Τα social media στο σύνολό τους, έχουν εισβάλλει τόσο πολύ στις ζωές μας, που είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστούμε την καθημερινότητά μας χωρίς αυτά. Κλείνεις τα μάτια και προσπαθείς να κάνεις εικόνα την ημέρα σου χωρίς την ύπαρξη του Facebook για παράδειγμα, κι αισθάνεσαι ένα κενό να σε κατακλύζει έτσι δεν είναι; Ε, δεν είσαι ο μόνος.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του FinancesOnline.com, προφίλ σε τουλάχιστον ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat κλπ) έχουν περισσότεροι από το 75% των 20χρονων του πλανήτη. Νούμερο πραγματικά δυσθεώρητο αν αναλογιστεί κανείς για το πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια 20χρονοι κυκλοφορούν εκεί έξω.

Η έρευνα όμως, δεν έμεινε εκεί. Εμβάθυνε σε περισσότερες λεπτομέρειες προσπαθώντας να σκιαγραφήσει τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι της εποχής μας χρησιμοποιούν τα social media καθώς επίσης, να επισημάνει και τις διαφορές ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες. Κι όπως θα δείτε παρακάτω, μόνο λίγες δεν τις λες…

(τα ποσοστά που ακολουθούν, αφορούν το κομμάτι των 20χρονων που διατηρούν προφίλ σε τουλάχιστον ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης)

Να ξεκινήσουμε με το πλέον βασικό στοιχείο. Το 85% των γυναικών καθώς και το 78% των αντρών, αντιμετωπίζουν τα social media ως το βασικότερο μέσο επικοινωνίας τόσο με φίλους και γνωστούς όσο και με την ίδια τους την οικογένεια. Ακολουθούν όπως είναι αναμενόμενο, η διασκέδαση και η ενημέρωση που συγκεντρώνουν την προτίμηση του 68% των αντρών αλλά και του 61% των γυναικών.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ!

Πηγή: neopolis.gr