Είναι όμορφα και πάντα σου θυμίζουν κατασκήνωση για κάποιο λόγο, που δεν σε νοιάζει και πολύ. Το θέμα είναι ότι ένα friendship bracelet είναι το τέλειο καλοκαιρινό αξεσουάρ, αφού και να βρεχτεί ή να γεμίσει άμμο δεν θα πάθει απολύτως τίποτα. Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να έχει το ίδιο και η καλύτερη σου φίλη, γιατί είστε «δύο κολλητές, σούπερ αυτοκόλλητες».

Το σχέδιο δεν μπορεί παρά να είναι μοναδικό αφού θα είναι χειροποίητο, μόνο για τις δυο σας. Βάλε φαντασία και μην περιοριστείς στο βραχιόλι χεριού. Υπάρχει και το πόδι!

1.Το διπλό κύμα

Με χάντρες ή χωρίς, το βραχιόλι με το διπλό κύμα συμβολίζει τις δυο σας και είναι κάτι διαφορετικό, δίπλα στα κλασικά, μονά και λεπτά βραχιόλια.

2.Οι καρδιές

Αυτό το σχέδιο έχει κάποιο βαθμό δυσκολίας, αλλά σκέψου πόσο γλυκούλι θα δείχνει στις φωτογραφίες με την κολλητή σου!

3.Οι κόμποι

Πιο κλασικό από το βραχιόλι με τους κόμπους δεν υπάρχει. Είναι από τα πρώτα που μάθαμε να φτιάχνουμε… και από τα πιο ανθεκτικά. Εκεί στους κόμπους μπορείς να στριμώξεις διάφορες μικρό – λεπτομέρειες.

4.Οι χάντρες

Κλασικό μονόχρωμο με μια σειρά από χάντρες στην μέση. Δεν του φαίνεται αλλά είναι πανεύκολο. Βάλε πολλά μαζί σε διαφορετικά χρώματα και παίξε με τις χάντρες.

5.Το ουράνιο τόξο

Εδώ δεν θες κλωστές αλλά το κλασικό πλαστικό βραχιολάκι. Ή και ένα δερμάτινο θα έκανε την δουλειά. Πάρε τα βερνίκια των νυχιών σου και άρχισε να φτιάχνεις το δικό σου ουράνιο τόξο.

6.Η διπλή έλικα

Είναι από τα λίγα που μοιάζουν «αγορασμένα»  αν και τόσο εύκολα. Είναι μια απλή κλασική πλεξίδα, μόνο που μπορείς να βάλεις τις χάντρες και από τις δύο πλευρές και να φτιάξεις την διπλή έλικα.

7.Το ινδιάνικο καλοκαίρι

Εδώ χρειάζεσαι αρκετές χρωματιστές κλωστές. Μπορείς να τις πλέξεις ή να πάρεις εκείνο το ματσάκι που έχει όλα τα χρώματα από το κατάστημα με τα είδη ραπτικής και να «ξεκλέψεις» την μισή δουλειά.

8.Πουά

Απλά βάλε λίγες χάντρες σε χρώμα που θα κάνει μεγάλη αντίθεση με τον κορμό του βραχιολιού. Όχι, επειδή είναι πουά δεν χρειάζεται να είναι άσπρο – μαύρο φυσικά.

9.Το ψηφιδωτό

Τα μεταλλικά στοιχεία δεν είναι δύσκολο να μπουν αλλά είναι επίφοβα με το νερό. Πρόσθεσε ένα κούμπωμα για να το βγάζεις όταν χρειάζεται και μπορείς να περάσεις τις μεταλλικές λεπτομέρειες με μια αδιάβροχη λακ πριν το φτιάξεις, για να μην μαυρίσουν.

10.Το «αδύνατο» ινδιάνικο καλοκαίρι

Είδες πως γίνεται, απλά κάντο λίγο λεπτότερο. Πρόσθεσε ξύλινες χάντρες στο κούμπωμα και δοκίμασε να το κάνεις πιο μακρύ, για να το βάλεις στα μαλλιά σου!

11.Το ψαροκόκαλο

Έμαθες να κάνεις την πλεξίδα για τα μαλλιά σου και τώρα σειρά έχει το χέρι σου. Ακόμα και σαν βραχιόλι πρέπει να είναι λίγο ατημέλητο, οπότε τράβα ελαφρά προς τα έξω τις κλωστές.

12.Το

Είναι βραχιολάκι φιλίας, είναι βραχιόλι statement, είναι κάτι ανάμεσα και είναι υπερπαραγωγή. Αυτό δεν είναι για τους διακριτικούς χαρακτήρες.

13.Το διαμάντι

Όχι, όχι μην πάει ο νου σου… εκεί που πάει. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να συνδυαστεί το διαμάντι με τις κλωστές και αυτό είναι σαν μοτίβο. Καλό είναι και έτσι.

14.Η πλεξίδα

Παλιό, καλό, κλασικό και πιο απλό «πεθαίνεις». Προτίμησε το, αν δεν προνόησες να προμηθευτείς υλικά. Δεν γίνεται να μην υπάρχει λίγη κλωστή στο σπίτι.

15.Ο «χαμούλης»

Βάλε την φαντασία σου να δουλέψει και σταμάτα λίγο πριν τους πολύτιμους λίθους. Πλέξε κλωστές, βάλε χάντρες και κουμπιά. Βάλε αλυσίδες και κούμπωμα. Sky is the limit, που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι.