Ολες ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να πίνουμε πολύ νερό το καλοκαίρι για να μην αφυδατωθεί ο οργανισμός μας.Αλλά αυτό που ξεχνάμε είναι ότι και το δέρμα μας χρειάζεται ενυδάτωση, αφού κατά την διάρκεια της ημέρας η ζέστη το ξηραίνει.Ορίστε 6 τρόποι για διατηρηθεί ενυδατωμένο:

1)Κρύα ντουζ


Αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο, ειδικά όταν έχει καύσωνα! Όταν κάνεις ζεστά ντουζ, το νερό αφυδατώνει το δέρμα σου.Γι'αυτό προτίμησε το κρύο νερό. Επίσης, αν έχεις καεί απ'τον ήλιο,θα καλμάρει το κάψιμο και θα επιδιορθώσει τα κυτταρά σου.

2)Κάνε απολέπιση μερικές φορές την εβδομαδα

Η απολέπιση σε βοηθάει να κρατάς το δέρμα σου ενυδατωμένο, αφού φεύγει όλο το ξερό νεκρό δέρμα.Έτσι το δέρμα σου ξανανιώνει και τα ενυδατικά προϊόντα απορροφώνται πιο βαθιά.Κάνε απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα με ένα απαλό scrub, αλλά πρόσεξε να μην το παρακάνεις γιατί θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

3)Ενυδάτωση πρωί και βράδυ



Τί πιο απλό από την ενυδατική κρέμα;Είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώνεις το πρόσωπό σου και το πρωί και το βράδυ αφού το ξηρό δέρμα είναι πιο ευάλωτο σε ρυτίδες και ζημιά από τον ήλιο.Το πρωί προτίμησε να χρησιμοποιήσεις κρέμα χωρίς έλαια και με δείκτη προστασίας για τον ήλιο.Το βράδυ χρησιμοποίησε κάτι εξειδικευμένο για νυχτερινή χρήση, επειδή όταν κοιμάσαι το δέρμα σου επιδιορθώνεται, και είναι καλό η κρέμα σου να βοηθάει αυτήν τη διαδικασία.

4)Τρώγε φρέσκα μούρα

Είτε προτιμάς τα βατόμουρα,είτε τα μύρτιλα,είτε τα σμέουρα, τα φρέσκα μούρα βοηθάνε στην θεραπεία του ξηρού δέρματος.Περιέχουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, που προστατεύουν το δέρμα σου από ζημιές και ταυτόχρονα επιδιορθώνουν τα κύτταρά σου.Ο χυμός τους επίσης βοηθάει στην ενυδάτωση του δέρματος, και έτσι είναι σαν να ενυδατώνεσαι από μέσα προς τα έξω!
 

5)Χρησιμοποίησε προϊόντα με Aloe Vera

Η αλόη είναι έτσι κι αλλιώς καλό φάρμακο για τα εγκαύματα,αλλά και η καθημερινή της χρήση βοηθάει στην ενυδάτωση του δέρματος,και βελτιώνει την ελαστικότητά του.Για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποίησέ την σε καθαρό και ελαφρώς υγρό δέρμα μετά το ντουζ.

6)Χρησιμοποίησε μάσκα προσώπου μια φορά την εβδομάδα

 Η μάσκα προσώπου βοηθάει πολύ στην ενυδάτωση του δέρματός σου και μάλιστα δρα σε λίγα λεπτά.Μόνο μην την χρησιμοποιείς πάνω από μια φορά την εβδομάδα, γιατί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να ξηράνει το δέρμα σου.