Ο αριστούχος τυφλός μαθητής, πάλεψε και πραγματοποίησε το όνειρο του καθώς συμπεριλήφθηκε στη λίστα των εισαγόμενων στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις και παρακολουθεί ήδη τις διαλέξεις του τμήματος φυσικής του ΑΠΘ.

Ο 19χρονος Αργύρης διεκδικούσε το δικαίωμα του στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση εδώ και 18 μήνες διότι το ΑΠΘ προσπαθούσε να βάλει φρένο στην επιλογή του, με την πρόφαση ότι τυφλοί και με αναπηρία στα άνω άκρα φοιτητές, θα δυσκολεύονταν να συμμετάσχουν στα πειράματα του προγράμματος σπουδών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Χρυσάφη, με βάση το σύστημα της ποσόστωσης για την εισαγωγή ατόμων με αναπηρία στα ΑΕΙ και ΤΕΙ το τμήμα έχει τη δυνατότητα να δεχθεί έως 10 άτομα, ενώ εκτός από τον Αργύρη Κουμτζή άλλα τρεις φοιτητές με σοβαρές παθήσεις κατέθεσαν αίτηση εγγραφής.

"Δεν μπορώ να πω ακόμη ότι θέλω να γίνω ερευνητής ή να διδάξω. Αυτό που θέλω είναι να μπω στο πανεπιστήμιο, να μάθω και όσο θα ξεπερνάω τις όποιες δυσκολίες να βάζω και μεγαλύτερους στόχους" είχε δηλώσει ο Αργύρης.