Τρεις φίλοι, απόφοιτοι του ΑΠΘ, οι Δήμος Μπότσαρης, Άρης Γκουντούρας και Παντελής Ιερωνυμάκης -με καταγωγή από τη Λάρισα οι δύο πρώτοι και από την Καβάλα- ανέπτυξαν μια εφαρμογή για κινητά, την οποία «βάφτισαν» Winks και η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες κινητών τηλεφώνων και έξυπνων συσκευών (μελλοντικά π.χ. Apple Watch ή συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας) να λαμβάνουν πληροφορίες για τους ανθρώπους που βλέπουν γύρω τους.
Απόφοιτοι όλοι τους του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γνωρίστηκαν ένα βράδυ σε κάποιο από τα γνωστά φοιτητικά στέκια της Θεσσαλονίκης και έσμιξαν σαν ομάδα, όταν αντιλήφθηκαν ότι έχουν κοινές ανησυχίες. Τα τελευταία χρόνια ο Άρης, ο Παντελής και ο Δήμος συγκατοικούν στη Θεσσαλονίκη. Εργάζονται ως μια ομάδα άριστα οργανωμένη και χάρη σε αυτή τη συνεργασία έκαναν πράξη την ιδέα τους.
Έτσι, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου η εφαρμογή αυτή «ανέβηκε» για πρώτη φορά στο διαδίκτυο και ειδικότερα στο Google Play Store για δωρεάν κατέβασμα στα κινητά και συσκευές με λειτουργικό Android.
Με το Winks -η ονομασία προέρχεται από το αγγλικό wink, που σημαίνει «κλείνω το μάτι»- οι τρεις φίλοι ...έκλεισαν το μάτι στη νέα τεχνολογία της επικοινωνίας και έθεσαν τους στόχους για ένα νέο και ελπιδοφόρο επαγγελματικό ξεκίνημα.
Στόχος της εφαρμογής Winks δεν είναι το dating, δηλαδή να κλείσει ο χρήστης της ένα ραντεβού με μια κοπέλα ή ένα αγόρι...» λέει ο Παντελής Ιερωνυμάκης.Στόχος δεν είναι το dating...
«Σε όλους μας έχει τύχει να βρεθούμε απέναντι από κάποιον άνθρωπο, να μην τον γνωρίζουμε και να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα γι' αυτόν. Προσοχή, όμως, ο στόχος της εφαρμογής Winks δεν είναι για dating, δηλαδή να κλείσει ο χρήστης της ένα ραντεβού με μια κοπέλα ή ένα αγόρι» λέει ο Παντελής Ιερωνυμάκης.
«Η εφαρμογή μας», εξηγεί, "παίρνει για τον άνθρωπο που μας κινεί την περιέργεια όσα στοιχεία έχει δημοσιευμένα στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram, το Snapchat, από τα προφίλ τους. Από εκεί, το Winks αντλεί πληροφορίες, όπως η ηλικία, το ζώδιο, η εργασία τους, κοινά ενδιαφέροντα που μπορεί να έχουν με αυτόν που κάνει την αναζήτηση και επιθυμεί να έρθει σε επαφή μαζί του. Βεβαίως, αν το προφίλ του χρήστη είναι κλειστό, τότε δε θα μπορεί η εφαρμογή να πάρει πολλές πληροφορίες".
Επόμενος στόχος της ομάδας είναι η εφαρμογή να συμπεριλάβει και το επαγγελματικό δίκτυο LinkedIn.
Η συνέχεια στο neopolis.gr!
Πηγή: neopolis.gr