Πίσω στο μακρινό πλέον 1995, μια απόφοιτος ψυχολογίας ονόματι Monica θα ξεκινούσε πρακτική αμισθί στο Λευκό Οίκο, στην ομάδα του επικεφαλής Leon Panetta και μετά από μερικούς μήνες θα την μετέφεραν στo τμήμα νομοθετικού περιεχομένου.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά θα αρχίσει να προσφέρει κάτι παραπάνω από αυτό που προβλεπόταν στα καθηκόντά της και ιδιαίτερα στα ιδιαίτερα του Κυβερνήτη του Αρκάνσας τότε Bill Clinton. Όπως έχει παραδεχτεί, μέχρι το 1997 είχε 9 φορές επαφές τρίτου τύπου μαζί του, αλλά ποτέ δεν έγινε διείσδυση. Ο περίφημος λευκός λεκές τα λέει όλα για την χειρο-πρακτική της Monica στην ευαίσθητη περιοχή του Bill, ο οποίος στέφθηκε Πλανητάρχης το 1996. Δύο χρόνια μετά η Monica πήρε μετάθεση στο Πεντάγωνο, όπου αποκάλυψε στην Linda Tripp τις ερωτικές της περιπτύξεις. Εκείνη την ηχογραφούσε εν αγνοία της στο τηλέφωνο και έβγαλε στη φόρα την ίδια και τον Clinton κι όλες οι ΗΠΑ άρχισαν να κινούνται στον αστερισμό του στοματικού της Monica που έμεινε στην ιστορία ως Lewinsky Scandal.

Η ίδια για το επόμενο διάστημα κρυβόταν με την οικογένειά της στις εγκαταστάσεις Watergate, ενώ ο Bill πέρασε από ανακρίσεις τόσο των δικαστών, όσο και της Hilary. Αυτό το γεγονός άνοιξε δρόμους στη Monica και της απέφερε χρήματα για να συνεχίσει το μεταπτυχιακό στην ψυχολογία στο Λονδίνο.

 

 

Δεκαέξι χρόνια μετά την αποκάλυψη αυτών των γεγονότων που έκαναν την Αμερική να ασχολείται με το παντελόνι του Πλανητάρχη, η Monica μιλάει για όσα συνέβησαν τότε.  

«Είμαι η Monica Lewinsky, αν και κάποτε με συμβούλεψαν να αλλάξω το όνομά μου…Μέσα σε μία νύχτα μετατράπηκα από μια απόλυτα ιδιωτική φιγούρα σε μια δημόσια διαπόμπευση. Ήμουν ο Patient Zero, το πρώτο άτομο που είδε τη ζωή του να καταστρέφεται μέσα από το διαδίκτυο. Πριν από 16 χρόνια ερωτεύτηκα το αφεντικό μου. Έχασα τον δημόσιο εαυτό μου, ή για την ακρίβεια μου τον έκλεψαν. Αν και ζούσαμε ακόμα σε αναλογικό κόσμο, το σκάνδαλο έγινε viral παγκοσμίως. Βλέποντάς με πρωταγωνίστρια στην οθόνη του υπολογιστή περνούσα τη μέρα μου ουρλιάζοντας “Ω, Θεέ μου, δεν πιστεύω ότι έγραψαν κάτι τέτοιο. Αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια”. Ήθελα να πεθάνω.  Σήμερα, 16 χρόνια μετά, το μετανιώνω γιατί πληγώθηκαν άνθρωποι. Έχοντας επιβιώσει, θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους που ντροπιάζονται δημοσίως να επιβιώσουν όπως εγώ. Θέλω να δώσω σκοπό στο παρελθόν μου και να χρησιμοποιήσω για καλό όσα υπέφερα», δήλωσε η Monica από τη Φιλαδέλφεια, όπου μίλησε σε συνέδριο για τον αγώνα της κατά του cyberbullying, του οποίου υπήρξε «πρωτόπλαστη».

Τον Ιούνιο είχε πει στο Vanity Fair ότι «σίγουρα με εκμεταλλεύτηκε το αφεντικό μου, αλλά θα είμαι ξεκάθαρη στο εξής: υπήρξε αμοιβαιότητα στις σεξουαλικές περιπτύξεις. Η όποια κακοποίηση ακολούθησε όταν έγινα αποδιοπομπαίος τράγος για να διασφαλίσω τη δημόσια εικόνα και τη θέση του αφεντικού μου».

Η Monica δεν είναι πλέον η 23χρονη πρακτικάρια που έλεγε στα πάντα "ναι" για να ισχυροποιήσει την θέση της στο Λευκό Οίκο και κυρίως κοντά στο οβάλ γραφείο. Πλέον, έχει ένα μεταπτυχιακό, είναι μια ώριμη γυναίκα που έχει ενεργοποιηθεί κοινωνικά για να βοηθήσει θύματα cyberbullying.

(Πάντως με το χέρι στην καρδιά ένα είναι  σχεδόν βέβαιο: οποιαδήποτε γυναίκα και να ήταν στην θέση της θα το σκεφτόταν πολύ σοβαρά να κάνει έστω κάτι με τον γοητευτικό about to beΠλανητάρχη τότε. Παραδεχτείτε το. Εκτός αν δεν ήταν ο τύπος... Λέμε τώρα...)