θα ψάχνουν στα σκουπίδια διάσημων. Θα έχουν ως αποκλειστικό στόχο να ετεροκατευθύνουν τον απλό κοσμάκη. Θα μας χειραγωγούν βρε παιδί μου, γιατί άλλωστε, το έχουν στο αίμα τους!»
Θα ήθελα να παροτρύνω όσους ισχυρίζονται τα παραπάνω πως καιρός θα ήταν να απομυθοποιήσουν τις «συνωμοσίες ψεκασμένων». Αλλά θα μου πεις είναι στο αίμα του Έλληνα να γενικεύει και να αοριστολογεί χωρίς επιχειρήματα. Το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε 15 λαοπλάνους δημοσιογραφίσκους, δεν σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι... Hello?
2. «Δημοσιογραφία σημαίνει πολιτικό ή αθλητικό ρεπορτάζ!»
Συγγνώμη, που θα σας χαλάσω πάλι την τόσο στερεοτυπική χτισμένη ουτοπία σας. Η δημοσιογραφία δεν συνδέεται μόνο με τους παραπάνω τομείς. Για να σταματήσει η ημιμάθεια πάνω σε αυτό το θέμα, ενδεικτικά σας παρουσιάζω κάποιους κλάδους της δημοσιογραφίας που ίσως δεν γνωρίζατε: υγεία, τεχνολογία, περιβάλλον, επιστήμη, αστυνομικό ρεπορτάζ, μόδα και τέχνη.
3.«ΜΜΕ σπουδάζεις; Δηλαδή δημοσιογραφία!»
Στο σημείο αυτό βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ακόμη πλάνη του Έλληνα απέναντι στο αντικείμενο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Τα ΜΜΕ δεν σχετίζονται μόνο με τη δημοσιογραφία ούτε την αρθρογραφία ούτε με το ρεπορτάζ ούτε με την παρουσίαση. Ο χώρος των ΜΜΕ είναι ευρύς και περιλαμβάνει μια σειρά από παρακλάδια όπως: ψηφιακά μέσα, δημόσιες σχέσεις, έρευνα, marketing κ.τ.λ.
Διάβασε τη συνέχεια στο neopolis.gr!
Πηγή: neopolis.gr