Δεν είσαι μόνο εσύ που ψάχνεις ταίρι ... και τα κατοικίδια έχουν ψυχή! Η συντροφικότητα και η κοινωνικοποίηση δεν είναι μια ανάγκη που έχει μόνο ο άνθρωπος και αυτό το κατάλαβα λίγο καιρό πριν, όταν μου είπε η γειτόνισσα μου ότι ο σκύλος της έχει κοπέλα (μια σκυλίτσα δηλαδή) - μια συντροφιά για τη βόλτα! Ποτέ βέβαια δεν είχα φανταστεί ότι το ζευγάρωμα του σκύλου θα ήταν μια δύσκολη υπόθεση, αλλά απ' ότι φαίνεται ήταν κάτι που προβλημάτιζε πολύ αρκετούς ιδιοκτήτες τετράποδων. Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε όμως το Doggrin, το ζευγάρωμα απέκτησε άλλη σημασία, τα πράγματα έγιναν ομολογουμένως πολύ πιο οργανωμένα και το να βρεις το ιδανικό ταίρι για το σκύλο σου έγινε σίγουρα πιο εύκολη υπόθεση.

Τι είναι το Doggrin; Πάρε τον σκύλο σου αγκαλιά και ξεκίνα να διαβάζεις!

Πρόκειται για το πρώτο site που δημιουργήθηκε με σκοπό να βρει εντελώς δωρεάν ταίρι στο σκυλάκι σου. Αυτή η πλατφόρμα, λοιπόν, έχει σκοπό να κοινωνικοποιήσει τόσο εσένα όσο και τον σκύλο σου και κάπως έτσι η βόλτα και τα παιχνίδια στο πάρκο από δω και πέρα θα έχουν άλλον αέρα! Τα μέλη πολλά, οι ράτσες το ίδιο, όσο περίεργα γούστα και να έχετε αφεντικό και σκύλος, ε δεν μπορεί, θα βρείτε το άλλο σας μισό! 

Μιλήσαμε με ένα από τα μέλη της ομάδας που δημιούργησε το Doggrin, τη Δήμητρα Αλεξοπούλου, και πήραμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσαμε γι' αυτό το πρωτότυπο και απαραίτητο site για όλους όσους έχουν τετράποδα!

Για να ξεκινήσουμε από τα βασικά, τι είναι το Doggrin;

Το Doggrin είναι η πρώτη σύγχρονη Online υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη σκύλου, να βρει ταίρι στον τετράποδο φίλο του. Εκτός όμως από αυτό είναι μια πλατφόρμα για τους ιδιοκτήτες σκύλων,  μέσα από την οποία μπορούν να γνωρίσουν και να βοηθήσουν τα σκυλάκια τους να κοινωνικοποιηθούν. Ιδιαίτερα για τα μικρά κουταβάκια που τώρα ξεκινούν να γνωρίζονται με άλλα σκυλιά, αλλά και για εκείνα που πρόσφατα μετακόμισαν σε μια νέα περιοχή, το site είναι ο ιδανικός τρόπος να βρουν και να γνωρίσουν τους νέους τους… γείτονες. Το Doggrin φιλοξενεί σχεδόν όλες τις ράτσες σκύλων και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Θέλω επίσης να τονίσω ότι το Doggrin θα παραμείνει εντελώς δωρεάν για τους χρήστες και ότι η πλατφόρμα είναι σε στάδιο ανάπτυξης, καθώς η ανταπόκριση είναι τεράστια.

Πότε δημιουργήθηκε και πώς προέκυψε η ιδέα;

Μέσα από συζητήσεις που είχαμε με φίλους, μας έλεγαν ότι δεν μπορούν να βρουν παρτενέρ για τον σκύλο τους.
Με αφορμή αυτό και επειδή αγαπάμε πολύ τα σκυλιά, σκεφτήκαμε λοιπόν, ότι δεν υπάρχει μία ανάλογη υπηρεσία που να διευκολύνει την αναζήτηση συντρόφου και κάπως έτσι καταλήξαμε στη δημιουργία του Doggrin, που έχει πλέον παρουσία στο internet εδώ και 1,5 χρόνο.
 

Πώς λειτουργεί ακριβώς, ποια είναι η διαδικασία;

Για να γίνεις μέλος, η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή, γρήγορη και το κυριότερο ασφαλής, αφού όλες οι αγγελίες ελέγχονται από τους διαχειριστές της σελίδας. Αυτό που χρειάζεται είναι να κάνεις εγγραφή εντελώς δωρεάν με το e-mail σου, την πόλη στην οποία μένεις και το τηλέφωνο σου και στη συνέχεια μπορείς να καταχωρήσεις την αγγελία σου με το όνομα, τη φωτογραφία και τα χαρακτηριστικά του σκύλου σου καθώς και τα κριτήρια για το «ταίρι» που ψάχνεις (κιλά, ηλικία, microchip, pedigree κλπ). Στη συνέχεια μπορείς να ψάξεις μέσα στο site τις υπόλοιπες αγγελίες των άλλων χρηστών ή να περιμένεις τηλέφωνο από κάποιον που πιστεύει πως το σκυλάκι σου θα ταιριάξει με το δικό του και να κανονίσετε συνάντηση.

Τι σημαίνει το όνομα Doggrin;

Το όνομά του, Doggrin, προκύπτει από τη συνένωση των λέξεων dog (σκύλος) και grin (μεγάλο χαμόγελο) κι αυτό γιατί, όπως είναι και το μότο του, θέλουν να δώσουν στο σκύλο μας, το χαμόγελο που του αξίζει.
 

Πόσα μέλη έχει αυτή τη στιγμή το Doggrin;

Το Doggrin σήμερα αριθμεί  πάνω από 18.000 μέλη από όλη την Ελλάδα.
 

Ποια είναι τα σχέδια για το μέλλον;

Όσο για τα σχέδια, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είναι πολλά και προτείνω να μείνετε συντονισμένοι στο Doggrin διότι σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις.

Εσύ ακόμη να γίνεις μέλος;

Επισκέψου το site του Doggrin για την εγγραφή σου και για να βρεις πληροφορίες σχετικά με τη σωστή φροντίδα του σκύλου σου!
Μ' ένα like στη σελίδα του Doggrin στο facebook, πολλά χρήσιμα άρθρα θα βρίσκονται στην αρχική σου σελίδα!
Βρες το Doggrin στο Twitter και στο Instagram, για να μη χάνεις κανένα σκυλονέο!

Καλές βόλτες και ζευγαρώματα!!!