Ο γνωστός DJ Άρμιν βαν Μπιούρεν αντικαθιστά τον διάσημο κωμικό και παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ ως ο πιο επικίνδυνος celebrity για να ψάξει κανείς online: Για ένατο έτος στη σειρά, η Intel Security αναζήτησε τους διάσημους οι αναζητήσεις για τους οποίους στο Ίντερνετ φέρνουν τα πιο «επικίνδυνα» αποτελέσματα αναζητήσεων.

Ο Άρμιν βαν Μπιούρεν είναι ο πρώτος DJ και ο τρίτος άνδρας, μετά τον Μπραντ Πιτ το 2008 και τον Τζίμι Κίμελ το 2014, που βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ ήταν στη δεύτερη το 2014. Στην τρίτη βρίσκεται ο Usher, ανάμεσα στον Λιουκ Μπράιαν και την Μπρίτνεϊ Σπίαρς στο 4. Στο 7 βρίσκεται η Έιμι Σούμπερ, ενώ στη δεκάδα είναι η Μπέτι Γουάιτ, η Lorde και η ηθοποιός Νίνα Ντόμπρεβ.

Οι κυβερνοεγκληματίες αναζητούν πάντα τρόπους να εκμεταλλευτούν το ενδιαφέρον των χρηστών σχετικά με διασημότητες και σχετικά events, τηλεοπτικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες κτλ.

Αξιοποιούν αυτό το ενδιαφέρον προσελκύοντάς τους σε ιστοσελίδες «φορτωμένες» με malware, που τους επιτρέπει να κλέβουν κωδικούς και προσωπικά δεδομένα.

Ιδιαίτερο κίνδυνο φαίνονται να διατρέχουν αυτοί που αναζητούν downloads δωρεάν μουσικής- ή sites όπου μπορούν να ακούσουν τραγούδια. Στην περίπτωση του βαν Μπιούρεν, για παράδειγμα, η αναζήτηση του ονόματός του σε συνδυασμό με «free MP4», «HD downloads», «torrents» έχει 1 στις 5 πιθανότητες να οδηγήσει τον χρήστη σε σελίδα που έχει θεωρηθεί επικίνδυνα για online απειλές (spyware, adware, phishing, ιούς κ.α.).

Η συνέχεια του άρθρου εδώ!

Πηγή: mad.tv